Guide , Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Θα ταξιδέψουμε ή όχι τελικά το 2021;

Αν ναι πώς θα είναι τα ταξίδια μας-Τι λέει έρευνα του Hotels.com;

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021

Τα ταξίδια τα λατρεύουμε όλοι μας λίγο ή πολύ και η αλήθεια είναι πως τα περιμένουμε με ανυπομονησία.  Κάποιοι, εκεί έξω, φρόντισαν για μας να βρουν στοιχεία και να «προβλέψουν» τα δεδομένα, όταν με το καλό περάσει αυτή η «θύελλα» της πανδημίας.

Θα είναι όντως τα ταξίδια αυτού του χρόνου διαφορετικά;  Τι λένε οι ειδικοί και συγκεκριμένα η ερεύνα του Hotels.com;

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριου του 2020, σε τουλάχιστον χίλιους αμερικανούς πολίτες, ύστερα από μια χρονιά γεμάτη ακυρώσεις και αδράνεια.  Αυτό χαρακτηρίζει κυρίως την συγκεκριμένη έρευνα που ακούει στο όνομα «Hotels.com: The 2021 Upgrade» αποκαλύπτει ότι ο αυθορμητισμός στο ταξίδι φαίνεται πως θα είναι η νέα τάση για το 2021.

Εξάλλου, αυτό φαίνεται από το 89% των αμερικανών ταξιδιωτών, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αυθόρμητοι από ποτέ. Να σημειωθεί ότι το 29% δήλωσε έτοιμο να τα παρατήσει όλα και να φύγει διακοπές την ίδια μέρα, αν υπήρχε η δυνατότητα.

Την ίδια ώρα, το 28% λέει «ναι» στα ταξίδια τελευταίας στιγμής, φανερώνοντας τον αυθορμητισμό που επιβάλει η εποχή και το 26% δηλώνει ότι θα έκανε ένα μακρινό ταξίδι για μερικές ημέρες ή ένα ταξίδι χωρίς καθόλου σχεδιασμό. Ακόμη, ένα 17% εμφανίζεται έτοιμο να ζήσει στην πολυτέλεια, κλείνοντας 5στερα ξενοδοχεία για τις αποδράσεις του 2021.

Από την άλλη, φάνηκε επίσης, ότι το 32% των συμμετεχόντων αναφέρεται στο 2020 ως «η χαμένη χρονιά» και το 35% αναφέρει ότι θα παρατήσει τα πάντα για να κάνει διακοπές αν έχει τη δυνατότητα μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στροφή προς την πολυτέλεια και την ανάγκη να «κακομάθουμε»  τον εαυτό μας λίγο περισσότερο θα είναι πιο έντονη φέτος, με το 26% να αναφέρει ότι θα έκλεινε καλύτερο δωμάτιο και το 24% να λέει «ναι» σε αναβάθμιση δωματίου αν του προσφερθεί κατά την κράτηση.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να «αδράξουν τη μέρα» όπως αναφέρει και ο Josh Belkin, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου brand Hotels.com. Ο ίδιος αναφέρει ότι το καλοκαίρι που πέρασε, όταν χαλάρωσαν τα μέτρα, περισσότερες από τις μισές κρατήσεις έγιναν 3 ή λιγότερες ημέρες από το ταξίδι, σε αντίθεση με το 40% που ίσχυε για το 2019. Αυτό φανερώνει ότι οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να ασπαστούν τον αυθορμητισμό, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, το ¼ των ερωτηθέντων αναφέρει ότι αυτό που του λείπει περισσότερο είναι να μπορεί να μείνει σε ένα καλό ξενοδοχείο, αναζητώντας ηρεμία (30%), μπουφέ πρωινού (23%), εστιατόρια και μπαρ του ξενοδοχείου (29%), δωμάτια με θέα (26%), room service (18%), spa (17%) και φυσικά το άνετο κρεβάτι του ξενοδοχείου (18%).

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι περίπου 1 στους 5 είναι διατεθειμένος να κάνει μια αυθόρμητη κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για το Σαββατοκύριακο (24%) ή να εκμεταλλευτεί μια προσφορά σε κάποιο τοπικό ξενοδοχείο μέσα στη βδομάδα (23%).

Μεταξύ άλλων, το 32% των ταξιδιωτών θέλει να είναι χαλαρό, παίρνοντας αυθόρμητες αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό και λέγοντας «ναι» σε νέες εμπειρίες (24%).

Η συγκεκριμένα έρευνα, δημιουργεί και σε μας εικόνες και μας κρατά σε «αγωνία» για το αν θα βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα των χωρών και αν εν τέλει μας δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουμε, μέχρι και στην άλλη άκρη της γης!

Προς το παρόν, υπομονή!

Πληροφορίες: clickatlife.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close