Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021
Με κόκκινο χρώμα φωταγωγείται το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εγκεφαλίτιδας, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.
Ως επίτιμη πρέσβειρα του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας στη Κύπρο, η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού έχει αναλάβει την προώθηση της εκστρατείας στην πατρίδα της, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο. Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προσβάλλει 500,000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Σύλλογο Εγκεφαλίτιδας, διάφορα αξιοθέατα, ανα το παγκόσμιο θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Liver Building στο Λίβερπουλ, τις γέφυρες του Δούναβη στη Βιέννη, τα Sails of Light στο Βανκούβερ, το Liberty Place στη Φιλαδέλφεια και το Jet d'Eau στη Γενεύη.
Οι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλίτιδας καλούνται επίσης να φορέσουν κόκκινο στις 22 Φεβρουαρίου και να μοιραστούν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag, #RED4WED.
Η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού δήλωσε: «Η εγκεφαλίτιδα ήταν κάτι για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου, μέχρι το 2002, όταν ξαφνικά προσβλήθηκα από τη νόσο. Όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω καθήκοντα πρέσβειρας του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο χρέος είχα, στην ευαισθητοποίηση του κοινού.»
Η Δρ. Ava Easton, Διευθύνων Σύμβουλος του Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλίτιδας είναι η πιο σημαντική ημέρα του έτους για άτομα που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.»
«Είναι η μέρα που όλοι συναντιόμαστε για να ευαισθητοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη νόσο.»
«Η ελπίδα μας είναι να φωτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, κτίρια και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο στις 22 Φεβρουαρίου, ρίχνοντας έτσι φως στην εγκεφαλίτιδα.»
Η εγκεφαλίτιδα έχει μια ευρεία και μακροχρόνια επίδραση και γι'αυτό στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τη νόσο και τις ζημιές τις οποίες μπορεί να προκαλέσει.
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας