23 November 2013
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Bordo Dovnikovic

Έκθεση πρωτότυπων σχεδίων από ταινίες animation ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ιστορίας του animation

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2013

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου και η ASIFA Κύπρου σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα και υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσιάζουν την έκθεση πρωτότυπων σχεδίων από ταινίες Animation του Bordo Dovnikovic. Ο Bordo Dovnikovic, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως και πρωτοπόρος στην τέχνη του animation θα βρίσκεται στην Κύπρο στο τέλος Νοεμβρίου για να παρουσιάσει την έκθεση αφιέρωμα στην δουλειά του. Διακεκριμένος και βραβευμένος κομίστας, εικονογράφος, γραφίστας, σκηνοθέτης και animator, ο Bordo Dovnikovic υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του Κροατικού animation και για πολλά χρόνια μέλος του Συμβουλίου της ASIFA, του Διεθνούς Οργανισμού της Unesco για την Τέχνη του Animation. Η ταινία του "Curiosity" (1966) συμπεριλήφθηκε σε ένα πρόγραμμα με τις 84 καλύτερες ταινίες μικρού μήκους animation στην ιστορία, με τίτλο "Jewels of a Century", και προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Annecy το 2000.

Τα εγκαίνια, που θα γίνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, θα τελέσει ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Παρασκευάς. Με αυτή τη σημαντική εκδήλωση εγκαινιάζονται οι δραστηριότητες του Κυπριακού Κέντρου της ASIFA, του διεθνούς Οργανισμού Animation της Unesco. Με την ευκαιρία αυτή, η Κύπρος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τη Vesna Dovnikovic, Γενική Γραμματέα της ASIFA International, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση. Στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, εκτός από τα έργα του Bordo Dovnikovic που θα εκτεθούν, θα γίνουν και προβολές με αποσπάσματα από τη δουλειά του στο animation.

Στις 25 Νοεμβρίου ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην Λεμεσό, όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο του 2ου Ακαδημαϊκού forum στο Animation που συνδιοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου – Όψεις του Κόσμου, το ΤΕΠΑΚ και το Media desk Κύπρου.

Ώρα 19.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close