Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021
Το «Live Looping» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που άνοιξε το πρόγραμμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε (17 & 18 Ιουλίου) έρχεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο YouTube (Greek Festival) του Φεστιβάλ, για την επόμενη μετάδοση των Ανα-Παραστάσεων, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες.
Η συναυλία ήταν ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν μόλις επιτράπηκαν ξανά οι ζωντανές εκδηλώσεις. Μία μουσική παράσταση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό της Μικρής Επιδαύρου και άφησε ενθουσιώδεις εντυπώσεις.
Λίγα λόγια για την μουσική παράσταση
Το πρώτο μέρος της παράστασης είναι μία διαφορετική ανάγνωση πάνω στην τραγική φιγούρα της Φραγκογιαννούς, από την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης μελοποίησε τα δύο τελευταία κεφάλαια της νουβέλας. Η Φραγκογιανού «επέστρεψε» σ’ ένα τοπίο υπαίθρου, μέσα στο μικρό θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου. Ζωντάνεψε μάλιστα με αναπάντεχο τρόπο μέσα από τη μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη o οποίος χρησιμοποίησε την προσφιλή του τεχνική, το live looping, κάνοντας απρόσμενους συνδυασμούς με διάφορα μουσικά όργανα. Μαζί του ήταν ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι και στα πλήκτρα, ενώ η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη αφηγήθηκε την ιστορία της ηρωίδας, που πηδάει γκρεμούς και διασχίζει άγρια μονοπάτια σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους διώκτες της. Μία αριστοτεχνική συνομιλία μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου με φόντο τον παπαδιαμαντικό κόσμο και τη σύγχρονη τεχνολογία.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσίασε νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του. Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Επιδαύρου, το κοινό σιγοτραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, σε μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα που έμεινε στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν και που θα μεταφερθεί τώρα στις οθόνες μας.
Αλκίνοος Ιωαννίδης Live looping
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου
Έναρξη: 17:00 και για 48 ώρες
Ερμηνεύουν Κόρα Καρβούνη αφήγηση, Χάρης Λαμπράκης νέι, πλήκτρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης live looping, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φλογέρες, ηλεκτρικό μπάσο, ακουστικά και ηλεκτρονικά κρουστά, αναλογικό synthesizer, πρόσθετα κείμενα, φωνή
Ηχοληψία Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φώτα Κωνσταντίνος Αλεξίου
*Κεντρική φωτο: THOMAS DASKALAKIS
Αλκίνοος Ιωαννίδης Live looping
Σχετικά

Summer Music Festival 2025 στο Aphrodite Hills Resort
Sips, Sounds and Sunsets για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο!

Πέθανε ο Lalo Schifrin, συνθέτης του «Mission Impossible» και πάνω από 100 άλλων soundtracks
Ο θρυλικός συνθέτης ήταν 93 ετών - Πέθανε από επιπλοκές λόγω πνευμονίας

Η Κέλλυ Κελεκίδου έρχεται να βάλει "φωτιά" στον Άγιο Θεράποντα
Μουσική Βραδιά στον Άγιο Θεράποντα με την Κέλλυ Κελεκίδου


Ο Σεπτέμβριος αργεί αλλά όταν έρθει θα φέρει τη Νατάσσα Μποφίλιου (ξανά) στο νησί
Η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση.

Μία βραδιά. Ένα πιάνο με ουρά. Ένα κουαρτέτο εγχόρδων, σε έναν ιστορικό χώρο
Ο Evgeny Grinko, ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας

Σε στάδιο η επόμενη συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στην Κύπρο
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Τόλη Βοσκόπουλο, σε τρεις συναυλίες στην Κύπρο
Η πιο νοσταγική και ρομαντική καλοκαιρινή συναυλία της χρονιάς!

Μία εκρηκτική λαϊκή φωνή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κύπρο
Φόρα τα καλά σου και ετοιμάσου για μία νύχτα γεμάτη τραγούδι και χορό

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στην Κύπρο
Παραθαλάσσια συναυλία για μία μόνο βραδιά

44 μουσικές συναντήσεις που θα απολαύσουμε τον Ιούλιο σε πόλεις και χωριά της Κύπρου
Το καλοκαίρι ακούγεται καλύτερα με ζωντανή μουσική και φωνές που ταξιδεύουν

Μουσική Βραδιά με την Έλενα Αναγιωτού στην Αλάσσα
Μία βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό του χωριού