2-11 April 2021
Θέατρο , News

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" στο Θέατρο Ανεμώνα για λίγες ακόμα παραστάσεις

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά " της Ιρένε Μαραντέι ανεβαίνει από το Θέατρο Ανεμώνα, σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2021

Η παράσταση που απέσπασε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατρόφιλους θα παρουσιαστεί για έξι ακόμα νύχτες στο Θέατρο Ανεμώνα: Παρασκευή και Σάββατο 2,3 & 9,10 Απριλίου στις 20:00 και 4 &11 Απριλίου στις 19:00!

"..μέσα στην απομόνωση του μυαλού και του σώματος του, δίχως να έχει δει ή να έχει μάθει τίποτε από όσα είχαν αλλάξει εντελώς την τέχνη στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Χαλεπάς είχε περάσει, από μόνος του, στη μοντέρνα τέχνη. Είχε κατακτήσει μια δική του, προσωπική εκδοχή του εξπρεσιονισμού.." 

Τον είπανε "Άγιο Χαλεπά", "καλλιτέχνη του φωτός", "ποιητή του μαρμάρου"...

"Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ" είναι ένα μοναδικό νεοελληνικό έργο, καθαρά βιογραφικό, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο θέατρο Ανεμώνα. 

Η παράσταση φέρει τη σφραγίδα του Αντρέα Τηλεμάχου οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και έχει και τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής ενώ ενσαρκώνοντας τον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά σηκώνει στους ώμους του το βάρος ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ρόλου. Η ομάδα αποτελείται από ένα εκλεκτό επιτελείο καλλιτεχνών του θεάτρου, ηθοποιών και εικαστικών και το αποτέλεσμα δικαιώνει την εντατική δουλειά που προηγήθηκε.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή η βιογραφία του εμβληματικού Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη.Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι της οποίας αρκετά έργα έχουν ανέβει και στο παρελθόν από το θέατρο Ανεμώνα και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική!

Ένα χρονολόγιο που καταγράφει τη "συναρπαστική" ζωή του καλλιτέχνη ανάμεσα στην τρέλλα και τον θρίαμβο.. η Μαραντέι αφηγείται τη γοητευτική, πικρή και αινιγματική του ζωή και ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μαγευτικές σκηνοθετικές διαδρομές ακολουθεί τον μεγάλο γλύπτη σε όλους τους σημαντικούς του "σταθμούς".. από το 1876 όπου επιστρέφοντας από το Μόναχο στην Αθήνα ανοίγει το δικό του εργαστήριο και αρχίζει να δουλεύει το πιο διάσημο γλυπτό του, της κλασσικιστικής περιόδου, την "Κοιμωμένη" -που παραμένει το θαυμασιότατο γλυπτικό έργο των νεοτέρων Αθηνών- ως και το 1930 που επιστρέφει ξανά στην Αθήνα μετά την καταναγκαστική του "εξορία" στην Τήνο, ενώ ο ίδιος ο Τηλεμάχου ερμηνεύει σπαρακτικά τον συνεχή αγώνα του Χαλεπά ενάντια στην αποθάρρυνση και την πνευματική κακοποίηση, την τρέλα και την απελπισία. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρέας Τηλεμάχου
ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης
VISUAL DESIGNER-VIDEO ART: Άννα Φωτιάδου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αντρέας Τηλεμάχου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Άννη Βασιλείου
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Γιάννα Λευκάτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Κώστας Καζάκας, Νικόλας Πέτρου, Βασίλης Παφίτης, Γιώργος Ιωσήφ, Ελευθερία Ανδρέου. 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΓΛΥΠΤΩΝ: Αρτέμης Δουλάμης
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παντελής Χατζημηνάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θέο Πέτρου
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ: Έλενα Γιώργαλλου

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 70007721
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΑΤΩΝ(50 ΑΤΟΜΑ) ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. 
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ! 

Σχετικά

Ατζέντα
February 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close