Things to Do , Εκδηλώσεις

Τι θα συμβεί στην λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία;

Μετατρέπεται σε "Λεωφόρο Χριστουγέννων", φιλοξενώντας 18 μικρά ξύλινα σπιτάκια, μπόλικο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και πολλές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2013

Το δίκτυο εθελοντών του Δήμου Λευκωσίας, Λευκωσιάζω, σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προγραμματίζουν για τη φετινή χρονιά μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για αναζωογόνηση της λεωφόρου Μακαρίου και των παραπλήσιων οδών και τόνωσης της επισκεψιμότητας αλλά και αγοραστικής κίνησης σε αυτές. Η διοργάνωση έχει επίσης φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εφόσον όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για ένα ολόκληρο μήνα, λοιπόν, η λεωφόρος Μακαρίου κλείνει για τα αυτοκίνητα από τη συμβολή της με την οδό Ευαγόρου μέχρι και το σημείο τομής της από την οδό Αρνάλδας και μετατρέπεται σε "Λεωφόρο Χριστουγέννων", φιλοξενώντας 18 μικρά ξύλινα σπιτάκια, μπόλικο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και πολλές εκδηλώσεις. Άλλα 5 σπιτάκια τοποθετούνται σε ιδιωτικά πεζοδρόμια κατά μήκος της υπόλοιπης λεωφόρου μέχρι και τη συμβολή της λεωφόρου με τη Διγενή Ακρίτα. Τα σπιτάκια στελεχώνονται και προσφέρουν από ζεστά ροφήματα (ζεστό κρασί, τσάι, ζεστή σοκολάτα, ζεστούς καφέδες κλπ), χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά (κρέπες, donuts, μπουγάτσες, σούπες, μπισκοτάκια και χριστουγεννιάτικα cupcakes κλπ), μέχρι χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια και κατασκευές καθώς και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Από τα σπιτάκια δε θα μπορούσε βεβαίως να λείπει και ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα φωτογραφίζεται με τα μικρά παιδιά, ενώ τα τρία μεγάλα σπιτάκια, τα οποία έχουν αναλάβει τρεις από τους μεγάλους χορηγούς (Alpha Mega, MTN, McDonald’s) θα προσφέρουν καθημερινά πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους. Το σπιτάκι του Δήμου Λευκωσίας έρχεται να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τρεις πρεσβείες, την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, την πρεσβεία Βουλγαρίας και την πρεσβεία Βενεζουέλας οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα και θα προσφέρουν προϊόντα από τις χώρες τους. Από τη διοργάνωση δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες θα εκπροσωπούνται εκ περιτροπής σε ένα από τα σπιτάκια.

Χορωδίες, μπαλονοκατασκευές, παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη και πολλές άλλες εκπλήξεις μέσα από ένα πρόγραμμα ενός μήνα έρχονται να γεμίσουν και να τονώσουν τη Λεωφόρο, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την μικρή αυτή πόλη και να βιώσει όμορφες, Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή και θα δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook, www.facebook.com/Lefkosiazo και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy.

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα City Free Press και o Super FM.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close