Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2021
Εργαζόμαστε για αυτή τη μέρα κάθε μέρα. Η σημερινή δεν μπορεί να είναι μέρα γιορτής, αλλά προβληματισμού και αναγνώρισης για όσα μας προσφέρει και πώς εμείς της συμπεριφερόμαστε.
Η Γη έχει τους δικούς της κανόνες και τους δικούς της ρυθμούς. Ο καλύτερος τρόπος να την υπηρετούμε είναι γνωρίζοντας την, και προσαρμόζοντας την καθημερινότητα μας στις δικές της λειτουργίες. Η αξίωσή μας ως δυνατοί και ισχυρότεροι, με τη λαθεμένη εντύπωση ότι μπορούμε να σώσουμε τη γη μάς έχει αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να σώσουμε εν τέλει το ανθρώπινο γένος και όλα τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας.
Οι πληγές που δημιουργούμε καθημερινά στον πλανήτη επουλώνονται από τον ίδιο. Περνά χρόνος, αλλά επανέρχεται. Το πρόβλημα που εντοπίζεται αφορά εμάς και όλα όσα με τα οποία καλούμαστε να συνυπάρξουμε.
Παράγουμε ρύπους, οι οποίοι γίνονται ο αέρας που αναπνέουμε. Μολύνουμε τη γη με αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών και αποβλήτων, κι αυτά γίνονται το νερό που πίνουμε και η τροφή που καταναλώνουμε.
Η βιοποικιλότητα και οι οικοσυστημικές της υπηρεσίες για χρόνια ήταν στη διάθεση μας ΔΩΡΕΑΝ. Εμείς, αλόγιστα ξοδεύαμε χωρίς να εξετάσουμε το απόθεμα.
Φτάσαμε σήμερα στο σημείο μηδέν συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι ανεξάντλητοι οι πόροι. Στο σημείο εκείνο που συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ, πόσο παρασιτικά λειτουργήσαμε για δεκαετίες. Η επιλογή που μας μένει είναι να στραφούμε με σεβασμό προς τη Μάνα Γη και να επουλώσουμε κατά το μέγιστο δυνατόνρα τις πληγές της.
Η στροφή προς την Κυκλική Οικονομία είναι ο μόνος δρόμος. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κλειδώνει πλείστα όσων οφείλουμε για να έχουμε ελπίδες καλύτερης διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας.
Συμβάσεις και Συμφωνίες τις οποίες πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν όπως και όλα τα νομοθετικά περιβαλλοντικά εργαλεία στα χέρια μας. Οφείλουμε να εργαστούμε με συνέργεια.
Μεγάλα ζητήματα, όπως η προστασία και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, η επισιτιστική ασφάλεια, η υγεία των εδαφών, η ποιότητα του νερού και του αέρα μπαίνουν πρώτα σε επίπεδο προτεραιότητας και οι κατευθύνσεις που δίνονται είναι σαφείς ως προς το τι οφείλουμε να πράξουμε.
Όλοι μαζί όπως είναι και το φετινό θέμα της μέρας: Εργαζόμαστε μαζί προς αποκατάσταση της Γης. Όλοι μαζί συνυπάρχουμε και πρέπει να αποκαταστήσουμε το κοινό μας σπίτι, στο οποίο είμαστε φιλοξενούμενοι. Δεν έχει ιδιοκτήτη, πόσω μάλλον κλειδοκράτορα.
Σχετικά

Αυτή είναι η νέα αεροπορική εταιρεία που αρχίζει απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα
Ετοιμάσου για ταξίδι

Αγγίζει τους 34 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Στους 33 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία- Πότε αναμένεται «βουτιά» του υδράργυρου
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί μέχρι την Τετάρτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές

Πέθανε η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου - Έγινε γνωστή από τις σειρές του Νίκου Φώσκολου
Η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου συμμετείχε στις σειρές "Λάμψη" και "Καλημέρα Ζωή"

3 ανοιξιάτικα ευρωπαϊκά ταξίδια για τους επόμενους μήνες
Mε πολιτιστικές και φυσιολατρικές αφορμές που θα κάνουν το ταξίδι ομορφότερο

Netflix: Δεύτερη σεζόν για τη δημοφιλή σειρά «The Perfect Couple» με τη Νικόλ Κίντμαν
Ο πρώτος κύκλος έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2024 και παρέμεινε στο Top 10 της πλατφόρμας για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες σήμερα με τον υδράργυρο να αγγίζει του 32 βαθμούς
Πότε αναμένεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Σ' αυτό το πάρκο θα μείνεις σε igloo, θα κάνεις σάουνα και θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία glamping
Διαμονή σε igloo, δωμάτια «φούσκες» αλλά και τριγωνικές σκηνές, με σάουνα, jacuzzi κ.ά.

Tο πιο διάσημο λούνα παρκ της χώρας ανοίγει ξανά τις πόρτες του
Το αγαπημένο λούνα παρκ μικρών και μεγάλων ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες!

10 ξεχωριστά πάρκα με ζώα για να πας αυτό το σαββατοκύριακο
Από φάρμες έως πάρκα για εμπειρίες με όλη την οικογένεια

Τρία υπέροχα ξενοδοχεία σε περιμένουν για ονειρεμένες διακοπές
Δύο πολυτελή θέρετρα που επιστρέφουν και μάθαμε τις ημερομηνίες κι ένα γοητευτικό μέρος που μένει ανοικτό ολόχρονα
