Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2021
Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που φέτος είχαν πολύ μικρή απήχηση και τηλεθέαση, την επόμενη χρονιά, το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το δίκτυο του NBC καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τα βραβεία.
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή στις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας (δράμα και κωμωδία/μιούζικαλ) απουσίαζαν όλες οι φετινές "μαύρες" ταινίες, όπως τα φιλμ "Da 5 Bloods" του Spike Lee, "One Night in Miami" της Regina King, "Ma Rainey’s Black Bottom" με την Viola Davis και "Judas and the Black Messiah" που χάρισε στον Daniel Kaluuya το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.
Στο μεταξύ ακολούθησε δημοσίευμα της εφημερίδας των Los Angeles Times που αποκάλυψε ότι κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ δεν είναι μαύρος ή μαύρη.
Παρ’ ότι η HFPA ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του.
"Σ υνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η HFPA έχει δεσμευτεί για ουσιαστική μεταρρύθμιση" δήλωσε εκπρόσωπος του NBC. "Ωστόσο, η αλλαγή αυτού του μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά. Αισθανόμαστε έντονα ότι η HFPA χρειάζεται χρόνο για να το κάνει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα προβάλει την απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα υλοποιήσει το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε την τελετή τον Ιανουάριο του 2023" ανέφερε.
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ φαίνεται πως δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.
Η πιο τελευταία εξέλιξη που θεωρείται πλήγμα για το κύρος και την ιστορία των βραβείων είχε να κάνει από τον σούπερ σταρ Tom Cruise, ο οποίος επέστρεψε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του οργανισμού.
Σύμφωνα με το Deadline απεστάλησαν πίσω στην έδρα της HFPA τα τρόπαια καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου, που έχει κερδίσει ο Χολιγουντιανός αστέρας για τους ρόλους του στις ταινίες "Jerry Maguire" και "Born on the Fourth of July" και Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή στην ταινία "Magnolia".
πληροφορίες από: ΑΠ Ε
Σχετικά
Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού
Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες
Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα
Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»
Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!
Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους
4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη
Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις
Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια
Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.
Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.