Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2021
Μετά τις sold out εμφανίσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, το “Under/pants - part 1” επιστρέφει για τρεις μόνο παραστάσεις σε Λάρνακα και Λεμεσό, 17 και 24 Ιουνίου 2021.
Για την παράσταση
Μία γυναίκα σε μία συνάντηση Α.Α (Ανώνυμων Αυνανιστών). «Είναι ανακουφιστικό να ξέρω πως δεν είμαι μόνη» ομολογεί και ξεκινάει να αφηγείται. Και μέσα από την ιστορία της ξεδιπλώνονται με χιούμορ αναμνήσεις, φοβίες, τραύματα, απορίες, παραδοχές.
Πόσο εύκολα αγγίζει κανείς το σώμα του; Πόσο εύκολα επηρεαζόμαστε; Τι κουβαλάμε ως σώματα και συγκεκριμένα ως γυναίκες. Ποιες προκαταλήψεις ξεπηδάνε; Πώς οι επιρροές μας επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, τον ερωτισμό, τον σεβασμό και την αυτοδιάθεση του σώματός μας; Η παράσταση είναι βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις γυναικών για το σώμα τους και τη χρήση αυτού. Τα αποσπάσματα που ακούγονται κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι το υλικό από τις συνεντεύξεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.
* Το ‘’Under/pants’’ part 1 παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ ΄΄+ναξη΄΄ στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό και στο "Nicosia Pop Up Festival" που διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών του Δήμου Λευκωσίας (NIMAC).
Η παράσταση αποτελεί το πρώτο δείγμα ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ που αναμένεται να ολοκληρωθεί το ΄22.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Νάγια Τ. Καρακώστα, Ελένη Αναστασίου
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Σχέδιο αφίσας: anasa.creations
Σχεδιασμός φωτισμού: Αρτό Μαλιάν
Ερμηνεύει: Νάγια Τ. Καρακώστα
Μουσικοί επι σκηνής: Τζούλιαν Κουκκίδης, Ανδρέας Γεωργίου
ΠΟΥ & ΠΟΤΕ
17 Ιουνίου 2021 – Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας 20:30
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: tickethour και καταστήματα ACS σε όλην την Κύπρο
24 Ιουνίου – Πολυχώρος Συνεργείο Λεμεσός 19:000 & 20:30
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 99818208

-
Πολυχώρος Συνεργείο
24 Ιουνίου 2021
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
17 Ιουνίου 2021
Σχετικά
H Aθήνα βλέπει κυπριακό θέατρο: 3 κυπριακές παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδας
Η "Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου", η οποία θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Δίπυλον (Κάτω Χώρος), από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026
Ο «Ίων» του ΘΟΚ ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το αινιγματικό έργο του Ευριπίδη, σε μια παράσταση για την ταυτότητα, την καταγωγή και την αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου
«Ανάμεσα σε δύο ήλιους»: Ένας βιωματικός μονόλογος για όσα μένουν όταν κάποιος απουσιάζει με τον Θανάση Δρακόπουλο
Μια σύντομη αλλά πυκνή θεατρική διαδρομή ανάμεσα στη μνήμη, την απώλεια και το φως
«Ο Πατέρας» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Δέντρο
Ο Σταύρος Λούρας πρωταγωνιστεί στο πολυβραβευμένο έργο του Φλόριαν Ζελέρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη
«Το Βουνί» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Λουίζας Παπαλοΐζου ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Κυριάκου
Το βραβευμένο «Brandy Sour» ζωντανεύει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίας Σωτηρίου παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά ως σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο με ζωντανή μουσική, στον απόηχο του ιστορικού Λήδρα Πάλας.
Όλα έτοιμα για το 10ο ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ
Το επετειακό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 28 & 29 Αυγούστου στη Γιαλιά
Οι sold out «Βλαβερές συνέπειες του καπνού» επιστρέφουν στο Θέατρο Δέντρο
Το ανατρεπτικό έργο της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, ανεβαίνει ξανά στη Λευκωσία για οκτώ περιορισμένες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο.
Τρεις επιπλέον παραστάσεις για το Αντικριστό του Φώτη Γεωργίδη
H κωμικοτραγική σάτιρα του Φώτη Γεωργίδη περιοδεύει
Η θρυλική Comédie-Française έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με «Το γεγονός»
Η Françoise Gillard μεταφέρει στη σκηνή το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό έργο της Νομπελίστριας Annie Ernaux, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
Οι «Επτά επί Θήβας» επιστρέφουν στη Λευκωσία για μία επιπλέον παράσταση
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Λέας Μαλένη παρουσιάζεται ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ της Σχολής Τυφλών.
«Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.