Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2021
Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, ανοίγει ξανά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε παραστάσεις χορού, συναυλίες, θέατρο αλλά και κινηματογραφικές ταινίες κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.
Με ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, σε μονοπάτια που μας ταξιδεύουν ανάμεσα στη παράδοση και το σήμερα, το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες, μας υποδέχεται στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αρχή στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη αυλή της πρωτεύουσας, κάνει η μουσικοχορευτική παράσταση «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα» από τη μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, την Πέμπτη 17 Ιουνίου.
Ακολουθεί, την 1η Ιουλίου, η μουσικοθεατρική παράσταση «1821-2021 Κυπρίων Αγώνες – Το μερτικόν μας, με την Έλενα Χατζηαυξέντη» και επί σκηνής τους μουσικούς Ανδρέα Παπαπέτρου, Μάριο Νικολάου και Βερόνικα Αλωνέφτου, η οποία - μέσα από προσωπικές ιστορίες ηρώων - είναι αφιερωμένη στους Κύπριους και τις Κύπριες που πολέμησαν στην Επανάσταση του 1821,
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν θα κάνουν συστάσεις με το «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και πέριξ της γειτονιάς της Φανερωμένης, με τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», συνδυάζοντας το θέατρο με ζωντανή μουσική και βίντεο.
Πιστή στο ραντεβού της η Βασιλική Αναστασίου με το «The Amalgamation Project», εμφανίζεται ξανά στο Φεστιβάλ για να μας οδηγήσει σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι-αμάλγαμα δύσης και ανατολής, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, στις 16 Σεπτεμβρίου, το μουσικό σχήμα Σαντούτο κλείνουν την αυλαία του Φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική, προσκαλώντας μας να θυμηθούμε ξανά τις ομορφιές του τόπου μας, με τη συναυλία τους «Της καρκιάς το παραθύρι».

Και κάτι ακόμα!
Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη χρονιά σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά προβολών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι: «Yesterday» (24/6), «Moana» (29/7), «Il Postino» (5/8) και «Buena Vista Social Club» (26/8).
Σημειώνεται πως τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ οι πόρτες εισόδου θα ανοίγουν από τις 20:30.
Σημειώνεται ότι, οι εκδηλώσεις θα οπτικογραφούνται, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και φωτογράφος.
Είσοδος ελεύθερη.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
Σχετικά
Οι Locomondo έρχονται στη Λεμεσό για το 5ο Off Road Festival All Star
Ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη, εντυπωσιακά shows, αγωνιστική δράση, μουσική και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, χοροεσπερίδες, θερινό σινεμά και ένα ολόλευκο πάρτι μέσα στη φύση
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Ετοιμαζόμαστε για νυχτερινή πεζοπορία στο βουνό με τους Cyprus from Air
Ακολουθώντας αστρικό φως, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά του δάσους από μια διαφορετική οπτική
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική