News , Guide

Για να δεις τους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα, πληρώνεις είσοδο

Πόσα θα κοστίζει,ποιοι θα εξαιρούνται και πού θα διατίθενται τα έσοδα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2021

Οι καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα στην Πάφο, έγιναν εδώ και κάποια χρόνια σημείο συνάντησης για ντόπιους και ξένους τουρίστες και εξερευνητές. Πλέον η περιοχή μετρά χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, έτσι με απόφασή του, το Κοινοτικό Συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε πως η είσοδος στον χώρο θα κοστίζει ένα ευρώ και στους χώρους στάθμευσης δύο ευρώ.

Όπως εξηγεί στο SigmaLive, ο κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα, Δέρβης Χαραλάμπους η απόφαση πάρθηκε συλλογικά σε συνεννόηση με τον Επαρχιακό και τα Υπουργεία όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού. Από το εισιτήριο εξαιρούνται σύμφωνα με τον ίδιο μαθητές, άτομα με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι της περιοχής.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ο κος Χαραλάμπους είπε πως για τον ίδιο δεν ακούγεται λογικό κάποιοι να διαμαρτύρονται «έρχονται για επίσκεψη στους καταρράκτες από την άλλη άκρη της Κύπρου και από το εξωτερικό, διανύουν τόσα χιλιόμετρα και ενοχλούνται για το ένα ευρώ στην είσοδο;», διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια μικρή κοινότητα. «Υπάρχουν έξοδα. Περιμένουν πως θα τα πληρώσουν οι 40 συνταξιούχοι που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή; Έχουμε προσθέσει κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία και προσλάβαμε άτομα για να καθαρίζουν και να μένει καθαρός ο χώρος. Δεν υπάρχει καθόλου κέρδος».

Από την 1 Ιουνίου που τέθηκε σε ισχύ η απόφαση την περιοχή επισκέφθηκαν 5 χιλιάδες άτομα. Μ΄αυτά τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους θα πληρωθούν τα άτομα καθαριότητας και όλα τα επιπλέον χρήματα θα κρατούνται για την συντήρηση της περιοχής όπως για παράδειγμα την πρόσθεση αποχωρητηρίων για τους επισκέπτες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close