News , Guide

"Δεν ευθύνονται τα κέντρα διασκέδασης για τη διασπορά"

Καταγγέλλουν στοχοποίηση τα κέντρα διασκέδασης: «Απαραίτητη η χρήση SAFEPASS»

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2021

Επειδή παρατηρείται μια προσπάθεια στοχοποίησης των Κέντρων Διασκέδασης σαν εστίες διασποράς του ιού, ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ) θέλει να πληροφορήσει την κοινή γνώμη για τα πιο κάτω:
1. Σύμφωνα με την νομοθεσία κέντρα διασκέδασης είναι τα μουσικοχορευτικά και οι δισκοθήκες (κλάπς) Τούτα είναι υποστατικά με κέλυφος και λειτουργούν μόνο σε εσωτερικούς περίκλειστους χώρους . Δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι που να θεωρούνται κέντρα διασκέδασης και να είναι αδειοδοτημένα ώστε να λειτουργούν νόμιμα.

2. Από όλα τα νόμιμα αδειοδοτημένα υποστατικά εμπορικών επιχειρήσεων λιανεμπορίου, γραφείων , τροφίμων, εστίασης κ.λπ. ,τα υποστατικά που στεγάζουν τα κέντα διασκέδασης ,είναι τα μοναδικά που υποχρεώνονται από τον νόμο να διαθέτουν με καθορισμένες προδιαγραφές μηχανήματα εξαερισμού και εναλλαγής του αέρα και ελέγχονται από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία . Είναι αυτονόητο ότι με τον περιορισμό των θαμώνων βάση των πρωτόκολλων η δυνατότητα των μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα ανά άτομο αυξάνεται .

3. Τα κέντρα διασκέδασης έκλεισαν πρώτα και άνοιξαν τελευταία μόλις πριν τρείς εβδομάδες, στις 10 Ιουνίου. Μόνο το 30% έχει δραστηριοποιηθεί αυτές τις τρείς εβδομάδες με υπολογιζόμενη δυνατότητα φιλοξενίας πελατών Παγκύπρια 1500-2000 άτομα σε όλους τους χώρους και μόνο για δύο ή τρείς φορές την εβδομάδα .Αν θα πρέπει να επιμεριστεί αναλογικά με την εμπορική δραστηριότητα κάποιο ποσοστό κρουσμάτων στα κέντρα διασκέδασης, αυτό συμπερασματικά είναι πολύ ασήμαντο όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί.

4. Ως εκ τούτου είναι άδικο και ανεπίτρεπτο να στοχοποιείτε ένας κλάδος που εξόφθαλμα ουδέποτε είχε την μεγάλη χρονική δυνατότητα να έχει οποιαδήποτε συνεχή επαγγελματική δραστηριότητα για τις ημερομηνίες που αναφέρονται τα αυξητικά επιδημιολογικά δεδομένα.

5. Θεωρούμε απαραίτητη την χρήση του SAFEPASS για την είσοδο στους χώρους διασκέδασης και οποιουσδήποτε άλλους χώρους μαζικής συνάθροισης.

6. Θεωρούμε σημαντικότερο την εφαρμογή και επιτήρηση του SAFEPASS και αν η πολιτεία το επιτρέψει είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη εφαρμογής του για διασφάλιση της μέγιστης υγειονομικής ασφάλειας στους πελάτες μας.

7. Ο ΠΑΣΥΚΕΔ διαβεβαιώνει το κοινό ότι τα μέλη του εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν όλους τους αναγκαίους ελέγχους.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close