Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 5 διάσημα στέκια της πόλης που έρχονται και πάλι κοντά μας

Προς το παρόν αςθυμηθούμε εμπειρίες που θα μας γεμίσουν και πάλι χαρά.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2020

Με το μήνυμα #μένουμεσπίτι να αποτελεί πλέον τη νέα καθημερινότητα, η χαρά μας για το άνοιγμα της αγοράς και σταδιακά για την επαναλειτουργία των αγαπημένων μας spots στην Κύπρο δεν κρύβεται.

Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, τα αγαπημένα μας στέκια εστιατόρια ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την επαναφορά στην κανονικότητά μας, έτοιμα να μας προσφέρουν τις υπέροχες γεύσεις και τα εκλεκτά αρώματά τους, μέσα από cocktails, ροφήματα όλων των ειδών και μοναδικά πιάτα που μας είχαν λείψει. 

Ένα από αυτά είναι το Patio, το μαγαζί στο κέντρο, που βραβεύτηκε ως το καλύτερο bar-restaurant στην Κύπρο. Το Patio Cocktail Wine Tapas Bar ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και μας προσκαλεί σε ένα εκλεπτυσμένο γαστρονομικό ταξίδι με δημιουργικούς πειραματισμούς με ιαπωνικά συστατικά και περουβιανά αρώματα. Κυβερνήτης σε αυτό το ταξίδι είναι ο γνωστός chef Θάνος Στασινός από την Αθήνα, ο οποίος θα σας εντυπωσιάσει με το πολύ ιδιαίτερο μενού που ετοίμασε, εμπνευσμένο από τη Nikkei κουζίνα.
(22 664488) 

Είναι το απόλυτο bar/restaurant του νησιού! Είναι εντυπωσιακό, σερβίρει άψογα to share πιάτα, εμπνευσμένα cocktail και άφθονες επιλογές κρασιών και σε ταξιδεύει με την προσεγμένη μουσική του. Το εντυπωσιακό ντεκόρ του και η απίστευτη ατμόσφαιρά του είναι αυτά που σε κερδίζουν με την πρώτη σου επίσκεψη. Τα custom made τραπέζια και καναπέδες, οι διά χειρός ζωγραφισμένοι τοίχοι, τα τριών επιπέδων ταβάνια, οι γύψινες μπορντούρες, αλλά και το εμβληματικό κεντρικό μπαρ είναι έργα τέχνης από μόνα τους. Εξάλλου, είναι και βραβευμένο με το Cyprus Eating Awards 2019 στην κατηγορία Best Design εστιατορίου, sponsored by IKEA. Οι θαμώνες ενθουσιάζονται με το που εισέρχονται στον λουλουδάτο του διάδρομο και μετά εκστασιάζονται μόλις ανοίξει το ασανσέρ στον πρώτο όροφο, όπου αντικρίζουν ένα εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα extravagant ντεκόρ. Για τους πιο πάνω λόγους και για άλλους τόσο ενθουσιαστήκαμε πολύ μόλις μάθαμε ότι το διάσημο μαγαζί της Στασικράτους, The Jolly Joker, που έχει πετύχει να είναι το talk of the town, επιστρέφει στις 21 Μαΐου. Μάλιστα μας επιφυλάσσει και νέο μενού φαγητού και κοκτέιλ! 
(22 777774) 

Από τις 21 Μάϊου πολλά εστιατόρια θα αρχίσουν αν λειτουργούν ξανά, ανάμεσα σε αυτά που ανακοίνωσαν και το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο Ivory All Day Concept, το οποίο ανακοίνωσε και αυτό την επιστροφή του. Πρόκειται για ένα all day concept που δου προτείνει από το πρωί καφέ, ροφήματα, brunch, μπέργκερ, ωραίες σαλάτες ενώ η νύχτα συνεχίζεται με μοναδικά πιάτα με μεσογειακές και μεσανατολικές γεύσεις. Το μενού φέρει την υπογραφή του γνωστού Κύπριου σεφ Ανδρέα Ανδρέου. Μέχρι να μπορέσουμε να το επισκεφθούμε μπορείς να απολαμβάνεις τα  πεντανόστιμα πιάτα του μέσω του delivery.
 

Όταν ακούς για bar/café/restaurant, στο μυαλό σου 'παίζει' ο συνδυασμός καλού καφέ, σωστών cocktail και εύγευστων πιάτων. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Κι όμως στο Do Wine & Dine το έχουν πετύχει. Θα το βρεις στην ανερχόμενη παραλιακή της Λεμεσού, εντός ενός επιβλητικού πολυτελούς κτιρίου. Η διακόσμηση ατμοσφαιρική, επιβλητική, με την πέτρα, το νερό και το ξύλο να πρωταγωνιστούν και μοντέρνα έπιπλα με κλασικές γραμμές και κομψές πινελιές από χρώμα στον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο. Kι ευτυχώς επιστρέφει! 
(25 020056)

 

Ο θεός Διόνυσος ήξερε να διασκεδάζει, να απολαμβάνει γευστικές αμαρτίες και καλό κρασί. Το ίδιο και οι ιδιοκτήτες του Dionysus Mansion, που έβαλαν στόχο να νιώθεις λίγο όπως κι εκείνος σε κάθε σου επίσκεψη. Σερβίρεται κυπριακή κουζίνα με ένα twist πιο σύγχρονο, ενώ η ανοιχτή αυλή του το καλοκαίρι είναι ακόμη ένας λόγος για να πας. Μέχρι τότε όμως, σε εξυπηρετούν με online παραγγελίες μέσω Foody, Wolt Cyprus, Bolt Food!
(25222210) 16ης Ιουνίου 1943 5. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close