Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2021
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα Παρασκευή (09/07), το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 40 βαθμούς.
Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τη 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.
Αναλυτικα:
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα νότια και ανατολικά, μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στα παράλια, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά παράλια αλλά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό