Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021
Ένα χωριό στην Ιταλία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει 20 σπίτια με τη συμβολική τιμή των δύο ευρώ το καθένα. Αξία που ισοδυναμεί μ΄ ένα φλιτζάνι καφέ.
Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή, δύο ευρώ.
Η σοπράνο Lorraine Bracco πέρισυ αγόρασε ένα σπίτι 200 ετών από μια τέτοια δημοπρασία και το μετέτρεψε το σπίτι των ονείρων της, όπως ειπώθηκε στη σειρά HGTV «My Big Italian Villa».
Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο έχει ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών είναι 50 με 80 τετραγωνικά μέτρα.
Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.
Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2021.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029