Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2021
Ένα από τα μακροβιότερα και πιο συνεπή φεστιβάλ στο νησί, το Paradise Jazz Festival, επιστρέφει και φέτος, στην 21η εκδοχή του, σε ένα παραδεισένιο location, το Val's Place στο γραφικό χωριό Γιαλιά Πάφου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών:
Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας το νέο της επιστροφής του Paradise Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 στον όμορφο χώρο του Val's Place στο γραφικό χωριό Γιαλιά Πάφου.
Από την ίδρυσή του το 1999 το PJFestival έχει γίνει ένα ταυτόσημο όνομα με τη μουσική και ειδικότερα την τζαζ σε όλο το νησί, έχοντας ταυτόχρονα επιτύχει (και) την διεθνή ανταπόκριση. Νοιώθουμε υπερήφανοι που καταφέρνουμε όπως κάθε χρόνο να διατηρούμε τα ψηλά επίπεδα ποιότητας παρουσιάζοντας επιλογές από κάθε είδους τζαζ παρακλήσεις, και που κατά συνέπεια μένουμε σταθεροί στους στόχους μας, αλλά και που καταφέρνουμε με αυτόν τον τρόπο να ενώνουμε τους λάτρεις της καλής μουσικής από όλο το όμορφο νησί της Κύπρου σε στιγμές αρμονίας.
Και φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση! Μετά την απουσία μας πέρυσι λόγω των συνεχιζόμενων κυβερνητικών περιορισμών, το φετινό πρόγραμμα θεωρήθηκε αρχικά ότι έπρεπε να συγκροτηθεί πιο λιτά με λιγότερα γκρουπς και λιγότερους μουσικούς . Αλλά με τη βοήθεια και τη συνεργασία των για άλλη μια φορά πρόθυμων να υποστηρίξουν το θεσμό μας Cyprus Jazz Musicians, της εκπληκτικής ομάδας του Val`s Place και της γενναιόδωρης υποστήριξης των χορηγών μας, θα εμφανιστούν συνολικά 31 μουσικοί σε 5 σχήματα, σε ένα πρόγραμμα που ειλικρινά ανυπομονούμε να απολαύουμε και μέσω της αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική να επανασυνδεθούμε μαζί σας.
Με επιρροές από την λατινική, μοντέρνα ή κλασική τζαζ, και ακόμα την παραδοσιακή κυπριακή μουσική μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα σας ταξιδέψουμε σε χρόνο και τόπο μέσα από τα μάτια του μουσικού πολιτισμού.
Ελάτε μαζί μας για ένα όμορφο σαββατοκύριακο στα μέσα του καλοκαιριού, ανάμεσα στη θάλασσα και τον γραφικό λόφο της Γιαλιάς με την εκπληκτική θέα σε μερικά από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, συνοδευόμενα από τον καλύτερο σύντροφο που έχει βρεθεί- Τις Νότες της Τζαζ.
Το πρόγραμμα
Και οι νότες της τζαζ θα ηχήσουν την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 21.30 με εντυπωσιακότατο τρόπο από την 16μελη ορχήστρα “Jazzologia Cyprus Big Band”! Το ρεπερτόριό της αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και διασκευές από τους πρωτοπόρους της jazz big band μουσικής καθώς και αυθεντικά κομμάτια επηρεασμένα από παραδοσιακά κυπριακά μουσικά θέματα και τραγούδια ενορχηστρωμένα από τον διεθνούς φήμης Κύπριο συνθέτη και ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη, ειδικά γραμμένο για το Jazzologia Cyprus Big Band. Η ορχήστρα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. Το όλο εγχείρημα είναι μια συλλογική, εθελοντική προσπάθεια δεκαέξι σπουδαίων μουσικών που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την τζαζ μουσική και πιο συγκεκριμένα για το jazz big band. Δείτε όλους τους πρωταγωνιστές στο J. B. B
Το Jazzologia Cyprus Big Band είναι γνωστό για τη συμμετοχή του σε μια σειρά από φεστιβάλ και παραστάσεις στην Κύπρο, όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, οι Jazz Encounters, το Old Port Jazz Festival 2017, η Jazzologia στο Θέατρο Παττίχειο 2018, η Φανερωμένη 2019, οι Καλοκαιρινές Συναυλίες στην Κύπρο, η Τεχνόπολη 20, το Φεστιβάλ Κυπρίας 2020 και η 7η Έκθεση Τζαζ και Παγκόσμιας Μουσικής Rialto.
Η συνέχεια ανήκει σε ένα ακόμα πρωτοεμφανιζόμενο προτζεκτ σε PjFestival (έχουμε τέσσερα φέτος), τους “Electrified Riffs”. Το κουαρτέτο ιδρύθηκε το 2015 από τα αδέρφια Αντρέα Γερολατσίτη (ηλ. κιθάρα) και Χρίστο Γερολατσίτη (πλήκτρα). Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκλεκτική Τζάζ, ένα μωσαϊκό ηλεκτρονικών ήχων, ρόκ ρυθμών με τζάζ αρμονίες και αυθόρμητους αυτοσχεδιασμούς. Οι δύο μουσικοί παρατάσσονται στη σκηνή μαζί με τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο μπάσο και τον Ανδρέα Στεφάνου στα τύμπανα.
Και τελευταίο για την Παρασκευή το βράδυ έχουμε την επιστροφή των γνωστών μας «Macumba». Ένα εξαιρετικό σχήμα από την Κύπρο που κινείται σε λάτιν τζαζ και world music κατευθύνσεις και δρόμους. Αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στον Χιλιανό μπασίστα Rodrigo Cáceres και τους Ρόδο Παναγιώτου, Γιώργο Μορφίτη και Ηλία Ιωάννου, οι Macumba δίνουν έναν φρέσκο αέρα στην μουσική σκηνή της Μεγαλονήσου.
Αφροκουβανέζικοι και Βαζιλιάνικοι ρυθμοί και χρώματα μπλέκουν σε μια μοντέρνα τζαζ αισθητική – και το αποτέλεσμα καταγράφεται στο δίσκο τους, Como Jugando του 2019.
Οι Macumba παρουσιάζουν την ξέφρενη χορευτική τους τζαζ σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλιακά spots με μεγάλη επιτυχία.
Για το 21st PjFestival θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Κούλα, ένα γνωστό και εξαιρετικό μουσικό της Κυπριακής μουσικής σκηνής. Η σύμπραξη του με τους Macumba προβλέπετε πως θα δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στο τελείωμα της Παρασκευής.
Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε την ιδία ώρα, δηλ. στις 21.30, με ένα ταξίδι στο χρόνο με την βοήθεια των “Workin' Trio”, μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2020. Η μουσική τους προέρχεται από εκρηκτικούς σουίνγκ ρυθμούς αναμιγμένους με στοιχεία παρμένα από Γκόσπελ, Νιού Ορλίνς και Μπουγκαλού. Ο συνδυασμός των σαξοφώνου, οργάνου και τυμπάνων δίνει ένα μοναδικό ήχο στη μπάντα. Στόχος του τρίο είναι να ξεθάψει τα λιγότερο γνωστά κομμάτια των 40s, 50s and 60s όπως και να συνθέσει μουσική στα ίδια πλαίσια.
Με την επέκταση της μπάντας σε κουαρτέτο και τη προσθεση του δεύτερου τενόρου, θα εκτελέσουν -επιπρόσθετα- συνθέσεις που έγιναν γνωστές από την τζαζ παράδοση της «μάχης» δύο τενόρων. Το τρίο αποτελείται από τους Χάρη Ιωάννου στο σαξόφωνο, Χρήστο Γερολατσίτη στο όργανο Μάριο Σπύρου στην ντραμς, ενώ εδώ για την περίπτωση προστίθεται το δεύτερο σαξόφωνο με τον Μάριο Χαραλάμπους.
Οι επόμενοι επισκέπτες για το Σάββατο θα είναι οι “The Visitors”. Αρχικά συγκροτήθηκαν ως τρίο από τον Χρήστο Γερολατσίτη στα πλήκτρα, τον Ανδρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Γιώργο Κούλα στα τύμπανα, και που πρόσφατα με την προσθήκη του Γιώργο Κασίδη στα σαξόφωνα ως «επισκέπτης» μεταμορφώθηκε σε κουαρτέτο και απέκτησε το τελικό του όνομα. “The Visitors”.
Εκτός από τις πρωτότυπες συνθέσεις, ερμηνεύουν κομμάτια από γνωστούς συνθέτες της funk και της τζαζ μουσικής, όπως ο Herbie Hancock, ο Woody Herman κ.ά.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ο τόνος και η ατμόσφαιρα όπου όλοι οι μουσικοί και κοινό θα περάσουν όμορφα. Και εμείς στην παραγωγή λαχταρούμε τις νύχτες αυτές. Κοπιάστε …
Η βραδιά και το φεστιβάλ θα τελειώσουν με ένα ακόμα καθιερωμένο πια Jam Session από τους Cyprus Jazz Musicians και ίσως άλλους ακομα απρόσμενους επισκέπτες που θα είναι κάπου κοντά, για να γιορτάσουν μαζί μας αυτή την υπέροχη τζαζ συνάντηση.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων φέτος, λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον covid19, η τιμή εισόδου ορίζεται στα €20 για κάθε νύχτα. Θα μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας μόνο στην πόρτα τη νύχτα της εκδήλωσης, αλλά πρέπει απαραίτητα να κάνετε τις κρατήσεις σας, η μέσω email,στο paradisejazzfestival@gmail.com η μήνυμα στο Facebook ή με γραπτό μήνυμα στο 97 747 327.
Απαραίτητες πληροφορίες: ΜΕΡΑ /ΟΝΟΜΑ /ΑΤΟΜΑ / ΑΡ. ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διατίθενται φαγητό και ποτά από την εξαίσια παρέα του Val's Place. Επικοινωνήστε με το ίδιο το Val's Place για περαιτέρω διευκρινίσεις.
Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα κατασκήνωσης για τη νύχτα. Θα υπάρχουν ντους σε λειτουργία και το μπαρ θα ανοίγει από το πρωί. Η πόρτα για το φεστιβάλ στις 20.00.
Υπενθυμίζουμε σε όλους που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση μας ότι θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς γύρω από τον covid 19 που θα υφίστανται εκείνη τη δεδομένη στιγμή.
-
Val's Place
20 Αυγούστου - 21 Αυγούστου 2021
Σχετικά
Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Πάνος Βλάχος live μαζί για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η πιο ανατρεπτική μουσική συνάντηση του καλοκαιριού είναι γεγονός.
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ΟΝΕ και special guest η Μαντώ σε μία βραδιά γεμάτη disco!
«Τα Disco Καλοκαίρια Μας» έρχονται και θα είναι γεμάτα μουσική
Τα live στα χωριά μας: Οι 22 μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά ρεμπέτικα στην Κύπρο
Ο Γιώργος Νταλάρας συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι με το “Ρεμπέτικο" στο νησί μας
Η Αναστασία ετοιμάζεται να κατέβει με το «Σπάστε Τα» Tour στον Πρωταρά
Ανακοινώθηκε μία μοναδική συναυλία δίπλα στη θάλασσα
Ο Γιώργος Σαμπάνης έρχεται στη Λάρνακα για τη συναυλία του καλοκαιριού!
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης προσγειώνεται στην Κύπρο!
O Χρήστος Θηβαίος γιορτάζει 30 χρόνια στη δισκογραφία, με δύο μεγάλες συναυλίες στην Κύπρο
Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στο νησί μας, τον Αύγουστο, με την παράσταση "30 Χρόνια Μέρες Αδέσποτες"
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στα Λεύκαρα
Το μεγαλύτερο μουσικό event του καλοκαιριού έρχεται στα Λεύκαρα!
Ένα μουσικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των κυπριακών παραμυθιών στον Στρόβολο
Η μουσικοαφηγηματική παράσταση «Παραμυθκιών Ήχοι – Η Καρκιά της Ρήγαινας» επιστρέφει προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη αφήγηση, ζωντανή μουσική και κυπριακή παράδοση
Ο Καναδάς κάνει το ντεμπούτο του στην Eurovision 2027
H EBU ανακοίνωσε πριν από λίγο πως η δημόσια τηλεόραση του Καναδά θα κάνει το ντεμπούτο της στην Eurovision 2027, τον ερχόμενο Μάιο στη Βουλγαρία.
To Farmakas Music Festival ανακοίνωσε το εκρηκτικό line up του
Η πλατεία του Φαρμακά θα γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης
Oι 36+1 συναυλίες που θα απολαύσουμε τον Ιούλιο σε πόλεις και χωριά της Κύπρου
Όλες οι μεγάλες συναυλίες του μήνα