Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2021
Ξεκινά σήμερα η εκστρατεία «Στη Μάχη Ενάντια στον Καρκίνο» που διοργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου. Η εκστρατεία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο της θα πραγματοποιηθούν έρανοι Παγκύπρια. Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την στήριξη του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και του Σχεδίου Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή».
«Στη μάχη αυτή είμαστε όλοι μαχητές» είναι το μήνυμα της εκστρατείας. Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, η Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μύρια Σταυράκη, ανέφερε: «Η μάχη ενάντια στον καρκίνο είναι δύσκολη και επίπονη. Στη μάχη αυτή, όμως, οι καρκινοπαθείς δεν είναι μόνοι. Είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να γίνουμε η δύναμή τους σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν. Όλοι μαζί με θάρρος, δύναμη, επιμονή και υπομονή μπαίνουμε στη μάχη ενάντια στον καρκίνο».
Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Πορείας Χριστοδούλας» η οποία λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η κ. Σταυράκη επεσήμανε ότι παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών. Ο Σύνδεσμος, φέτος, κλείνει 50 χρόνια προσφοράς προς την κυπριακή κοινωνία. «Είναι με τη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας αλλά και οργανισμών όπως η Τράπεζα Κύπρου, που ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου έχει αναπτύξει ουσιώδεις υπηρεσίες στήριξης και κατάφερε να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Λεμεσό, την Παγκύπρια υπηρεσία Κατ’ Οίκον Φροντίδας Ασθενών, την Υπηρεσία Ψυχολογικής και Κοινωνικής Στήριξης, τις Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας και την Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών από όλες τις πόλεις προς τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και Λεμεσό. Υπηρεσίες απαραίτητες για τη φροντίδα και στήριξη των ασθενών καθ’ όλη την πορεία της ασθένειάς τους», πρόσθεσε η κ. Σταυράκη.
Σε χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, δρ. Χάρης Πουαγκαρέ, τόνισε ότι «Εκπροσωπώντας την Τράπεζα Κύπρου, τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό οργανισμό του νησιού μας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε μαζί σας τον αγώνα, ώστε κανένας ασθενής να μην στερείται της κατάλληλης φροντίδας και περίθαλψης εκείνες τις κρίσιμες μέρες που θα διαγνωστεί με καρκίνο και φυσικά τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν για αυτούς και τις οικογένειές τους.»
Ως ένδειξη εκτίμησης για τη διαχρονική στήριξη που λαμβάνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου από την Τράπεζα Κύπρου, απονεμήθηκε από την πρόεδρο του Συνδέσμου προς τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συγκροτήματος της Τράπεζας αντίγραφο ενός από τα οριγκάμι χελιδόνια που βρίσκονται στην είσοδο της Αροδαφνούσας και που δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν όλους τους υποστηρικτές του Συνδέσμου. Το οριγκάμι χελιδόνι αποτελεί σύμβολο ελπίδας, στήριξης και την ανακούφισης σε περίοδο δοκιμασίας.
Η κ. Σταυράκη αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με την Τράπεζα Κύπρου τονίζοντας ότι ειδικά στις δύσκολες στιγμές, η Τράπεζα Κύπρου είναι πάντα μεγάλος συμπαραστάτης για τον Σύνδεσμο. «Η πανδημία μας έπληξε σημαντικά και η Τράπεζα Κύπρου όχι μόνο διατήρησε τη στήριξή της προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, αλλά και την ενίσχυσε με διάφορους τρόπους ώστε ο Σύνδεσμος και κατ’ επέκταση οι ασθενείς μας, να μην στερηθούν κάποια υπηρεσία λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αυτό για εμάς είναι πολύτιμο γιατί μας επιτρέπει να παρέχουμε απρόσκοπτα φροντίδα σε χιλιάδες ασθενείς παγκύπρια».
Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία, αλλά και για τα σημεία εράνου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:
• Σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου παγκύπρια
• Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
• Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1
Σχετικά

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!

Καιρός: Ανεβαίνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία με... βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κατεδαφίστηκε ιστορικό κέντρο δεξιώσεων στη Λευκωσία (vids)
Ήταν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς της κοσμικής ζωής της Λευκωσίας

Οι top σεξουαλικές πόλεις του κόσμου – Η πιο «καυτή» πόλη της Ελλάδας τα σπάει και όχι μόνο τουριστικά
Τι κάνει μια πόλη… ακαταμάχητη;