Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Cyprus Eating Awards 2020: Νικητής στην κατηγορία Bar/Restaurant

16 χρόνια βραβεύουμε τους άριστους της γεύσης

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2021

Kαλύτερο Bar/Restaurant
Βραβευμένο: 
Vino Cultura Wine Bar & Cellar, Λευκωσία

Το Vino Cultura είναι σίγουρα το στέκι εκείνων που θέλουν να γευτούν με φίλους και συναδέλφους ένα καλό κρασί συνοδεία εξίσου καλού φαγητού. Εξ ου και σε περιμένει καθημερινά στο χώρο του, ο οποίος ξεχωρίζει για την κομψή του διακόσμηση σε κλασικές γραμμές, την ευχάριστη παρεΐστικη ατμόσφαιρά του αλλά και τη μεγάλη μπάρα του, όπως και για τη δροσερή βεράντα του με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά stools, για να απολαύσεις εκλεκτές ετικέτες από όλο τον κόσμο συνδυασμένες με καλοφτιαγμένα tapas.

Ξεκινώντας από τη λίστα κρασιών, δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς, μίας και περιλαμβάνει πάνω από 950 διαφορετικές ετικέτες εκλεκτών κρασιών από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, Αργεντινή, Χιλή, ΗΠΑ, Κύπρος, Ελλάδα), ευρείας γκάμας γεύσεων, ποικιλιών και τιμών, τόσο σε ποτήρι όσο και σε μπουκάλι. 

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της κάβας του, ευχάριστες εντυπώσεις θα σου προκαλέσει και η κουζίνα του Vino Cultura, η οποία σου ετοιμάζει επιλογές μέσα από ένα άκρως δημιουργικό μενού. Κλασικά tapas και κάποια πειραγμένα, όπως το ταρτάρ παντζαριού, το τάκος με γαρίδες, οι κροκέτες χαλλουμιού με ρόδι, μέλι και βασιλικό. Ακόμα στο μενού του θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές σε σαλάτες, raw tapas, όπως ceviche λαβράκι, carpaccio βοδινό, tartar τόνου/σολομού και τόνο tataki.

Μπορείς ακόμα να επιλέξεις από τα cold & hot tapas αλλά και τα χειροποίητα steamed buns (ψωμάκια ψημένα στον ατμό) με φαλάφελ, με γαρίδα, με pulled pork ή τραγανό σολομό ή ακόμα και μίνι black angus μπιφτέκια. Επιπλέον, αξίζει να απολαύσεις μία από τις πίτσες, με λεπτή και τραγανή σπιτική ζύμη (με 5 διαφορετικές επιλογές flatbread), ακόμα και μεγάλα πιάτα to share. Εξ ου και δεν πρέπει να παραλείψεις να συνοδεύσεις το κρασί σου με τα υπέροχα πιάτα, που ταιριάζουν απόλυτα με το κρασί ή το κοκτέιλ που θα σου προτείνουν, την ολοκληρωμένη εμπειρία που σου προτείνουν.

Εμείς προτείνουμε να δοκιμάσεις το beef carpaccio με truffle μαγιονέζα, κουτρούβι, παρμεζάνα και φυστίκια crumbs αλλά και το Shanghai pulled pork με κινέζικο λάχανο, shanghai σάλτσα και πικάντικη μαγιονέζα. Αξίζουν σίγουρα κάθε μπουκιά.

Για μια κορυφαία οινογαστρονομική εμπειρία λοιπόν θα εμπιστευτείς το έμπειρο προσωπικό και την πλούσια κάβα εκλεκτών οίνων του Vino Cultura. 

Ιδιοκτήτες: Κώστας Κωνσταντίνου & Ανδρέας Κυπριανού
Executive Chef: Ανδρέας Παπάς
Sommelier: Ανδρέας Κυπριανού

INFO: Λεωφ. Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία.
Τηλ.: 22676707. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close