Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021
Η εκκίνηση του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος θα δοθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην ανακαινισμένη Πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του ιστορικού, παλαιού κτηρίου του Δημαρχείου Λευκωσίας, μπροστά στους μαρμάρινους κίονες ιωνικού ρυθμού.
Στον ίδιο χώρο (Πλατεία Ελευθερίας) θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η τελετή του τερματισμού και θα γίνει η στέψη των νικητών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες, το Ράλλι Κύπρος επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας με την οποία είχε συνδεθεί άρρηκτα, ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’90, καθώς από εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας, δινόταν η εκκίνηση, ενώ εκεί φιλοξενείτο και η τελετή τερματισμού.
Αναφέρεται ότι το 49ο Ράλλι Κύπρος διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και είναι ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλι και 4ος & 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλι.
«Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος στη Λευκωσία. Είναι σημαντικό για εμάς που η σπουδαιότερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Κύπρος επιστρέφει φέτος στην καρδιά της ανανεωμένης πρωτεύουσας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους διαγωνιζόμενους με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα στο εμβληματικό κτήριο που επί δεκαετίες φιλοξενούσε το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα που δεσπόζει της ανακαινισμένης σήμερα Πλατείας Ελευθερίας – σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία και ολόκληρη την Κύπρο», πρόσθεσε.
Φιλοξενώντας το Ράλλι Κύπρος, συνέχισε, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αλλάζει – γίνεται όμορφο, προσβάσιμο, λειτουργικό προσελκύοντας και μεγάλες διοργανώσεις – αθλητικές και όχι μόνο.
Η Αλυτάρχης του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος, Νάγια Κοντοπούλου, ανέφερε ότι «είναι και για εμάς μεγάλη χαρά που ο αγώνας επιστρέφει στην καρδιά της Λευκωσίας, εκεί απ’ όπου εδραιώθηκε. Πιστεύουμε ότι το Ράλλι Κύπρος θα συμβάλει στην ανάδειξη της νέας εικόνας του κέντρου της πρωτεύουσας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόσο τον Δήμο Λευκωσίας και προσωπικά τον κ. Γιωρκάτζη, όσο και το Δήμο Αγλαντζιάς και τον Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου», πρόσθεσε.
Κλείνει η Ρηγαίνης
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος μετά την εκκίνηση τους θα διέλθουν από τη βόρεια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας και διασχίζοντας την οδό Ρηγαίνης και όχι την οδό Κωστάκη Παντελίδη, όπως αναφέρθηκε αρχικά, θα φτάσουν την Πλατεία Σολωμού, παίρνοντας πορεία για το Service Park στην Αγλαντζιά, σύμφωνα με νέα διορθωμένη ανακοίνωση των διοργανωτών.
Σχετικά

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Αγαπημένοι καλλιτέχνες, θέατρο, μοναδικές δραστηριότητες, παραδοσιακά και μη φεστιβάλ

Δύο δωρεάν εργαστήρια παραδοσιακής αγγειοπλαστικής κόκκινου πηλού
Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρ
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!