Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η έκθεση "Αμαθούς-Παλιά Λεμεσός" έρχεται στην Κάτω Πάφο

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10 π.μ. έως αργά το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ., ο δήμαρχος Πάφου κος Φαίδωνας Φαίδωνος, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Εφεσόπουλου με τίτλο «Αμαθούς - Παλιά Λεμεσός» που αποτελείται από 27 έργα, λάδι σε καμβά, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Εν Πλω», στο λιμανάκι της Πάφου.

Τα έργα, που αποτελούν ένα μουσειακό ενιαίο σύνολο με τεχνοτροπία ρομαντικού ρεαλισμού, αναδεικνύουν τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας και το φυσικό τοπίο και περιβάλλον, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ιδιαίτερη αξία της ιστορικής κληρονομιάς μας.

Την έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στη Λεμεσό, τη Λευκωσία και την Αγία Νάπα, συνοδεύει και η έκδοση του ομότιτλου βιβλίου «Αμαθούς - Παλιά Λεμεσός» και με συμπληρωματικό τίτλο «Το Ταξίδι». Ο συμπληρωματικός αυτός τίτλος αναφέρεται στη μεγάλη διάρκεια χρόνου (26 χρόνια) που χρειάστηκαν για τη δημιουργία αυτών των έργων και στη διαχρονικότητα του απεικονιζόμενου χώρου.

Ο καλλιτέχνης έχει παρομοιάσει τα έργα του αυτά, με ένα καράβι που θα ταξιδεύει στον χρόνο προκαλώντας και προσκαλώντας κύπριους και ξένους θεατές να ονειρεύονται και να πλάθουν δικές τους ιστορίες και μύθους για την εγκαταλειμμένη από τον 7ο αιώνα μ.Χ. πόλη, που η ιστορία της είναι, κατά κύριο λόγο, άγνωστη και μυστηριώδης.

Φτιάχνοντας το βιβλίο για το ταξίδι της Αμαθούντας, ο καλλιτέχνης συμπεριέλαβε σε αυτό δέκα συνταξιδιώτες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Τελικά, το βιβλίο περιλαμβάνει μια συνολική παρουσίαση των 27 ζωγραφικών έργων, χρονογράφημα του καλλιτέχνη και σχόλια και αναφορές από τους: Γιώργο Κοτσώνη, Δάφνη Μαυροβουνιώτη Τριμικλινιώτη, Άντη Παρτζίλη, Σπύρο Δημητριάδη, Γκλόρια Κασσιανίδου, Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, Γιώργο Μολέσκη, Δρ. Κρίστη Χαράκη, Μίμη Α. Σοφοκλέους και Δρ. Νάτια Αναξαγόρου.

Με την έκθεση αυτή, που γίνεται με τη στήριξη του δήμου Πάφου, ολοκληρώνεται η περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Κύπρου και αναμένεται στη συνέχεια η μόνιμη εγκατάσταση των έργων στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λεμεσού, όπου και έχουν δωρηθεί από τον καλλιτέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10 π.μ. έως αργά το απόγευμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 94040445.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close