Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021
Το ότι η φετινή Γιορτή του Κρασιού που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια, αυτό το ξέρεις! Και σίγουρα αυτό που ξέρεις επίσης είναι ότι οι εορτασμοί (οι οποίοι πήραν ήδη το πράσινο φως) θα είναι φέτος ιδιαίτερα ξεχωριστοί, με ένα πρόγραμμα πλούσιο και διευρυμένο!
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γιορτή του Κρασιού, η μεγάλη λαϊκή γιορτή της Κύπρου που γιορτάζει φέτος 60 χρόνια ιστορίας, μεταφέρει τις εκδηλώσεις της και σε δύο παραδοσιακά χωριά της Λεμεσού.
Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν σε ένα παραδοσιακό κουμανδαροχώρι και ένα παραδοσιακό κρασοχώρι της Λεμεσού.
«Η Γιορτή του Κρασιού διευρύνεται, πάει στα χωριά όπου είναι και η βάση της οινοπαραγωγής. Στις 10 Οκτωβρίου πάμε στην κοινότητα του Άρσους όπου πριν 75 χρόνια, το 1946, έγινε η πρώτη γιορτή του κρασιού. Μια μεγάλη γιορτή που θα συνδυαστεί μαζί με την γιορτή του παλουζέ που κάνει το χωριό, με μουσική, με χορούς και τραγούδια.
Στις 17 Οκτωβρίου, μέρα λήξης της Γιορτής του Κρασιού, πάμε στην κοινότητα Δωρού, ένα σημαντικό κουμανδαροχώρι, με μια μεγάλη γιορτή το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, με χορό, τραγούδια, παραδοσιακά εδέσματα και πολλές εκπλήξεις.
Μάθε περισσότερα για τη φετινή Γιορτή του Κρασιού, εδώ.
Σχετικά

Καθαρά Δευτέρα στη φάρμα με τα ζώα!
Το Petrides Farm Park μάς προσκαλεί να κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής

Τα 25 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φτιάξαμε την ατζέντα του σαββατοκύριακου

Τσικνοπέμπτη, Καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα στην Πόλη Χρυσοχούς
Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται

Τι μπορούμε να παρατηρήσουμε στον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας;
Πάμε στο Artos House για να το μάθουμε!

Την Καθαρά Δευτέρα στην Golden Donkeys Farm θα περάσουμε υπέροχα
Mε νηστήσιμα, μουσική και πέταγμα χαρταετού

Τσικνοπέμπτη με δωρεάν εδέσματα και ζιβανία στην Πλατεία Ερμού
Πώς θα γιορτάσει η Λάρνακα την Τσικνοπέμπτη

Κάθε Σάββατο στην πλατεία κάνουμε yoga και pilates δωρεάν
Πάρε το mat σου, μια πετσέτα, ένα μπουκάλι νερό, φόρεσε χαλαρά ρούχα και πάμε στην Πλατεία Ελευθερίας!

Η Τζέλα Δελαφράγκα και οι ήρωες της ταινίας "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο" στο πιο τρελό καρναβαλίστικο πάρτι
Η θρυλική ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου έγινε η πηγή έμπνευσης για ένα μασκέ πάρτι χωρίς προηγούμενο την Τσικνοπέμπτη

Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2025
Μόλις ανακοινώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις

Φέτος θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Γαϊδουριών στο Φράγμα Άχνας
Η Καθαρά Δευτέρα θέλει φύση, καλή παρέα, πολλά παιχνίδια τζαι μπόλικο φαΐ!

Η Αγία Νάπα έφτιαξε πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Φεβρουάριο
Όλα όσα θα συμβούν στην περιοχή αυτόν τον μήνα

Tο Cyberness Market επιστρέφει και θα τα έχει όλα!
Καρναβαλίσιτκη διάθεση, street food, DJs, εκθέσεις, Kids Zone κ.ά.