Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Πάμε θέατρο: 8 θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους!

Τα θεάτρα σήκωσαν αυλαία και εμείς στηρίζουμε τον πολιτισμό!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2021

Εάν αγαπάς το θέατρο και θες να πας να περάσεις δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σου, εμείς σου προτείνουμε τις παραστάσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις αυτό το σαββατοκύριακο:

"Τέρας" του Ντάνκαν Μακμίλαν στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Το Θέατρο Αποθήκες παρουσιάζει στο κυπριακό κοινό τον Ντάνκαν Μακμίλαν, έναν συγγραφέα με δυναμική παρουσία στον βρετανικό χώρο. Το Τέρας, το πρώτο δείγμα θεατρικής γραφής του, συνιστά ένα απολύτως καίριο σχόλιο για την ανατροφή και την ευθύνη που έχει τόσο ο γονιός απέναντι στο παιδί, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους. Το έργο έλαβε δύο βραβεία Bruntwood και προτάθηκε για τα βραβεία TMA Best New Play και Manchester Evening News for Best New Play. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ το 2007. Ένας νέος καθηγητής, ο Τομ, αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση του Ντάριλ, ενός δεκατετράχρονου μαθητή με παραβατική και βίαιη συμπεριφορά, αναθρεμμένου σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η αλληλεπίδρασή τους κλονίζει τις βεβαιότητες του καθηγητή και δοκιμάζει τις αντοχές του. Μπροστά στον ασυγκράτητο και χειμαρρώδη Ντάριλ, οι παιδαγωγικές αρχές του Τομ μοιάζουν να καταρρέουν, αποδεικνύονται ελλιπείς και αναποτελεσματικές, γεγονός που προκαλεί, αναπόφευκτα, κλυδωνισμούς και στην προσωπική του ζωή. Η σκηνοθέτις Μαρία Ιόλη Καρολίδου και οι συνεργάτες της διεισδύουν στην αλήθεια του έργου, στα στάδια των σχέσεων και στις οριακές στιγμές των ηρώων, για να δώσουν μορφή και περιεχόμενο στα κρίσιμα ερωτήματα που αναδύονται.
>> Από 8 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00,  Θέατρο Αποθήκες, Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00).
* Δεν συστήνεται για νέες και νέους κάτω των 12 ετών, καθώς περιέχει σκηνές βίας και σκληρή γλώσσα.

Για της Μαρουλλούς τ’ αμμάθκια
Η Κυπριακή κωμωδία «Για της Μαρουλλούς τ’ αμμάθκια» του Μιχάλη Τερλικκά, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μιχαήλ, επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, από 2 Οκτωβρίου και για μόνο 4 παραστάσεις. Τρία αδέλφια ερωτεύονται την ίδια κοπέλα και αγωνίζονται να την κατακτήσουν. Μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν για να κερδίσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους; Πείσματα, κόντρες, στοιχήματα, τεχνάσματα και "χαλάστρες" δημιουργούν ένα απίστευτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και αντιπαραθέσεων, δοσμένων μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας. Ο Μιχάλης Τερλικκάς, εξαιρετικός γνώστης της λαϊκής μας παράδοσης και της κυπριακής διαλέκτου, επηρεασμένος από προσωπικά βιώματα αλλά και πραγματικές ιστορίες του "τζιαιρού" του, μας δίνει ένα ζωηρό κείμενο το οποίο αναδεικνύει τον πλούτο της κυπριακής ντοπιολαλιάς. Το έργο του, το οποίο μιλά για τη  αγάπη, αυτό το αρχέγονο αίσθημα που ορίζει τη ζωή μας, είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό της παλιάς Κύπρου και των ανθρώπων της,  με τους αυθεντικούς χαρακτήρες της υπαίθρου και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
>> Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 8:30μ.μ. & Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 7:30μ.μ, Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία.  ΕΙΣΟΔΟΣ:  €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι). Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες/Κρατήσεις:  ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609.

Ντέστινυ 
Το έργο “ΝΤΕΣΤΙΝΥ” του πολυγραφότατου συγγραφέα Άκη Δήμου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, βαθιά υπαρξιακή, που μέσα από τη στάση ζωής και τις επιλογές των ηρωίδων της, αναζητά απαντήσεις για το μεγαλύτερο βάσανο του ανθρώπου από γεννήσεως κόσμου. Τον Έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ένα αυγουστιάτικο βράδυ σε ένα μπαλκόνι, στην Αθήνα, η Άννα και η Ρεβέκκα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με το πεπρωμένο τους και θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε γλυκό καρυδάκι ή αντζούγιες, Mahler ή George Michael, Δύση ή Ανατολή και να μείνουν ή να φύγουν. Διλήμματα φαινομενικά εύκολα, που απαιτούν όμως θάρρος και αυταπάρνηση για ν’ απαντηθούν. Στην εποχή που ο έρωτας και η ανθρώπινη επαφή κινδυνεύουν να καταλήξουν μουσειακά εκθέματα, αποστειρωμένα, μέσα σε άψυχα κλουβιά από οθόνες, η Άννα και η Ρεβέκκα επιμένουν να αναζητούν ακόμα τη μυρωδιά και το άγγιγμα της σάρκας. 
>> Πρεμιέρα: Σάββατο 09 Οκτωβρίου 2021 στις 20:30, Wherehaus612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, 1041, Παλουριώτισσα). Παραστάσεις 10, 11, 12, 13 Οκτωβρίου στις 20:30. Τιμή εισιτηρίου: €12 (Γενική είσοδος). Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.cy. Πληροφορίες: 97727647.

«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα
Η μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ «The dumb waiter, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Μεστάνα είναι το πρώτο έργο της νέας σεζόν του θεάτρου Ένα. Μέσα από έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές το δημοφιλές αριστούργημα προσεγγίζεται από μια οπτική η οποία προσφέρει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει Πίντερ της δεκαετίας του ’50, μέσα στη διαχρονικότητα του.
>> Παρασκευή 8- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Κρατήσεις 22348203.

Βόιτσεκ 
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», παρουσιάζει σε επίσημη πρώτη την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 μ.μ., το σκοτεινό δράμα του  Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ, (Woyzeck) που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Η ομάδα των συντελεστών ακολουθεί το νήμα που άφησε ο συγγραφέας και επιχειρεί να απαντήσει στο επιτακτικό του ερώτημα: Πόσο πρέπει να παγώσει κανείς, για να πάψει επιτέλους να κρυώνει; Eπί σκηνής οι ηθοποιοί: Θανάσης Γεωργίου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Βασιλική Κυπραίου, Δρόσος Σκώτης.
>> Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. & Κυριακή στις 6.30 μ.μ., Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: 15 ευρώ( κανονικό),12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές). Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

Παραμύθι ν' αρκινήσει... 
Μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Μικρός Πρίγκιπας» και «Ο Τζακ και η φασόλια...αλλιώς», η δημιουργός Βασιλική Ανδρέου-με μια εκλεκτή ομάδα συνεργατών- επανέρχεται με μια καινούρια παράσταση βγαλμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση. Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια «Οι τρεις τεμπέληες», «Η Πεντάμορφη» και «Ο φοητσιάρης Παναής», ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού. Μέσα από την σοφία των λαϊκών μας παραμυθιών, η παράσταση μεταφέρει σημαντικά μηνύματα και αξίες στα παιδιά και θυμίζει στους μεγάλους πράγματα που ίσως να έχουν ξεχάσει. Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
>> Σάββατο 9, 15.00, & Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 11.00 & 16.00, θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99902429.

Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, έρχεται η θεατρική παράσταση “Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ”, βασισμένη στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου Καδή, που πραγματεύεται το πολύ ευαίσθητο και πιο επίκαιρο από ποτέ, ζήτημα της προσφυγιάς μέσα από τα παιδικά μάτια της Σαβέλ. Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ…  Μια ιστορία για τα παιδιά πρόσφυγες που βίαια εγκαταλείπουν τα σπίτια και τους ανθρώπους που αγαπούν, για να βρεθούν σε τόπους ξένους. Η ιστορία επισημαίνει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει με την ασφαλή άφιξη ενός παιδιού στον προορισμό του. Εξίσου σημαντική είναι η ένταξη και προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον, και σε αυτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο η υποδοχή και η αντιμετώπιση που θα έχει. Κατάλληλο: 5+.
Μάθε περισσότερα, εδώ
>> Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, Λάρνακα, 16.00.
>> Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 16.00.

 

Survivors
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη κλείνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας στο χώρο του παιδικού θεάματος και φέρνει κοντά μας μία επετειακή φαντασμαγορική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με ένα δεκαμελή θίασο με επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές με τίτλο "SURVIVORS”. Εκτός από θέαμα, γέλιο, χορό και τραγούδι, η παράσταση δίνει και πολύ όμορφα μηνύματα στα παιδιά όπως το «Ευ αγωνίζεσθε», την ομαδικότητα, καθώς επίσης να δέχονται και τη νίκη αλλά και την ήττα, γιατί η προσπάθεια μετρά. 
>> Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 4.00 το απόγευμα στο Θέατρο ΕΝΑΦ  (Αγία Φύλα).
>> Κυριακή 10 Οκτωβρίου δύο παραστάσεις στις 3.00 και 5.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. 
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Απαραίτητη κράτηση: 99055537. 

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close