Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Η εβδομάδα αυτή για κάποιους πέρασε γρήγορα και για κάποιους αργά και βασανιστικά. Σημασία έχει ότι πέρασε και έφτασε ένα Σαββατοκύριακο το οποίο μπορείς να το αξιοποιήσεις όπως θέλεις εσύ.

Να βγεις, να μείνεις μέσα, να δεις κόσμο, να συναναστραφείς μόνο με τα κατοικίδιά σου. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πολλές ιδέες κι εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη που επιτέλους είναι εδώ! 

4ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ
Αυτό το φθινόπωρο θα το περάσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Με παιχνίδι και δραστηριότητες ξεχωριστές και απόλυτα διασκεδαστικές! Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, στη Λεμεσό για τρεις ημέρες μέρες θα στηθεί ένα Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, όπου τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα με διάφορες φθινοπωρινές δραστηριότητες. Το αγαπημένο Halloween φεστιβάλ μικρών και μεγάλων έρχεται και φέτος, λοιπόν, στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού (δίπλα στην Αρχή Αδειών). Χίλιες κολοκύθες για σκάλισμα και στόλισμα, trick or treat, βόλτες με άλογα και πόνυ, Halloween parties και διασκέδαση, fun fair, bungee jumping trampolines, τοξοβολία και άλλα πολλά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για πολλή «τρομακτική» διασκέδαση! Ελάτε στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού στις 28, 29, 30 και 31 Οκτωβρίου να χαρούμε «φοβερές» οικογενειακές στιγμές και να στηρίξουμε τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».
>> Παρ 29-Κ 31 Οκτωβρίου, Δασικό Πάρκο Λεμεσού (δίπλα στην Αρχή Αδειών), 10.00-19.00.

«Εμείς/ Αυτοί» από την ΕΘΑΛ
Το βραβευμένο έργο της Ολλανδής συγγραφέως Κάρλι Βάις «Εμείς/Αυτοί» προτείνει σε πανελλήνια πρώτη η ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και μετάφραση Άνθης Κάσινου. Το έργο εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά αντιμετωπίζουν εξαιρετικά τραυματικές καταστάσεις. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2004, μία ομάδα τρομοκρατών από την Ινγκουσετία και την Τσετσενία κατέλαβε το Σχολείο Νο1 στο Μπεσλάν στη Ρωσία και πήρε ομήρους περισσότερο από 1100 ανθρώπους. Οι 777 ήταν παιδιά. Η ομηρία κράτησε σχεδόν τρεις μέρες και στοίχισε τη ζωή σε 385 άτομα. Οι τρομοκράτες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και με αυτά είχαν παγιδεύσει και το χώρο του κλειστού γηπέδου, όπου κρατούσαν τους ομήρους. Στο «Εμείς/ Αυτοί» δύο παιδιά, το Κορίτσι (Άνθη Κάσινου) και το Αγόρι (Ανδρέας Δανιήλ), δίνουν μια σχολαστικά λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων της πολιορκίας.
>> Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου 2021, στις 20:30, Θέατρο ΕΘΑΛ. Παραστάσεις: Θέατρο ΕΘΑΛ: Σάββατο 30 Οκτωβρίου & Τρίτη 02 Νοεμβρίου στις 20:30 | Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 18:30. Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com. Πληροφορίες: 25877827.

Έργα Κυπρίων συνθετών από τη ΣΟΚ
Τέσσερα νέα έργα των Κυπρίων συνθετών Μιχάλη Ανδρονίκου, Γεώργιου Σταύρου, Σάββα Σάββα και Νίκου Βήχα θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Στο πλαίσιο της σειράς Κυπροφωνία 2, η συναυλία «Ήχοι Κυπρίων» περιλαμβάνει επίσης την πασίγνωστη 1η Συμφωνία (Κλασική) του Σεργκέι Προκόφιεφ. Η συνθέτρια- μαέστρος Χριστίνα Αθηνοδώρου θα διευθύνει τη συναυλία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών. Το πρόγραμμα: Μιχάλης Ανδρονίκου: Famagusta 1974 [Παγκόσμια πρεμιέρα]. Γεώργιος Σταύρου: Αποσπάσματα από το μπαλέτο «Μεσόγειος» [Παγκόσμια πρεμιέρα]. Νίκος Βήχας: Βγαίνει το Φως [Παγκόσμια πρεμιέρα]. Σάββας Σάββα: Scherzo [Παγκόσμια πρεμιέρα]. Σεργκέι Προκόφιεφ: Συμφωνία αρ. 1 σε Ρε μείζονα, έργο 25, «Κλασική».
>> Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22410181 & cyso.org.cy. 

«Ο Προφήτης» του Χαλίλ Γκιμπράν
 «Ο Προφήτης», το διασημότερο έργο του σπουδαίου λιβάνιου ποιητή, στοχαστή και ζωγράφου, Χαλίλ Γκιμπράν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο Προφήτης δίνει απαντήσεις σε θέματα θεμελιώδη όπως η αγάπη, τα παιδιά, το φαγητό και το ποτό, το μοίρασμα με άλλους ανθρώπους, η προσευχή, η ευχαρίστηση, ο θάνατος. Τη μεταφορά επί σκηνής του έργου ανέλαβαν ο ηθοποιός Αντώνης Κατσαρής (σκηνοθετική επιμέλεια- ερμηνεία) και η χορογράφος-χορεύτρια Ελένη Ανίσα Μιχαήλ (χορογραφία-χορός). Στην παράσταση συμμετέχει ο νεαρός τσελίστας Μιχάλης Βασιλειάδης ο οποίος συνέθεσε και τη μουσική.
>> ΠΡΕΜΙΕΡΑ Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 20:30, Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 (δύο παραστάσεις), 18:30 & 20:30, Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 18:30 & Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 20:30. Γενική τιμή εισιτηρίου: €10. Πληροφορίες: 96 306617.

«Συμφιλίωση» με την Βάσω Θούπου
Στη νέα εικαστική της πρόταση με τίτλο «Συμφιλίωση» που παρουσιάζει στην γκαλερί Αποκάλυψη, η Βάσω Θούπου πραγματεύεται την εσωτερικότητα της ανθρώπινης ψυχής αποτυπώνοντας την διαδρομή της ζωής. Το ταξίδι της ζωής είναι η κύρια θεματολογία στα έργα της Βάσως, η διαδρομή που συχνά περιγράφεται με περιπατητές φορτωμένους με αποσκευές να κατευθύνονται προς το άγνωστο. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί σχεδόν όλα τα μέσα τέχνης, το κολλάζ (ύφασμα, χαρτί), το εργόχειρο, την ζωγραφική, το γράψιμο. Επίσης χρησιμοποιεί δυνατή παλέτα με καθαρά έντονα χρώματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα γλυπτά έργα που θα εκτίθενται στην έκθεση.
>> Γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία. Πληρ. 22300150. Μέχρι 13/11.

«Sniff» απο το Versus
To Θέατρο Versus στη Λεμεσό προτείνει το έργο του Κύπριου συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλου «Sniff» σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη. Με αφορμή την αποδοχή μιας κληρονομιάς, ο ήρωας του έργου, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το παρελθόν και με την ανάμνηση μιας άλλης Αθήνας, μιας Αθήνας της δεκαετίας του '90. Ευρισκόμενος στο χώρο που έζησε τον πρώτο μεγάλο του έρωτα, ζωντανεύει την τελευταία μέρα που πέρασε εκεί πριν 30 χρόνια και ξαναζεί τον χωρισμό του. Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Λουκάς Ζήκος, Ελεάνα Παπαδοπούλου και Βαρβάρα Χριστοφή.
>> Πρεμιέρα: Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, Θέατρο Versus (θέατρο ΕΝΑ) Λεμεσός, 20:30. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 8.30μ.μ. Πληρ. 99395970.

Nostalgia Halloween Party
Δεν θα σε ρωτήσω αν ξέρεις για τα ξέφρενα Nostalgia Parties, τη σειρά θεματικών pop-up μουσικών εκδηλώσεων, η οποία από το 2014, οπότε και ξεκίνησαν, φιλοδοξούν να ταξιδεύουν το κοινό τους σε «νοσταλγικές» μουσικές στιγμές συνοδευμένες από το συναίσθημα της παλιάς καλής κουλτούρας του χορού. Κι αυτό γιατί σίγουρα τα ξέρεις ήδη. Ναι, είναι αυτά τα parties που επικεντρώνονται σε όλους όσοι έχουν «γευτεί» τις περασμένες δεκαετίες, αλλά και σε όσους έχουν την… περιέργεια να τις ανακαλύψουν! Και είναι αλήθεια ότι πολύ μας έλειψαν... μίας και λόγω κορωνοϊού, μέτρων και απαγορεύσεων τα Nostalgia Parties μπήκαν σε "παύση". Όχι όμως για πολύ ακόμα, μιας και ετοιμάζουν την επιστροφή τους... με ένα Nostalgia Halloween Party στην ΑΓΟΡΑ Λεμεσού. Μία είσοδος, 2 μουσικοί χώροι, 4 DJs. Μουσική από τις δεκαετίες του '70 - '80 και '90 - '00. Ελάτε όπως είστε ή μασκαρευτείτε ανάλογα! Θέσεις περιορισμένες. Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας έγκαιρα από τη soldoutickets bit.ly/Nostalgia_HalloweenParty
>> Σάββατο 30 Οκτωβρίου, Αγορά Λεμεσού, 20.00-02.00. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 70070070.

Κυριακές στην ύπαιθρο
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 από τις 10.00-15.00 o Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας προγραμματίζει την επόμενή του εκδήλωση η οποία έχει θέμα «ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ», όπου θα φιλοξενήσουν τον αγαπημένο σε όλους μας σεφ Χρίστο Χριστοδούλου. Ο βραβευμένος Σεφ θα ψωνίσει ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα από την ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και θα μαγειρέψει μαζί με μία / έναν τυχερή/ό νόστιμα πιάτα. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακές και εναλλακτικές προτάσεις φαγητού, καφέ και γλυκού για τους επισκέπτες οι οποίες θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους!».
>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου, υπαίθριος χώρος, Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Άγιος Θεόδωρος, 10.00.

 

«Χορός με την σκιά μου» Μάνος Χατζιδάκης
Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τέσσερα μοναδικά έργα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι. Στον «Κύκλο του C.N.S.» η αγριεμένη θάλασσα αποτελεί το σκηνικό για την απώλεια και την οδύνη, στον «Καπετάν Μιχάλη» ο νυχτερινός υγρός άνεμος του νότου «πέφτει πάνω στις γυναίκες σαν άντρας και πάνω στους άντρες σαν γυναίκα», στο «Καταραμένο φίδι» η μορφή του Καραγκιόζη στέκει σαν σύμβολο της διαχρονικής λαϊκής τέχνης, ενώ στο «Χαμόγελο της Τζοκόντα» η Νέα Υόρκη γίνεται το πολυτελές και πολύβουο φόντο που περιβάλλει την μοναξιά και την απόγνωση της σύγχρονης ζωής. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com/.

Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας
Μεγάλη η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας που άρχισε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 του μήνα στην Αγία Νάπα. Πέραν των 100 νέων και παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και αυτοκινήτων αντίκες λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας. Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο χώρο στάθμευσης του Λυκείου Ελληνίδων στην Αγία Νάπα από τις 27-31 Οκτωβρίου 2021, ενώ στο χώρο θα εκτίθενται επίσης συλλογές από μινιατούρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών». Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση στο κοινό των νέων και παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αυτοκινήτων αντίκες έτσι ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει και να θαυμάσει από κοντά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες τόσο της παλαιάς αλλά και της νέας εποχής όπως επίσης η καθιέρωση της έκθεσης ως θεσμού. Το καλλιτεχνικό μέρος της έκθεσης θα διανθιστεί με ελληνική και ξένη μουσική και τραγούδια που θα επιλέγουν και θα παρουσιάζουν Dj της περιοχής. Η έκθεση θα λειτουργήσει στις 29 και 30 Οκτωβρίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ στις 31 του μήνα η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.  Σημειώνεται ότι θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και η είσοδος στο χώρο θα επιτρέπεται  μόνο με την προσκόμιση safe pass.
>> Μέχρι 31 Οκτωβρίου, Λιμανάκι Αγίας Νάπας. 

Race for the Cure
Η Europa Donna Κύπρου, μέσα στα πλαίσια του Μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού,  διοργανώνει για πρώτη φορά το “Race for the Cure”, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο, και αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για την υγεία των γυναικών. Μέσα από τον αγώνα αυτό, οργανωμένοι και άλλοι φορείς για τον καρκίνο του μαστού, συνεισφέρουν πόρους, και βοηθούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Τηρώντας τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως αυτό καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, δρομείς και φίλοι του αθλητισμού, θα μαζευτούμε και θα πορευτούμε μαζί, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Το “Race for the Cure” περιλαμβάνει τρέξιμο 5 χιλιομέτρων και περπάτημα 3 χιλιομέτρων, όμως μπορεί επίσης το κοινό να δημιουργήσει και να εγγράψει την ομάδα του και σε άλλα αθλήματα, όπως π.χ. την κωπηλασία, ορειβασία, ποδηλασία, κ.ά. Η δημιουργία και εγγραφή ομάδας μπορεί να αφορά και διαφορετική ημερομηνία (μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου) από το κύριο αθλητικό γεγονός που διοργανώνει η Europa Donna Κύπρου, και να ενταχθεί μέσα στα πλαίσια του “Race for the Cure”.
>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου, Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, τρέξιμο 9:30π.μ., περπάτημα 11:00π.μ.

Telethon Hiking
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και η ομάδα του CING-ERS Core Trips Group διοργανώνουν για το TelethonCyprus μια μοναδική πεζοπορία στο δάσος Μαχαιρά, για να απολαύσουμε την φύση της Κύπρου. Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαίο μονοπάτι, το οποίο είχε διαμορφώσει η ανάγκη για πόσιμο νερό της πανίδας του νησιού και το οποίο οδηγούσε τα ζώα στην πηγή της Τζεραμίας. Το μονοπάτι ξεκινάει στα 1100 μέτρα από τον εκδρομικό χώρο Κιονιών (Τζιόνια) με κατεύθυνση το χωριό Βαβατσινιά.  Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από το Τμήμα δασών της Κύπρου με σκοπό οι πεζοπόροι και οι λάτρεις της φύσης να έχουν πρόσβαση προς τις «δίδυμες αδελφές» τις Παυλιάδες ή όπως ονομάζονται «Θκυό Μούττες». Από την αφετηρία μέχρι τα πρώτα 950 μέτρα το μονοπάτι είναι γραμμικό και στη συνέχεια εξελίσσεται σε κυκλικό, με δύο προεκτάσεις προς τις δύο μούττες και στα εκεί σημεία θέας. Η ολική απόσταση είναι 3,75 χιλιόμετρα. Στην πορεία θα συναντήσουμε ένα αρχαίο καμίνι, την φυσική και εντυπωσιακή πηγή νερού της Τσιεραμιάς, πολλά σημεία θέας και εκατοντάδες είδη χλωρίδας της περιοχής. Δε θα βρούμε μεγάλες δυσκολίες ή υψομετρικές διαφορές εκτός από κάποια μικρά τμήματα του μονοπατιού.  Γενικά το μονοπάτι μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη και διδακτική διαδρομή μέσα από πυκνό δάσος όπου στα πιο ψηλά σημεία του το κυρίαρχο δέντρο είναι η Λατζιά και στα πιο χαμηλά η Πεύκη, την ίδια ώρα που στο δάπεδο του δάσους θα δούμε δεκάδες άλλα ήδη ψηλών και χαμηλών θάμνων και πόες. Το κάθε είδος φέρει κοντά του σχετική πινακίδα που αναφέρει την ονομασία του. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα διάφορα πετρώματα που θα συναντήσουμε και τα οποία θα φέρουν πινακίδα με την ονομασία τους.  
Μάθε περισσότερα, εδώ
>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, στο μονοπάτι “Θκυό Μούττες” ή “Παυλιάδες”.

«Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...»: Σύνθεση Μίκη – Καμπανέλλη στο Σατιρικό
Μια θεατρική και μουσική παράσταση με κείμενα και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τίτλο «Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...», ανεβάζει το Σατιρικό Θέατρο. Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη χτίζει μια σπονδυλωτή παράσταση, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον πόλεμο και τις συνέπειές του στη ζωή του Ελληνισμού της νεότερης Ελλάδας. Με άξονα τα συγκλονιστικά κείμενα των Καμπανέλλη και Θεοδωράκη και τις διαχρονικές μελωδίες του μεγάλου μουσουργού, το έργο διατρέχει την ιστορία της Ελλάδας και τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα. Συμμετέχουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Στέλιος Καυκαρίδης, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Κύνθια Παυλίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Κώστας Καντζηλιέρης, Γεωργία Νικολάου, Σταύρος Χατσαντριάν και ο μουσικός Σάββας Σάββα.
>> Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 7.30μ.μ. (μέχρι τις 7 Νοεμβρίου), Πάνω Σκηνή, Σατιρικό Θέατρο, 20.30.  Πληρ. 22312940 – 22421609, satiriko.tameio@cytanet.com.cy.

"Κουκούτσι": Η νέα παράσταση του Χρήστου Γρηγοριάδη στο Θέατρο Ανεμώνα
Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν με το πιο πρόσφατο έργο του συμπατριώτη μας συγγραφέα-ηθοποιού Χρήστου Γρηγοριάδη, "Κουκούτσι". Είναι το τρίτο θεατρικό έργο του Γρηγοριάδη που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα ενώ στο παρελθόν ανέβηκαν και τρεις δικές του διασκευές. Το "Κουκούτσι" είναι μια γλυκύτατη κοινωνική κωμωδία με πολύ και αβίαστο γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση! Ένα ανθρώπινο έργο με χαρακτήρες που όσο κι' αν μπορεί να μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση ασυνήθιστοι και ανοίκειοι, είναι ουσιαστικά τόσο γνώριμοι σε όλους που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και μπορούν να στήσουν καθρέφτη στον σημερινό παρανοϊκό τρόπο ζωής, ένα καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό. 
>> Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 και την Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

"Τέρας" του Ντάνκαν Μακμίλαν στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Το Θέατρο Αποθήκες παρουσιάζει στο κυπριακό κοινό τον Ντάνκαν Μακμίλαν, έναν συγγραφέα με δυναμική παρουσία στον βρετανικό χώρο. Το Τέρας, το πρώτο δείγμα θεατρικής γραφής του, συνιστά ένα απολύτως καίριο σχόλιο για την ανατροφή και την ευθύνη που έχει τόσο ο γονιός απέναντι στο παιδί, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους. Το έργο έλαβε δύο βραβεία Bruntwood και προτάθηκε για τα βραβεία TMA Best New Play και Manchester Evening News for Best New Play. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ το 2007. Ένας νέος καθηγητής, ο Τομ, αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση του Ντάριλ, ενός δεκατετράχρονου μαθητή με παραβατική και βίαιη συμπεριφορά, αναθρεμμένου σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η αλληλεπίδρασή τους κλονίζει τις βεβαιότητες του καθηγητή και δοκιμάζει τις αντοχές του. Μπροστά στον ασυγκράτητο και χειμαρρώδη Ντάριλ, οι παιδαγωγικές αρχές του Τομ μοιάζουν να καταρρέουν, αποδεικνύονται ελλιπείς και αναποτελεσματικές, γεγονός που προκαλεί, αναπόφευκτα, κλυδωνισμούς και στην προσωπική του ζωή. Η σκηνοθέτις Μαρία Ιόλη Καρολίδου και οι συνεργάτες της διεισδύουν στην αλήθεια του έργου, στα στάδια των σχέσεων και στις οριακές στιγμές των ηρώων, για να δώσουν μορφή και περιεχόμενο στα κρίσιμα ερωτήματα που αναδύονται.
>> Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00,  Θέατρο Αποθήκες, Λευκωσία. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). * Δεν συστήνεται για νέες και νέους κάτω των 12 ετών, καθώς περιέχει σκηνές βίας και σκληρή γλώσσα.

Παραμύθι ν' αρκινήσει... 
Μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Μικρός Πρίγκιπας» και «Ο Τζακ και η φασόλια...αλλιώς», η δημιουργός Βασιλική Ανδρέου-με μια εκλεκτή ομάδα συνεργατών- επανέρχεται με μια καινούρια παράσταση βγαλμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση. Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια «Οι τρεις τεμπέληες», «Η Πεντάμορφη» και «Ο φοητσιάρης Παναής», ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού. Μέσα από την σοφία των λαϊκών μας παραμυθιών, η παράσταση μεταφέρει σημαντικά μηνύματα και αξίες στα παιδιά και θυμίζει στους μεγάλους πράγματα που ίσως να έχουν ξεχάσει. Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
>> Κάθε Κυριακή στις 16:00, θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99902429. Για κρατήσεις: 99902429. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Θεατρικό Musical "Γιαγιά σ' αγαπώ"
Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει τη Μουσικοθεατρική Παράσταση Μusical «ΓΙΑΓΙΑ, Σ’ ΑΓΑΠΩ», ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο γραμμένο από την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Ελένη Οδυσσέως, βασισμένο στην όμορφη ιστορία του Παιδικού Βιβλίου της μουσικού και συγγραφέως, Μάρως Θεοδωράκη. Το θεατρικό Musical «ΓΙΑΓΙΑ, Σ’ ΑΓΑΠΩ», που συνδυάζει όλες τις τέχνες, φέρνει μια παράσταση γεμάτη χρώματα, χιούμορ, συγκίνηση, τραγούδια, και χορό, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική πραγματικότητα, ενθαρρύνοντας όλους να αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ τη ζωή, αλλά και να βιώσουμε την αξία της έκφρασης των συναισθημάτων μέσα από την τέχνη, και την σημαντικότητα και αξία της οικογένειας ιδιαίτερα μέσα από δύσκολες ανθρώπινες συνθήκες. Η ιστορία με τη Γιαγιά Μαρία, πραγματώνει στην σκηνή την καλοσύνη, τη χαρά και την αισιοδοξία, τους στόχους και τα όνειρα, την αγάπη, αξίες και αρετές. Η εγγονή της, η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, έχει μια ξεχωριστή σχέση με τη γιαγιά της που μέρα με τη μέρα δυναμώνει.  Μια ιστορία που ξετυλίγεται μεσα από στοργή και μπόλικη σοφία.  Μια γλυκιά, όμορφη και μελωδική ιστορία που διασκεδάζει, συγκινεί, και περνά δυνατά και ξεχωριστά μηνύματα για τον κάθε θεατή, νεαρό ή μεγαλύτερο. 
>> Κάθε Κυριακή, Θέατρο ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΚΗΝΗ Αγίου Δημητρίου 28Δ, Λευκωσία, 10.30. Γενική Είσοδος €10. Πληροφορίες: τηλ 7000 28 29.

 

Survivors
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη κλείνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας στο χώρο του παιδικού θεάματος και φέρνει κοντά μας μία επετειακή φαντασμαγορική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με ένα δεκαμελή θίασο με επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές με τίτλο "SURVIVORS”. Εκτός από θέαμα, γέλιο, χορό και τραγούδι, η παράσταση δίνει και πολύ όμορφα μηνύματα στα παιδιά όπως το «Ευ αγωνίζεσθε», την ομαδικότητα, καθώς επίσης να δέχονται και τη νίκη αλλά και την ήττα, γιατί η προσπάθεια μετρά. 
>> Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 3.30 το απόγευμα στο Κοινοτικό Θέατρο Περβολιών.
>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου, Θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ, Λευκωσία, 10.45.Η παράσταση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. 
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Απαραίτητη κράτηση: 99055537. 

"Η Ωραία Κοιμωμένη" επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού
"Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ" επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου για λίγες μόνο παραστάσεις! Από 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Ένα συναρπαστικό μιούζικαλ γεμάτο χορό, τραγούδια και  χρώματα, δράση και χιούμορ, ευαισθησία και συγκίνηση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και στη μνήμη των μεγαλύτερών μας φίλων. Η διασκευή, η οποία ανήκει στη Μαριάννα Καυκαρίδου και είναι βασισμένη σε ένα από τα διασημότερα παραμύθια του Σαρλ Περό και στις κινηματογραφικές παραγωγές της Disney "Τhe Sleeping Beauty" και "Maleficent", μεταφέρει στη σκηνή μια όμορφη, διαχρονική ιστορία που μιλά για την αιώνια σύγκρουση του καλού με το κακό, την δύναμη της συγχώρεσης και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες της πριγκίπισσας Αυγής, της νεράιδας Μαλέφισεντ και του πρίγκιπα Φίλιππου, βλέπουμε πως όταν υπάρχει πίστη και πείσμα, ειλικρίνεια, ενσυναίσθηση και καλοσύνη μπορούμε να υπερνικήσουμε όλα τα εμπόδια και  τις δυσκολίες της ζωής και  να κατακτήσουμε την πραγματική ευτυχία.
>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου, Παιδική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 22312940, 22421609.

Ρωμαίος & Ιουλιέτα: Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά, γοητευτικό και διασκεδαστικό
“Του Σαίξπηρ αριστούργημα ,στη μέση μια βεντέττα, Ρωμαίος εν ο νέος μας τζι η νέα η Ιουλιέττα. Θα γίνουν πράματα πολλά, ανατροπές, γινάθκια, έρωτας μες στα βάσανα με φόντον τα παλάθκια. Πάμε λοιπόν ν’ αρκέψουμεν στον χρόνον πάμε πίσω, μα βάρτε λλίην μουσική, θέλω να τραγουδήσω!”
Μια μπάντα με ζωντανή μουσική και υπέροχα τραγούδια που φέρνουν το παιδί πιο κοντά σε δραματουργίες γραφής πολύτιμης για τον ψυχισμό και την αντίληψη του. Ρωμαίος και Ιουλιέτα! Η πιο διάσημη ιστορία αγάπης αναβιώνει από το θέατρο «Δέντρο», διασκευασμένη στην κυπριακή διάλεκτο για τους μικρούς μας φίλους! Δύο ορκισμένες βασιλικές οικογένειες, οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι, με φόντο τη ρομαντική Βερόνα. Η αιώνια βεντέτα, το ακατάπαυστο μίσος κι ο έρωτας που ξεπροβάλλει μέσα από το σκοτάδι της αντιπαράθεσης. Ο Ρωμαίος κι η Ιουλιέτα όμως αγαπιούνται παράφορα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με θανάσιμα διλήμματα. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι από τη δύναμη της αγάπης; Αξίζει κάποιος να ζεσταθεί από τη θέρμη του ονείρου του κι ας είναι η φωτιά του να τον κάψει; Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σάιξπηρ, πάντα επίκαιρο, δείχνει τον μοναδικό δρόμο που δεν κάνει λάθος ποτέ: αυτό της ολοκληρωτικής αγάπης!
Ηθοπoιοί: Μαρία Χριστοδούλου, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Ιωσήφ, Αντρέας Καρούμπας
Μουσικοί επί σκηνής: Άννη Παντελή (μπαγλαμάς-φωνή), Παναγιώτης Ξανθόπουλος (κιθάρα-φωνή), Έλενα Παπαγεωργίου (σαντούρι)
>> Παραστάσεις: Κυριακή 31 Οκτωβρίου και Κυριακές 7 & 21 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 11.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Σχετικά

Ατζέντα
December 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close