Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021
Η παραγωγή της Σκηνής ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ντα του Χιου Λέναρντ δίνει τις 6 τελευταίες παραστάσεις της «εντός έδρας», στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περιοδεία της.
Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε.
Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο.
Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή για δεύτερη σεζόν η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου
Παίζουν: Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή
Παραστάσεις στη Λευκωσία
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
- Παρασκευή 3 & 10 Δεκεμβρίου 2021, 20:30
- Σάββατο 4 & 11 Δεκεμβρίου 2021, 20:30
- Κυριακή 5 & 12 Δεκεμβρίου 2021, 18:00
Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΚ - ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.
Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων.
Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.
Ο χώρος δεν θα είναι διαθέσιμος στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021.
ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Λόγω της έναρξης εργασιών ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ από τον Δήμο Λευκωσίας –που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 μήνες– δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.
Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο και τα Γραφεία του ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:
●Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
●Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
●Παλιό Νοσοκομείο Λευκωσίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19
Εφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο ΘΟΚ ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύι Διατάγματος (ημερομηνίας 26ης Νοεμβρίου 2021) που τίθενται σε ισχύ την 29η Νοεμβρίου 2021 και λήγουν την 17η Δεκεμβρίου 2021. Για την περίοδο μετά την 18η Δεκεμβρίου 2021 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
● Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις θα επιτρέπεται σε όσους/όσες διαθέτουν είτε πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID- 19– είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 –με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης– είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate) –μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε ολοκληρωμένο εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 – είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR test) για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
● Η είσοδος ατόμων από 6 έως 11 ετών σε όλες τις παραστάσεις, θα επιτρέπεται με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού PCR test ή αρνητικού rapid test εντός 7 ημερών, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19.
● Η είσοδος ατόμων από 12 έως 17 ετών σε όλες τις παραστάσεις, θα επιτρέπεται και με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού rapid test 72 ωρών.
● Κάθε Παρασκευή η είσοδος θα επιτρέπεται και σε όσους διαθέτουν αρνητικό PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Σχετικά

Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει στην Κύπρο για οκτώ ξεκαρδιστικές παραστάσεις
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό


Η παράσταση «STILL!» ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο
Η παραγωγή θα συμμετάσχει στην 33η έκδοση του ιστορικού φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα του Δήμου του Κοτόρ

"Φουκού": Επιπλέον παράσταση για το θεατρικό έργο του Φώτη Γεωργίδη
Ένα έργο βασισμένο σε μία αλήθεια που καίει

7 θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν την Ευρώπη (και την Αθήνα) στην Κύπρο το επόμενο διάστημα
Από μεγάλες παραγωγές της Αθήνας μέχρι διεθνείς αφίξεις, η θεατρική σκηνή της Κύπρου υποδέχεται 7 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ακυρώθηκε η παράσταση "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Προκόπη Αγαθοκλέου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

10+2 θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Ιουλίο στην Κύπρο
Μοναδικές βραδιές με τέχνη, γέλιο και συγκίνηση

Οι Underdogs της κυπριακής stand‑up comedy σκηνής επιστρέφουν στη Λάρνακα
Μετά από 6 sold-out παραστάσεις στην Λευκωσία

Βλέπουμε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Κούριο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Ιλιάδα του Ομήρου: Για μία μόνο παράσταση η Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της κατευθείαν από την Ελλάδα
Μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία

Οι «Οικογενειακές Ιστορίες των Κρητικών» περιοδεύουν σε όλη την Κύπρο
Επιτέλους η πιο αστεία οικογένεια θα μοιράσει ασυγκράτητα γέλια και στην Κύπρο

Η καθηλωτική "Ανδροµάχη" του Ρηγίνου Ρηγίνου, με τη Δένεια Μιµερίνη, στην Κύπρο
Μια σπάνια θεατρική εµπειρία έρχεται στην Κύπρο για δύο µόνο βραδιές.