Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2021
Νέα μέτρα ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Υγείας. Στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για την εβδομάδα 20 μέχρι 26 Νοεμβρίου, ποσοστό 26% των θετικών κρουσμάτων αφορά ανήλικα πρόσωπα. Είναι για αυτόν τον λόγο που το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών, προχώρησε στη λήψη προστατευτικών μέτρων για την διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας, αλλά και για να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία.
Σε αυτό το σημείο, ως Υπουργείο Υγείας και ως κυβέρνηση σεβόμαστε την αντίθετη άποψη και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, ωστόσο, καταδικάζουμε έντονα κάθε μορφή βίας, είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική είτε ψυχολογική, με γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες».
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, και το γεγονός ότι χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που θα περιορίσουν τη διασπορά του ιού και θα επιτρέψουν στην κοινωνία και την οικονομία να παραμείνουν σε λειτουργία, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:
α) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.
(β) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, την τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, όπως αυτές καθορίζονται στο διάταγμα. Διευκρινίζεται, πως το ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα τα οποία λόγω νόσησης ή δήλωσης ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε αυτοπεριορισμό και εργάζονται από το σπίτι, και άτομα που κάνουν χρήση της άδειας ανάπαυσης τους.
(γ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, την αναστολή όλων των παρουσιάσεων εφέδρων και εθνοφυλάκων.
(δ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, την αναστολή όλων των χριστουγεννιάτικων ή άλλων εκδηλώσεων εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων,
(ε) για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπο την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος. Σε περίπτωση μη τήρησης των πρωτοκόλλων, θα αναστέλλονται οι εκδηλώσεις.
(στ) τη σύσταση μη διεξαγωγής όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες. Ήδη με προηγούμενες αποφάσεις έχει ανασταλεί η διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών.
Σχετικά
Κλειστοί δρόμοι σε ορεινά χωριά επ. Λεμεσού την ερχόμενη βδομάδα λόγω εργασιών
Λόγω εκτέλεσης δασοκομικών εργασιών
Άνοιξε ξανά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία θέας του νησιού
Ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί ξανά χιλιάδες επισκέπτες.
Ο ελληνικός προορισμός που μπήκε στους 26 καλύτερους του κόσμου για το 2026
Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τα καλύτερα ταξίδια της νέας χρονιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026