News , Guide

Τι θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό - Οι εισηγήσεις του υπ. Υγείας

Με αυτές τις εισηγήσεις των Επιδημιολόγων πάει στο Υπουργικό ο Χατζηπαντέλας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2021

Με τις εισηγήσεις των Επιδημιολόγων ανεβαίνει σήμερα τον λόφο του Προεδρικού ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.
 
Στο Υπουργικό Συμβούλιο (09.30) αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίες «κλείδωσαν» σε χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που θα τεθούν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού, αφορούν κυρίως τη χρήση του self τεστ αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.
 
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις εισηγήσεις είναι η σύσταση προς το κοινό για self-test πριν από τις οικογενειακές συναθροίσεις και για την είσοδο σε χώρους υψηλού κινδύνου. Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, γίνεται εισήγηση για υποχρέωση διενέργειας 24ωρου rapid test από ανεμβολίαστους για συμμετοχή σε κοινωνικές συναθροίσεις και 48ωρου rapid test ή self test από εμβολιασμένους.
  
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των ατόμων στις συναθροίσεις σε σπίτια θα παραμείνει ως έχει, στα 20 άτομα. 
 
Ενώπιον του Υπουργικού θα τεθεί και η εισήγηση να γίνεται τεστ σε όλους τους εργαζομένους σε εβδομαδιαία βάση, πλην αυτών που έχουν προχωρήσει σε ενισχυτική δόση. 
 
Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αντί την Παρασκευή στις 7, προκειμένου να προλάβουν τα παιδιά υποβληθούν σε τεστ πριν την επιστροφή τους στα σχολεία.
  
Ακόμη,  έγινε εισήγηση όπως παιδιά ηλικίας 12-15 να μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους απαιτείται εμβολιασμός, μόνο με rapid test δεδομένου ότι συνοδεύονται από γονέα που έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.
 
Επιπλέον, κατατέθηκε εισήγηση για καθορισμό της ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες κάτι που θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close