News , Guide

Αυτή είναι η μεγαλύτερη και ωραιότερη ποταμολίμνη της Κύπρου (εικόνες)

Εντυπωσιακές εικόνες από τον Κυριάκο Κεφάλα.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022

Το νησί της Αφροδίτης διαθέτει υπέροχες ομορφιές, που αν έχεις την τύχη (και την όρεξη) να ανακαλύψεις μόνο θησαυρούς θα εντοπίσεις!

Ένας από αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς που κοσμούν το νησί μας είναι και η ανακάλυψη του Κυριάκου Κεφάλα, ο οποίος αγαπά τον τόπο του και δεν σταματά να την εξερευνά απ' άκρη σ' άκρη, φωτογραφίζοντας μάλιστα (μοναδικά) κάθε νέα του ανακάλυψη. Τις εικόνες μοιράζεται μάλιστα και με το κοινό, μέσα από το γκρουπ στο Facebook, Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus, αλλά και μέσα από το προσωπικό του blog Cyprus Discoverer.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι και ο Xαρκοκόλυμπος του Μαχαιρά, που όποιος έχει την τύχη να δει από κοντά (δύσκολη και επικίνδυνη η μετάβαση εκεί) θα αντικρίσει ένα υπερθέαμα. Όπως αναφέρει ο Κυριάκος στο Cyprus Discovever, "o Xαρκοκόλυμπος είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς υδάτινους θησαυρούς του νησιού μας, τον οποίο είχαμε τη χαρά να πρωτοεντοπίσουμε με αγαπητούς φίλους πριν από μερικά χρόνια. Κρύβεται στα βραχώδη βουνά του Μαχαιρά (υψόμετρο 750 m), στο ανώτερο τμήμα της κοιλάδας του Πηδιά, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Κύπρου".

Πρόκειται για μια μεγάλη ποταμολίμνη με εξωτική ομορφιά, που μοιάζει με φυσική πισίνα. Αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές ποταμολίμνες της Κύπρου. Ονομάστηκε Χαρκοκόλυμπος επειδή είναι μεγάλος και βαθύς κόλυμπος με ωοειδές σχήμα, που θυμίζει το σχήμα ενός χαρτζιού. Ένας μικρός καταρράκτης ύψους 3 m εμπλουτίζει το νερό και το θέαμα της ποταμολίμνης.

Ο Χαρκοκόλυμπος έχει νερό ολόχρονα, αλλά ο ποταμός ρέει μόνο τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Είναι τυχεροί όσοι μπορέσουν να τον απολαύσουν τον χειμώνα με ορμητικό νερό, χιόνια ή πάγο. Η προσβασιμότητα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη.

Η κοιλάδα του Μαχαιρά φιλοξενεί πληθώρα καταρρακτών και ποταμόλιμνων, εξιτάροντας τις αισθήσεις των εξερευνητών.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close