News , Guide

Η Meta διαψεύδει ότι το Facebook και το Instagram αποχωρούν από την Ευρώπη

Η εταιρεία ξεκαθάρισε τη θέση της απέναντι στις πρόσφατες φήμες.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Meta διαψεύδει τη φημολογία που θέλει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να προειδοποιεί περί αποχώρησης του Facebook και του Instagram από την Ευρώπη.

Το θέμα ξεκίνησε με την κυκλοφορία της πολυσέλιδης ετήσιας έκθεσης της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, όπως αναφέρεται στη σελίδα 36 της έκθεσης η εταιρεία «δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη, κάτι που θα είχε ουσιώδες και αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μας, την οικονομική μας κατάσταση και τα αποτελέσματα της λειτουργίας μας».

Η φράση αυτή πυροδότησε τις φήμες με την εταιρεία να σπεύδει να διαψεύσει τα περί αποχώρησης.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως, «η Meta ούτε επιθυμεί, ούτε "απειλεί" να φύγει από την Ευρώπη και οποιαδήποτε αναφορά υπονοεί ότι το κάνουμε απλώς δεν είναι αλήθεια».

Σημειώνει συγκεκριμένα, πως «Υπήρξαν αναφορές στον Τύπο ότι "απειλούμε" να φύγουμε από την Ευρώπη λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Όπως όλες οι εισηγμένες εταιρείες, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουμε σημαντικούς κινδύνους στους επενδυτές μας. Την περασμένη εβδομάδα, όπως κάναμε στα προηγούμενα οικονομικά μας τρίμηνα, αποκαλύψαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ αποτελεί απειλή για την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους Ευρωπαίους καταναλωτές και να λειτουργούμε τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία απολύτως επιθυμία να αποσυρθούμε από την Ευρώπη. Φυσικά και δεν έχουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Meta, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζεται σε διαβιβάσεις δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ προκειμένου να λειτουργήσει τις παγκόσμιες υπηρεσίες μας. Δεν είμαστε μόνοι. Τουλάχιστον 70 άλλες εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων δέκα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, έχουν επίσης επισημάνει τους κινδύνους σχετικά με τις μεταφορές δεδομένων στις εκθέσεις των κερδών τους.

»Οι διεθνείς μεταφορές δεδομένων στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία και υποστηρίζουν πολλές από τις υπηρεσίες που είναι θεμελιώδεις για την καθημερινή μας ζωή.

»Για πολλά χρόνια, το νομικό πλαίσιο που υποστηρίζει τη μεταφορά δεδομένων πέρα ​​από τον Ατλαντικό αντιμετωπίζει σοβαρές διαταραχές.

»Η συμφωνία Safe Harbor καταργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015. Το περασμένο καλοκαίρι η Privacy Shield, η οποία χρησιμοποιήθηκε από περισσότερες από 5.000 εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ακυρώθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

»Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με βάση μια σύγκρουση μεταξύ της νομοθεσίας της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Θέλουμε να προστατεύονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών της ΕΕ και θέλουμε το Διαδίκτυο να συνεχίσει να λειτουργεί όπως προβλεπόταν: χωρίς τριβές, σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά όχι περιορισμένο από εθνικά σύνορα.

»Οι επιχειρήσεις χρειάζονται σαφείς, παγκόσμιους κανόνες για την προστασία των διατλαντικών ροών δεδομένων μακροπρόθεσμα και, όπως άλλες εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, παρακολουθούμε στενά τον πιθανό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας καθώς προχωρούν αυτές οι εξελίξεις.

»Όπως και άλλες διεθνείς και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, επωνυμίες και εμπορικές οργανώσεις, ελπίζουμε να δούμε συνεχή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για αντικατάσταση της ασπίδας απορρήτου για την προστασία των διατλαντικών μεταφορών δεδομένων, τη διασφάλιση ισχυρής προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τη διατήρηση συνδεδεμένων παγκόσμιων κοινοτήτων, οικονομιών, επιχειρήσεων και οικογενειών».

Πηγή: Lifo

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close