18 February-13 March 2022
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει το έργο Φιλουμένα Μαρτουράνο

Φιλουμένα Μαρτουράνο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσίαΜαγδαλένας Ζήρα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2022

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει από τις 18 Φεβρουαρίου 2022 τη Φιλουμένα Μαρτουράνο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, ένα έργο-κόσμημα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου, μια γλυκόπικρη κωμωδία που εξακολουθεί να γράφει, δεκαετίες τώρα, τη δική της λαμπρή ιστορία στις θεατρικές σκηνές ολόκληρου του κόσμου και δεν έχει πάψει να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους θεατές, όπου κι αν παίζεται.

Γραμμένη στα 1946, η Φιλουμένα Μαρτουράνο κατέχει προεξάρχουσα θέση στη δραματουργία του Ιταλού κωμωδιογράφου, ως ένα ιδιαίτερο δείγμα νεορεαλισμού στο οποίο συμπυκνώνεται μια ολόκληρη εποχή.
Το έργο μάς μεταφέρει στη Νάπολη, όπου η Φιλουμένα, μια πρώην πόρνη, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει μέσα στο σπίτι και στη ζωή του Ντομένικο, ενός πλούσιου εμπόρου, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου. Οι ταπεινώσεις που υφίσταται και η συσσωρευμένη της πίκρα την αναγκάζουν να ακολουθήσει μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή και να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Η Φιλουμένα βγαίνει πρόσκαιρα κερδισμένη, καθώς, όταν η αλήθεια αποκαλυφθεί, ο Ντομένικο προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτήν. Στο τέλος, όμως, ένα μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους, ένα ταξίδι προς την αναζήτηση της ευτυχίας με όχημα τη σπαρταριστή και συνάμα τρυφερή, ρομαντική γλώσσα του συγγραφέα.

Έχοντας στο πλάι της ένα σύνολο καταξιωμένων ηθοποιών της νέας και της παλαιότερης γενιάς, η Μαγδαλένα Ζήρα συλλαμβάνει τη λαϊκή σπιρτάδα του έργου, αναψηλαφώντας τη ναπολιτάνικη ατμόσφαιρά του, ενώ δεν λείπουν και οι σύγχρονες αναφορές. Την πληθωρική ηρωίδα ερμηνεύει η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου, που επιστρέφει στον ΘΟΚ μετά από έξι χρόνια.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές  
Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα 
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη 
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου 
Κίνηση: Φώτης Νικολάου 
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Βάρσια Αδάμου

Παίζουν: Έλενα Δημητρίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Κώστας Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Κούτσουμπας, Διομήδης Κουφτερός, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Γιώργος Μουαΐμης, Αννίτα Σαντοριναίου, Ιωάννα Σιαφκάλη, Αυγουστίνα Στυλιανού.

Παραστάσεις

Λευκωσία 
Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
από 18 Φεβρουαρίου 2022
και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις Λευκωσίας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 (αγγλικά και τουρκικά)
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 (ελληνικά)

Η παραγωγή θα περιοδεύσει και στις άλλες πόλεις κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2022.

Πληροφορίες / Εισιτήρια:
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19
Ο ΘΟΚ, εφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύι Διατάγματος (ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2022), οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2022 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2022. 

Για τις παραστάσεις που θα δίνονται κάθε Παρασκευή η είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω:

●πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19
●πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19
●πιστοποιητικό λήψης μίας δόσης εμβολίου, με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR 72 ωρών ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών (18 ετών και άνω)
●για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 7 μηνών, χωρίς να έχουν λάβει ενισχυτική δόση του εμβολίου, με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών 
●για άτομα τα οποία δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας και αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test), με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών
●για άτομα από 12 έως 17 ετών, αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή Rapid test ισχύος 72 ωρών, νοουμένου ότι συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα
●για άτομα από 6 έως 11 ετών, αρνητικό PCR test ή αρνητικό Rapid test 7 ημερών, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19
●για άτομα κάτω των 6 ετών δεν απαιτείται η επίδειξη αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test)

Για τις παραστάσεις που θα δίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή η είσοδος θα επιτραπεί σε όσους και όσες διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω:

●πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19
●πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19
●νοείται ότι, εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 6 ετών, πρόσωπα ηλικίας 6 έως 11 ετών, τα οποία επιδεικνύουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR) ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 17 ετών τα οποία επιδεικνύουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR ή Rapid test ισχύος 72 ωρών, νοουμένου ότι συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα που ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα, καθώς και πρόσωπα που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος τα οποία επιδεικνύουν το ιατρικό πιστοποιητικό που εκδίδει του Υπουργείο Υγείας καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR) ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών 

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΟΚ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή  μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00.  Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων.

Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Λόγω της έναρξης εργασιών ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ από τον Δήμο Λευκωσίας –που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 24 μήνες– δεν θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο και τα Γραφεία του ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:

●Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)
●Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)

  • Θέατρο ΘΟΚ

    22492900, 77772717

    Γρηγόρη Αυξεντίου 9 (χώρος παλαιού ΓΣΠ)

    Περισσότερα

    18 Φεβρουαρίου - 20 Φεβρουαρίου 2022

    25 Φεβρουαρίου - 27 Φεβρουαρίου 2022

    04 Μαρτίου - 06 Μαρτίου 2022

    11 Μαρτίου - 13 Μαρτίου 2022

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close