Top Stories , Arts & Culture

Θεατρικά Βραβεία ΘΟΚ: Τα νέα μέλη της επιτροπής

Ποιοι συμμετέχουν στην επιτροπή, τι γίνεται με τον θεσμό των βραβείων και ποιος είναι ο ρόλος των ελεύθερων θέατρων;

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2014

Λίγες μέρες πριν τα θεατρικά βραβεία ΘΟΚ για τις θεατρικές περιόδους 2011-12&2012-13, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοίνωσε τα νέα μέλη της επιτροπής για την περίοδο Οκτωβρίου 2013-14.  Βεβαίως της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του θεσμού η οποία όμως έγινε μετ’ εμποδίων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΘΟΚ.

"Στην προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των θεατρικών βραβείων μετά από 14 χρόνια, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου είχε προχωρήσει κατά τη θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου σε μια σειρά αλλαγών τόσο στους κανονισμούς όσο και στη δομή της σχετικής επιτροπής βραβείων. Σημαντική αλλαγή υπήρξε η μείωση της θητείας της επιτροπής σε μονοετή αλλά και η συμμετοχή σε αυτήν ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που προτείνονται από τα επαγγελματικά επιχορηγούμενα θέατρα της Κύπρου και όχι πλέον από τον ΘΟΚ, ο οποίος με το νέο σύστημα διορίζει μόνο 2 από τα 7 μέλη της. Δυστυχώς η ανταπόκριση των επαγγελματικών επιχορηγούμενων θεάτρων δεν ήταν η αναμενόμενη,  με αποτέλεσμα το νυν Συμβούλιο να προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής για την περίοδο Οκτωβρίου 2013-14 μέσα από ένα συνδυασμό των ονομάτων που δόθηκαν από κάποια θέατρα και άλλων προσωπικοτήτων με κύρος και θεατρική γνώση", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΘΟΚ.

Η σύνθεση της Επιτροπής είναι η ακόλουθη: Στέφανος Αθηαινίτης, Σκηνογράφος, Δρ Νίκη Κατσαούνη, Κριτικός Τέχνης, Νίκος Κουρούσιης, Σκηνογράφος, Βάκης Λοϊζίδης, Λογοτέχνης, Ποιητής, Μαρίνα Παναγίδου, Μουσικοθεραπεύτρια, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Ιατροδικαστής, Θανάσης Φωτίου, Δημοσιογράφος. 

Η 7μελής κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την επαγγελματική θεατρική δημιουργία της περιόδου 2013-2014, συμπεριλαμβανομένων και παραστάσεων για παιδιά, τηρώντας τους υφιστάμενους κανονισμούς των βραβείων όπως αυτοί ανακοινώθηκαν το φθινόπωρο του 2013, ενώ κατά την ίδια περίοδο ειδική επιτροπή του Δ.Σ. θα μελετήσει το θεσμό και τους νέους κανονισμούς του, αξιολογώντας μεταξύ άλλων τους τομείς των βραβείων, τα χρηματικά έπαθλα, τον τρόπο απόφασης και ψηφοφορίας και τη σύνθεση της εκάστοτε κριτικής επιτροπής όπως ανακοινώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε οποιεσδήποτε αδυναμίες παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή τους, διορθωθούν.

Οι ενδεχόμενες νέες τροποποιήσεις στο θεσμό των βραβείων θεάτρου θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο 2014, με την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου τονίζεται στην ανακοίνωση του ΘΟΚ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close