Θέατρο , News

Οι δύο νέες καλοκαιρνές παραγωγές του ΘΟΚ

Μία τραγωδία και μία κωμωδία το καλοκαίρι στον ΘΟΚ

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2022

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με δύο νέες παραγωγές, που θα κάνουν πρεμιέρα στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα περιοδεύσουν σε θέατρα όλης της χώρας.

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίασης έργων από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο, ο ΘΟΚ επέλεξε την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος. Το κατά πολλούς σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας, που με την άφταστη ποιητικότητά του, την υψηλή τεχνική και το βαθύ περιεχόμενό του ασκεί μέχρι και σήμερα ακατανίκητη γοητεία, θα σκηνοθετήσει η Μαρία Κυριάκου. 

Η δεύτερη παραγωγή της καλοκαιρινής περιόδου είναι η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Το έργο, που έχει γνωρίσει τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί αρχικά ως παραγωγή της Σκηνής ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ και πρόκειται, εκτός από το καλοκαιρινό ανέβασμα στα ανοιχτά θέατρα, να συνεχίσει την περιοδεία της το φθινόπωρο σε δήμους και κοινότητες της χώρας.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημερομηνίες των παραστάσεων και τους σταθμούς των περιοδειών θα δοθούν σε επόμενα δελτία Τύπου.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close