Μουσική , Music News

Η Κύπρος πάει στη Eurovision 2022 με την Ανδρομάχη και το “Ela”

Είναι πλέον επίσημο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2022

Μέσα από την εκπομπή του ΡΙΚ1 “Όλα Στον Αέρα” μόλις παρουσιάσθηκε η συμμετοχή της Κύπρου για τη Eurovision 2022! Η Ανδρομάχη με ένα έθνικ τραγούδι που έχει τίτλο “Ela”  θα εκπροσωπήσει το νησί της Αφροδίτης στο Τορίνο τον προσεχή Μάιο.

Η Ανδρομάχη είναι μια ανερχόμενη και δημοφιλής τραγουδίστρια σε Κύπρο και Ελλάδα που εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records. Το τραγούδι “Ela” δημιούργησε μια ομάδα παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou (Eurovision 2007, 2009, 20012, 2018, 2019) που απαρτίζεται από τους: Arash (Eurovision 2009), Eyelar Mirzazadeh, τον Αλβανό παραγωγό Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, τον γνωστό σε όλους Κύπριο συνθέτη και στιχουργό Γιώργο Παπαδόπουλο, το Σουηδό συνθέτη και παραγωγό πολλών διεθνών επιτυχιών, όπως το Cool Me Down Robert Uhlmann, το Σουηδό παραγωγό σε πολλές συνεργασίες με τον Alex P Viktor Svensson και Yll Limani.

Στην εκπομπή μίλησε και η Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής κ. Εύη Παπαμιχαήλ όπου δήλωσε για το τραγούδι: “Είναι μια συμμετοχή που θα μας κάνει όλους υπερήφανους!”

Όπως αποκλειστικά έχει αναφέρει το ogaegreece.com, η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Αύριο 10 Μαρτίου το “Ela” θα δημοσιοποιηθεί στο site και τα social media της Panik Records, ενώ από την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες. Επίσης, θα μπορείτε να το δείτε on demand στο site του ΡΙΚ.

Η Κυπριακή συμμετοχή έχει ελληνικό τίτλο και ελληνικούς στίχους στο ρεφραίν του. Διαβάστε αποκλειστικά τους στίχους του “Ela”!

Οι στίχοι του “Ela”
VERSE 1

Melodies

Ringing through my head

When you lay eyes on me

The rush is from above

It feels so heavenly

Come and charge me up like electricity

My remedy

All in my, in my head,

All in my, in my lucid dreams

Take my pain away

Ela Ela, Ela Ela

CHORUS:

Στην αγκαλιά μου, ζήσε άλλη μια μέρα

Στην αγκαλιά μου, πάμε μαζί πιο πέρα

Στα όνειρα μου, βάλε φτερά και πέτα

You could be my only one

Na na ni Aman

POST CHORUS:

Aa aa Ela Ela Ela

Aa aa Ela Ela Ela

VERSE 2:

Chemistry

Moving to the beat in perfect harmony

I’ll show you what it’s like beyond your fantasy

My remedy

All in my, in my head,

All in my, in my lucid dreams

Take my pain away

Ela Ela, Ela Ela

CHORUS:

Στην αγκαλιά μου, ζήσε άλλη μια μέρα

Στην αγκαλιά μου, πάμε μαζί πιο πέρα

Στα όνειρα μου, βάλε φτερά και πέτα

You could be my only one

Na na ni Aman

POST CHORUS:

Aa aa Ela Ela Ela

Aa aa Ela Ela Ela

Λίγα λόγια για την Ανδρομάχη
Το πλήρες όνομά της είναι Ανδρομάχη Δημητροπούλου και γεννήθηκε το 1995 (27 ετών) στο Σίγκεν της Γερμανίας με καταγωγή από Λεχαινά Ηλείας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά.

Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο “The Voice Of Greece 2” που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το φεγγάρι”, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου που συμμετέχει στιχουργικά και στη φετινή Κυπριακή συμμετοχή “Ela”.

Ανδρομάχη Eurovision 2022 Cyprus ElaΈχει συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα “Δεν Μπορώ” και “Δεν Σε Διάλεξα”.

Η Ανδρομάχη που ανήκει στο ρόστερ της Panik Records κυκλοφόρησε δύο ακόμα τραγούδια που γνώρισαν επιτυχία, το “Να’ σουν Ψέμμα” και το “Σ’ αγαπώ”.

Η Κύπρος θα εμφανισθεί στο πρώτο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 12 Μαϊου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close