News , Guide

Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης για το 2022

Και αυτές που άφησαν τις ελληνικές εκτός της κορυφαίας εντεκάδας.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2022

Άνοιξη: η εποχή του φωτός και του ήλιου. Η αγαπημένη όλων (των αλλεργικών στη γύρη εξαιρουμένων). Σε ποιον δεν αρέσουν οι ηλιόλουστες ημέρες; Η ζέστη τους μας αναζωογονεί, μας ξυπνά και γεμίζει την ψυχή μας.

Δεν μας φαίνεται λοιπόν περίεργο που όσες και όσοι κουραστήκαμε από τους μουντούς και συννεφιασμένους μήνες του χειμώνα θέλουμε να δραπετεύσουμε σε ηλιόλουστα μέρη, όπου οι μέρες είναι μεγάλες και οι νύχτες ζεστές.

Από την πλατφόρμα αναζήτησης διακοπών Holidu αποφάσισαν να αναζητήσουν πόλεις όπου η ηλιοφάνεια είναι εγγυημένη. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το World Weather Online, μέτρησαν τον μέσο όρο ωρών ηλιοφάνειας ανά μήνα και δημιούργησαν τον απόλυτο οδηγό για εμάς που ψάχνουμε τον επόμενο τέλειο προορισμό, με τις πιο ηλιόλουστες πόλεις στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η κατάταξη από το 11 ως το 1:

Στο 11, η Σεβίλλη
Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνει η εντυπωσιακή Σεβίλλη, πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία. Είναι μια ονειρική πόλη για τους λάτρεις της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης και των νόστιμων τάπας. Η άνοιξη είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις ιδανικές εποχές για να την επισκεφτούμε καθώς η θερμοκρασία της είναι γύρω στους 23 βαθμούς και ο ήλιος έχει μια ιδιαίτερη λάμψη.

Στο 10, το Παλέρμο
Το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας, απολαμβάνει κατά μέσο όρο 340 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα. Διακεκριμένη ως πολιτιστικό μωσαϊκό προσφέρει στους τουρίστες αυθεντικό σικελικό street food, τη μεγαλύτερη όπερα στην Ιταλία και πολλά ιστορικά κτίρια που έχουν καταχωρηθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στο 9, η Γρανάδα
Η μυθική ισπανική πόλη της Γρανάδα λούζεται από ηλιακό φως για 341 ώρες το μήνα. Η πόλη της Ανδαλουσίας σφύζει από ιστορία, ρομαντισμό, μαγεία και όμορφες γωνιές. Το ιδανικό πλάνο είναι να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της γειτονιάς Αλμπαθίν, που θα μας οδηγήσουν στο να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο απίστευτα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο, μπροστά από την Αλάμπρα.

Στο 8, η νήσος Λα Πάλμα
Το κανάριο νησί υπόσχεται μηνιαία 341 ώρες κάτω από τον ήλιο. Πρόκειται για ένα ιδανικό μέρος μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου ή μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 21 βαθμούς. Η παραλία Λας Θεντέρας, με ακτογραμμή 3 χιλιόμετρα, προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Στο 7, η Νίκαια
Στην έβδομη θέση έχουμε μια γαλλική πόλη(!), τη Νίκαια, πρωτεύουσα της περιοχής των Παράκτιων Άλπεων, στην Κυανή Ακτή. Με 342 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα προσφέρει στους επισκέπτες αμμώδεις παραλίες, εξαιρετικά μπαρ και εστιατόρια, πληθώρα πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών αξιοθέατων, και τέλος φανταστικό κλίμα.

Στο 6, η Βαλένθια
Η Βαλένθια είναι η έκτη πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ευρώπη, με 343 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ισπανίας και είναι μια πραγματική απόλαυση για ένα διάλειμμα στην πόλη σε συνδυασμό με μια απόδραση στην παραλία. Μπορούμε να επισκεφτούμε το διάσημο μουσείο της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών στη Βαλένθια ή να κάνουμε μια βόλτα στους δρόμους και τις πλατείες, που είναι γεμάτες τάπας μπαρ.

Στο 5, η Μεσσήνα
Πέμπτη με 345 ώρες ήλιου, η ιταλική πόλη Μεσσήνα, τέταρτη μεγαλύτερη στη Σικελία. Είναι ένας τέλειος τουριστικός προορισμός για κρουαζιέρα και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα όμορφων ακτών για να διαλέξουμε αμέσως μόλις αποβιβαστούμε στην πόλη.

Στο 4, η Μάλαγα
Η πόλη στην Κόστα ντελ Σολ, με τις 345 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες για τις παραλίες και τις καλοκαιρινές εορταστικές εκδηλώσεις της. Επιπλέον, η Μάλαγα έχει πολιτιστικό ενδιαφέρον και ή επίσκεψη στο Μουσείο Πικάσο είναι επιβεβλημένη.

Στο 3, η Μούρθια
Την τρίτη θέση, με 346 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, καταλαμβάνει η Μούρθια, μια πόλη που διαθέτει ιστορικό κέντρο και υπέροχα έργα αρχιτεκτονικής, όπως Πλατεία του Καρδινάλιου Μπελούγκα. Σε κοντινή απόσταση, οι παραλίες και οι όρμοι της ξακουστής Ακτής Κάλιδα (ή αλλιώς της Ζεστής Ακτής) είναι ένας ασυναγώνιστος προορισμός για ηλιοθεραπεία σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου.

Στο 2, η Κατάνια
Μια ακόμη ιταλική πόλη κάνει την εμφάνισή της σε αυτή την κατάταξη. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σικελίας, στους πρόποδες του διάσημου ενεργού ηφαιστείου της Αίτνας. Μπορεί να υπερηφανεύεται για τις 347 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, την μπαρόκ παλιά πόλη της, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, και τις όμορφες παραλίες όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και την ξεγνοιασιά.

Και στο νούμερο 1, το Αλικάντε
Το Αλικάντε είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης! Με μέσο όρο 349 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, είναι ο αδιαφιλονίκητος προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν τον ήλιο. Η πόλη είναι γνωστή για την εκπληκτική ακτογραμμή της Κόστα Μπλάνκα (Λευκή Ακτή), η οποία προσφέρει μεγάλες δημόσιες παραλίες όπου μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία στην άμμο ή να βουτήξουμε στο νερό και να δοκιμάσουμε κάποια θαλάσσια σπορ. Σαν να μην έφτανε ο ηλιόλουστος καιρός, το Αλικάντε είναι όμορφo και γραφικό, με μια πολύχρωμη παλιά πόλη, πληθώρα μουσείων, ιστορικές τοποθεσίες, διάφορα εξαιρετικά εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close