Eating News , Εστιατόρια

Κάθε φλιτζάνι καφέ Νespresso με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2022

Η Nespresso έχει επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από το 2017 και τώρα δεσμεύεται να πετύχει πλήρες ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και στον κύκλο ζωής των προϊόντων.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η Nespresso δεσμεύεται ότι μέχρι το 2022 κάθε φλιτζάνι καφέ Nespresso, τόσο για τους οικιακούς όσο και για τους επαγγελματίες πελάτες της, θα είναι με ουδέτερο  αποτύπωμα άνθρακα. Αυτή η νέα φιλοδοξία στηρίζεται σε πάνω από 10 χρόνια δουλειάς κατά τη διάρκεια των οποίων η Nespresso έχει μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και έχει αντισταθμίσει τις υπόλοιπες μέσω της αγροδασοκομίας.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και το μέλλον μας εξαρτάται από το επεκτείνουμε και να επιταχύνουμε τις δεσμεύσεις μας για βιωσιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επισπεύδουμε τις δεσμεύσεις μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας έναν τρόπο να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2022. Ένας καφές, φτιαγμένος από τους καλύτερoυς και σπανιότερους κόκκους, παραγμένος από βιώσιμη πηγή. Πιστεύω πραγματικά ότι τόσο η επιχείρησή μας όσο και η βιομηχανία καφέ μπορούν να αποτελέσουν δύναμη για καλό στον κόσμο αντιμετωπίζοντας αυτό το άμεσο ζήτημα », δήλωσε ο Guillaume Le Cunff, Διευθύνων Σύμβουλος της Nespresso Global.

Έχοντας ήδη επιτύχει το μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από το 2017, η νέα δέσμευση της εταιρείας είναι να αντιμετωπίσει τις εκπομπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της.
Μέσω των ακόλουθων πρωτοβουλιών η Nespresso θα επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα: τη μείωση των εκπομπών άνθρακα,  τη φύτευση δέντρων μέσα και γύρω από τις φάρμες και μέσω της υποστήριξης και επένδυσης σε υψηλής ποιότητας αντισταθμιστικά έργα.

1.    Μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα: Ένα κρίσιμο στοιχείο του οράματος της Nespresso είναι να εξισορροπήσει το ισοζύγιο άνθρακα στην  αλυσίδα αξίας της. Αυτές οι άμεσες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:
Χρήση βιώσιμης ενέργειας στις λειτουργίες της Nespresso: Προσανατολισμός σε 100% χρήση ανανεώσιμης ενέργειας σε όλες τις Nespresso boutiques και αύξηση της χρήσης βιοαερίου στη διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής.
Διευρυμένη  κυκλική διαχείριση προϊόντων και συσκευασιών Nespresso: Αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού στις μηχανές Nespresso, καθώς και αλουμίνιο με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στις κάψουλες καφέ.

2.    Φύτευση δέντρων σε φάρμες καφέ και στο περιβάλλοντα χώρο: Τα δέντρα είναι η καλύτερη πηγή απορρόφησης  άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Με τον τρόπο αυτό επενδύουμε στη φύση και χτίζουμε ένα αναγεννητικό γεωργικό σύστημα. Η φύτευση δέντρων παρέχει τη σκιά που απαιτείται για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας μιας συγκομιδής καφέ. Οι ρίζες βοηθούν επίσης στην προστασία από τη διάβρωση του εδάφους και τις κατολισθήσεις και προάγουν την αναγέννηση του εδάφους. Με τον συνεργάτη της, Pur Projet, η Nespresso θα τριπλασιάσει την ικανότητα φύτευσης δέντρων σε χώρες παραγωγής καφέ όπως η Κολομβία, η Γουατεμάλα, η Αιθιοπία και η Κόστα Ρίκα.

3.    Επιτάχυνση για άμεσο θετικό αντίκτυπο: Η Nespresso θα επενδύσει επίσης σε έργα για τη στήριξη της διατήρησης και της αποκατάστασης των δασών, καθώς και την εφαρμογή λύσεων καθαρής ενέργειας στις αγροτικές κοινότητες.
Αυτή η δέσμευση για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης φιλοδοξίας για βιωσιμότητα που θα επικοινωνηθεί περαιτέρω σε επόμενη φάση φέτος: να διατηρήσει εξαιρετικούς καφέδες, να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό και αναγεννητικό σύστημα γεωργίας καφέ, να δημιουργήσει βιώσιμα μέσα διαβίωσης για τους αγρότες και να οικοδομήσει μια κυκλική επιχείρηση.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ:
Το πλάνο του 2022 για την ουδετερότητα του άνθρακα έχει επιδοκιμαστεί από τα μέλη του the Nespresso Sustainability Advisory Board (NSAB) members. 

GEORGE CLOONEY, NESPRESSO BRAND AMBASSADOR 
«Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει όλοι να αναλάβουμε ευθύνη και δράση γρήγορα», δήλωσε ο George Clooney, ηθοποιός, Brand Ambassador της Nespresso και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα της Nespresso. «Είναι σαφές ότι η Nespresso κατανοεί αυτόν τον επείγοντα χαρακτήρα και βάζει τον πλανήτη και τους ανθρώπους μπροστά και στο κέντρο των επιλογών που κάνει. Αυτές οι φιλοδοξίες και το όραμα βασίζονται σε μια δέσμευση για βιωσιμότητα, στην οποία έχω εμπλακεί τα τελευταία επτά χρόνια. Έχω δει πόσο έχουμε προχωρήσει και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω το καλό που μπορεί να προσφέρει η Nespresso τα επόμενα 10 χρόνια».

TRISTAN LECOMTE, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ, PUR PROJET
«Η πίεση είναι σε όλες τις επιχειρήσεις να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και η Nespresso δείχνει σαφώς μια ισχυρή βούληση να αντιμετωπίσει τις δικές της εκπομπές άνθρακα μέσω αυτού του φιλόδοξου και ποιοτικού προγράμματος ουδετερότητας του άνθρακα. Ενώ όλοι αναζητούμε τις τεχνικές καινοτομίες που θα μειώσουν τον άνθρακα, είναι επείγον οι επιχειρήσεις να επενδύσουν επίσης στη δέσμευση των εκπομπών τους για να τις ισοσταθμίσουν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Tristan Lecomte, ιδρυτής, Pur Projet, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα της Nespresso. «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη Nespresso σε αυτό, φυτεύοντας εκατομμύρια δέντρα σε όλο τον κόσμο σε περιοχές με φάρμες καφέ στην Κολομβία, τη Γουατεμάλα και την Αιθιοπία για να αντισταθμίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα, ήδη από το 2014. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να τριπλασιάζουμε την ικανότητα το πρόγραμμα αντιστάθμισης άνθρακα και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων από τα οποία - όλοι βασιζόμαστε».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close