Θέατρο , News

Θερινά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους από τον ΘΟΚ

Δύο εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 9-12 και 13-18 ετών αντίστοιχα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2022

Οι Δράσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου «Νέ@ σε έρημο νησί» συνεχίζουν τα θερινά εργαστήρια που εγκαινιάστηκαν πέρσι με μεγάλη επιτυχία. Στο θεατρικό εργαστήριο για εφήβους, που αποτελεί τον πυρήνα όλων των δράσεων, προστίθεται και ένα εργαστήριο για μικρότερες ηλικίες, υπό την καθοδήγηση των Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου (που αποτελούν τη θεατρική ομάδα Ειδεκανού). Με βασικό εργαλείο τη θεατρική γλώσσα, οι υπεύθυνοι-διδάσκοντες των δύο εργαστηρίων καλούν παιδιά και εφήβους να εξερευνήσουν μαζί τους τη δημιουργικότητά τους, να ακούσουν την περιέργειά τους και, πάνω απ’ όλα, να διασκεδάσουν.

Θερινό θεατρικό εργαστήριο: «Χίλιοι και ένας κόσμοι από χαρτόκουτα»
Για παιδιά 9 με 12 ετών
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Νικολέττα Βερύκιου και Έλενα Παυλίδου 

Διάρκεια: 28 Ιουνίου-9 Ιουλίου 2022
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Από Τρίτη έως Σάββατο, 10:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 85 ευρώ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Με αποκλειστικό υλικό τα χαρτόκουτα, το θεατρικό εργαστήριο της ομάδας Ειδεκανού προσκαλεί τα παιδιά να πειραματιστούν εμπνευσμένα από το Έπος του Γκιλγκαμές, του αρχαιότερου λογοτεχνικού έργου της ανθρωπότητας. Το Έπος του Γκιλγκαμές αφηγείται τη ζωή και τις περιπέτειες του ημίθεου βασιλιά Γκιλγκαμές, που σαν άλλος Οδυσσέας περιπλανήθηκε σε πολλά μέρη και είδε πολλά και θαυμαστά πράγματα. Όπως ο Οδυσσέας ή ο Ηρακλής, ο Γκιλγκαμές ήρθε αντιμέτωπος με μυθικά τέρατα, προκάλεσε επίσης την οργή των θεών και ταξίδεψε μέχρι τον Κάτω Κόσμο αναζητώντας την αθανασία. 

Τα παιδιά θα κληθούν να αναπαραστήσουν θεατρικά μέρη από το Έπος του Γκιλγκαμές, δημιουργώντας στο εργαστήριο έναν αρχαίο μυθικό κόσμο από χαρτόκουτα. Πώς θα μπορούσαν, για παράδειγμα, τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα χαρτόκουτα και, συνεργαζόμενα σε ομάδες, να αναπαραστήσουν τη σκηνή της πάλης ανάμεσα στον ημίθεο Γκιλγκαμές και στο τέρας Χουμπάμπα στο Δάσος των Κέδρων; Ή τη μάχη ανάμεσα στον Γκιλγκαμές και στον Ταύρο των Ουρανών; Θα μπορούσαν άραγε τα παιδιά να διηγηθούν μία από τις περιπέτειες του Γκιλγκαμές ως σύγχρονοι ραψωδοί με τη βοήθεια των χαρτόκουτων;

Θερινό θεατρικό εργαστήριο: «Από κοινού: ένα εργαστήριο για το αφηγηματικό θέατρο»
Για νέους από 13 έως 18 ετών
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Ειρήνη Ανδρέου και Γιάννης Καραούλης
Διδάσκοντες: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Άννη Χούρη, Αντρέας Μακρής

Διάρκεια: 12 Ιουλίου-23 Ιουλίου 2022
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Από Τρίτη έως Σάββατο, 10:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 85 ευρώ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ομάδα των Δράσεων «Νέ@ σε έρημο νησί», διοργανώνει και φέτος ένα θεατρικό εργαστήριο για εφήβους με πυρήνα του το αφηγηματικό θέατρο. Οι έφηβοι θα επικεντρωθούν σε μία από τις βασικότερες λειτουργίες του θεάτρου, που δεν είναι άλλη από την αφήγηση μιας ιστορίας· μιας ιστορίας όμως την οποία αναλαμβάνουν να αφηγηθούν όλοι μαζί, λειτουργώντας συλλογικά, ως μέλη ενός χορού, χωρίς να χάνουν ωστόσο την ατομικότητά τους. 

Οι έφηβοι-performers θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του λόγου, της κίνησης και του τραγουδιού για να μεταφέρουν στη σκηνή τον μαγικό κόσμο του νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και του διηγήματός του Ένας πολύ γερός κύριος με κάτι τεράστια φτερά. 

*Δηλώσεις συμμετοχής
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο dramaturg@thoc.org.cy ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 22 86 4306.

Απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσης και η δέσμευση παρακολούθησης καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων. Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια πρέπει να καταβληθεί στο Ταμείο του ΘΟΚ πριν από την ημερομηνία έναρξής τους (Ώρες λειτουργίας Ταμείου: Τρίτη-Σάββατο: 10:00-13:30 & 16:00-18:00, τηλ. 77772717).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close