Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2022
Εννέα τα φεστιβάλ που διοργανώθηκαν.
Εννέα τα καλοκαίρια που κατασκηνώσαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε.
Εννέα οι φορές που υποδεχτήκαμε σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου, μεγάλους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Το καλοκαίρι του 2022, θα γιορτάσουμε για δέκατη φορά, ωστόσο αυτή τη φορά το φεστιβάλ Φέγγαρος είναι ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό.
Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, δύο χρόνια αποχής από μεγάλα events, και ελεύθερη διασκέδαση, είμαστε πλέον πολύ έτοιμοι να απολαύσουμε 45 ώρες μουσικής από συγκροτήματα, καλλιτέχνες, performers και DJs που θα ανέβουν στη σκηνή, για να διασκεδάσουμε ξέγνοιαστα, με αισιοδοξία ακριβώς όπως κάναμε 10 χρόνια πριν.
Το Φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει στον γραφικό Κάτω Δρυ, από τις 28 έως και τις 30 Ιουλίου με την καλύτερη διάθεση και το πιο ενδιαφέρον line up του φετινού καλοκαιριού.
 Citrus Blossom
Περισσότερα από 40 acts Κυπρίων αλλά και διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, έχουν προγραμματιστεί καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ σε διάφορα σημεία του χωριού. Πέρα από τα acts στην Field και Village stage, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες σε όχι αναμενόμενους χώρους, κάποιοι από τους οποίους θα παραμείνουν κρυφοί, μέχρι την τελευταία στιγμή!
Ο “Φέγγαρος” είναι ένα φεστιβάλ καθιερωμένο, όχι μόνο επειδή συμπληρώνει φέτος τις δέκα διοργανώσεις, είναι καθιερωμένο γιατί κατάφερε να φέρει στην Κύπρο καλλιτέχνες που κάθε φορά έχουν να επιδείξουν κάτι νέο, διαφορετικό, δημιουργικό στη μουσική τους είτε αυτή είναι pop, rock, folk ή ηλεκτρονική με σοβαρές διακρίσεις και ακόμη πιο εντυπωσιακές πωλήσεις. Πέρα από καθιέρωση, έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο των καλλιτεχνών οι οποίοι εμπιστεύονται την οργάνωση και το όραμά του, όσο και του κοινού το οποίο απολαμβάνει τον τρόπο που κάθε χρόνο ο “Φέγγαρος” φροντίζει χωρίς συμβιβασμούς, να καλύπτει τη δίψα για όμορφη μουσική. Αναδεικνύοντας το χωριό και τις ομορφιές που κρύβονται σε κάθε καντούνι, ο “Φέγγαρος” είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, χωρίς ταμπέλες, μόνο με καλή διάθεση.

Η electro pop sweetheart της ελληνικής μουσικής σκηνής, η υπέροχη Μαρίνα Σάττι, επιστρέφει στην Κύπρο μετά από μακρά απουσία, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσε βραβεύσεις και διακρίσεις ενώ η δουλειά της συμπεριλήφθηκε στο KEXP, COLORS και NOWNESS. Και ναι, είναι η μοναδική Ελληνίδα που το κατάφερε αυτό!

Αυτό το καλοκαίρι, στον Κάτω Δρυ θα ακούσουμε τους Nightstalker, ένα από τα μακροβιότερα rock bands. Το αγαπημένο συγκρότημα του Λονδίνου, οι post punk Electric Litany θα δώσουν το παρών τους ενώ ο αγαπημένος folk rock ποιητής Παύλος Παυλίδης με τους Hotel Alaska θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή για ένα πολύ αισθαντικό live.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα υποδεχτούμε την Citron Sucré. Μόνιμη πλέον κάτοικο της Γαλλικής πρωτεύουσας, η ρωσο-ουκρανικής καταγωγής δημιουργός, θα παρουσιάσει techno pop την οποία περίτεχνα μπολιάζει με παραδοσιακά μουσικά στοιχεία από την πατρίδα της, τη Σιβηρία.

Το φετινό line up περιλαμβάνει επίσης τον dance pop καλλιτέχνη Larry Gus, το ethno bass συγκρότημα από τη Βουλγαρία, Oratnitza, τους balkan punks BAiLDSA, τον σπουδαίο Ελλαδίτη βιολιστή και τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα καθώς και τον groove-setter και synth connoisseur Inal Bilsel.

Απο τη φετινή διοργάνωση, δεν θα μπορούσε επ ουδενί, να απουσιάζει ο Freedom Candlemaker, ενώ λεπτομερές κατάλογος όλων των καλλιτεχνών με τους οποίους θα γιορτάσουμε τη δέκατη επέτειο της διοργάνωσης, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα social media του φεστιβάλ.
Με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μουσικές με κοινή συνισταμένη την καινοτομία και ποιότητα, με δημιουργούς ευφάνταστους, με όραμα και ταλέντο, ο “Φέγγαρος” κατάφερε να καθιερώσει ένα φεστιβάλ πολύ υψηλών προδιαγραφών. Στην καλοκαιρινή ραστώνη, ενός παραδοσιακού γραφικού χωριού της Κύπρου, όπου η διάθεση δίνει τον ρυθμό, οι μελωδίες ταξιδεύουν, φέρνοντας κοντά την παράδοση και την καινοτομία, το νέο και το κλασικό. Για τρεις ημέρες ο “Φέγγαρος” δημιουργεί τις καλοκαιρινές συναυλιακές συνθήκες που δεν θα αναδείξουν μόνο τη μουσική αλλά πρωτίστως την παρέα, την καλή διάθεση και θα δημιουργήσουν τις αναμνήσεις που θα συντηρίσουν τη μελωδία στα αυτιά μας μέχρι την επόμενη φορά.
Προμηθευτείτε έγκαιρα τα τα εισιτήριά σας από το website του φεστιβάλ και ετοιμαστείτε για μια γιορτή της μουσικής, με την αισιοδοξία, την ανεμελιά και την ασφάλεια που προσφέρει το πιο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ της Κύπρου σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νησιού.
Info/Tickets: www.fengaros.com
Facebook: www.facebook.com/fengaros
Instagram: www.instagram.com/fengaros
Χορηγός: Carlsberg
Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Τουρισμού, Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δρυ, #EUChooseSafeFood Campaign
 
Σχετικά
            
        "Η Γιαγιά μου η Κυριακού": Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία
            
        Eurovision 2026: Υποβλήθηκαν 264 συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
O εθνικός τελικός για τον φετινό διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
            
        Eurovision 2026: Μία ακόμα χώρα επιβεβαίωσε την επιστροφή της στον διαγωνισμό
Μετά από την περσινή της απουσία επανέρχεται δυναμικά το 2026
            
        Το πρώτο μου τριαντάφυλλο: Θοδωρής Βουτσικάκης & Λίνα Νικολακοπούλου στην Κύπρο
Τρεις συναυλίες με μουσικό περιεχόμενο από τη σύγχρονη δημιουργία τους αλλά και μια ωραία επιλογή από μεγάλα τραγούδια
            
        Συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής με τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η συναυλία τους, θα αναδείξει το εκφραστικό βάθος της ράγκα (μελωδία) και την περίπλοκη ρυθμική αρχιτεκτονική του τάλα
            
        
            
        Ο σπουδαίος Γιώργος Μαργαρίτης, συναντά στην Κύπρο τον γιο του, Κωνσταντίνο Μαργαρίτη
Μαζί τους στη σκηνή θα είναι οι Μαρία Ανδρέου, Γιώτα Χρίστου και Φοίβος Σταύρου
            
        «Πώς να Σωπάσω»: Γιάννης Κρητικός και Πέτρος Κουλουμής μαζί στη σκηνή
Μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο σημαντικών φωνών της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής
            
        
            
        Commandaria Orchestra & Friends στο Κυπριακό Οινομουσείο
Σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου, με τη διακεκριμένη Κύπρια πιανίστρια Σταυρούλα Θωμά
            
        Μια ανατρεπτική συναυλία στην Κύπρο, με τον Χρήστο Θηβαίο και 200 κιθάρες!
Με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Δ. Λάγιου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.