Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2022
Είναι φέτος η 13η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα.
Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Λαράς, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, πεπειραμένος συλλέκτης και παγκοσμίως γνωστός ερευνητής των κάκτων του Μεξικού.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους. Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση. Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων. Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα. Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.
>> Κυριακή 5 Ιουνίου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10πμ-7μμ.
Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, Είσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Ειρήνη Θέμις στο 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com


-
Πάρκο Ακροπόλεως
05 Ιουνίου 2022
Σχετικά
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!