Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15 καλύτερα πράγματα να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας ακόμα πιο ενδιαφέρον

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2022

Το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι εδώ κι εμείς σου προτείνουμε όλα όσα θα συμβούν στο νησί μας! 

Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, παιδικές εκδηλώσεις και μουσικές, θα σου δώσουν τις καλύτερες αφορμές για να βγεις, να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις! 

Ακολούθησέ μας! 

5ο Λαογραφικό Φεστιβάλ «Το Τζιβέρτι της Δερύνειας»
Μια ημέρα γεμάτη ενημέρωση, βιωματικά εργαστήρια και ψυχαγωγίας σε περιμένει στο χωριό Δερύνεια! Ο Δήμος Δερύνειας παρουσιάζει το 5ο Λαογραφικό Φεστιβάλ «Το Τζιβέρτι της Δερύνειας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στους χώρους των Μουσείων και στην κεντρική πλατεία της εκκλησίας Παναγίας του Δήμου Δερύνειας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να γνωρίσει στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους, στους ντόπιους και ξένους τουρίστες, στην μαθητιώσα νεολαία της περιοχής την κυπριακή παράδοση και τον πολιτισμό. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν επίσης μέρος ξένες αντιπροσωπείες από είκοι περίπου κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των Προγραμμάτων WIVAS και MAGICS, που θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Δερύνειας. Μάλιστα στους χώρους των Μουσείων, θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια παρασκευής ψωμιού, κουλουριών, μακαρονιών, χαλουμιών, αναρής, μαρμελάδας φράουλας, λικέρ και παγωτού, ενώ θα υπάρχουν και περίπτερα που θα πωλούνται διάφορα εδέσματα. Επίσης θα μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα καλαθοπλεκτικής, κατασκευής καρεκλών και άλλων χειροτεχνιών, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορευτικά συγκροτήματα.
>> Παρ 3 Ιουνίου, κεντρική πλατεία εκκλησίας Παναγίας Δήμου Δερύνειας & μουσεία, 08.30-01.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 23 811000.

Fork Food Market
Το Fork Food επέστρεψε με έξτρα περίπτερα, περισσότερη οργάνωση, πιο γρήγορες και καλύτερα συντονισμένες ουρές και, βασικά, οτιδήποτε είναι στο χέρι τους για να κάνουν την εμπειρία μας εξαιρετική. Το Fork Food Market λοιπόν, θα μας περιμένει και πάλι στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας. Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12πμ. 
>> Παρασκευή 3 Ιουνίου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 19.00.

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινιάζει τη φετινή καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, η οποία θα ταξιδέψει σε όλο το νησί για να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν, ενώ το φθινόπωρο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε δήμους και κοινότητες. Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα; Η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, γραμμένη το 1959, γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της, ο απόηχος της οποίας είναι έντονος ακόμα και σήμερα. Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του, έχοντας ως σύμμαχό τους τις απίθανες καταστάσεις, το σπαρταριστό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του έργου, ζωντανεύουν σκηνικά τις συνέπειες ενός αδικαιολόγητου εθίμου, προσφέροντας γέλιο και σατιρίζοντας ανθρώπινους τύπους και συμπεριφορές.
Σ 4 Ιουν, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

Νίκος Απέργης
Ο Νίκος Απέργης, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης και δημιουργός, έρχεται για ακόμη μια φορά στο νησί μας για να ξεσηκώσει το κοινό με τα τραγούδια του και να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές. Κομμάτι της ζωής μου', Εγώ ο δυνατός, Σπάσε τα φρένα, 'Άρρωστη κατάσταση', 'Ένα κι ένα', 'Μια Κυριακή' και πολλά άλλα κομμάτια θα απολαύσουμε παρέα με τον μοναδικό καλλιτέχνη.
>> Παρ 3 Ιουν |  STATE Night Club, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 22255111.

Πυξ Λαξ
Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται. Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, οι Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν την τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους. Οι ίδιοι λένε ότι ‘κόντρα φύσηξε ο καιρός/κόντρα η εποχή’ αλλά η πίστη τους στον Άνθρωπο παραμένει ζωντανή. Σε αυτόν πιστεύουν και σε αυτόν απευθύνονται. Γι’ αυτόν ερμηνεύουν και το νέο τους τραγούδι με τίτλο ‘Άνθρωπος στη θάλασσα’, και γι’ αυτόν επιστρέφουν στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022.
>> Παρ 3 Ιουν | Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.30.
>> Σ 4 Ιουν | Δημοτικό Κηποθέατρο - Μάριος Τόκας, Λεμεσός, 20.30.

Τα Παιδιά στην Πλατεία για την Ελευθερία και την Ειρήνη
Στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί μια όμορφη γιορτή για όλα τα παιδιά. Η Ομάδα Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας συνδιοργανώνει με το Δήμο Λευκωσίας εκδήλωση, το Σάββατο 4 Ιουνίου. Στην εκδήλωση τα παιδιά θα παρακολουθήσουν θεατρικό δρώμενο, εικαστικές, χορευτικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά από εκπαιδευτικούς της θεατρικής Ομάδας «Σκηνοβάτες», της Ομάδας Τέχνης, της Ομάδας Χορού και της Αθλητικής Ομάδας της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λευκωσίας. Επίσης, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθεται συλλογική, εικαστική εγκατάσταση με έργα παιδιών Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης υπό την επιμέλεια του εικαστικού Στέφανου Νεάρχου, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πολύμορφης, εικαστικής δράσης της Ομάδας Τέχνης ΠΟΕΔ Λευκωσίας «Αναζητώντας την Ελευθερία και την Ειρήνη». Η εγκατάσταση με τα έργα των παιδιών θα παραμείνει στην Πλατεία μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Δες περισσότερα, εδώ.
>>Σάββατο 4 Ιουνίου, Πλατεία Ελευθερία, Λευκωσία, 17.30. Είσοδος Ελεύθερη.

Γιάννης Πλούταρχος 
Ο Έλληνας καλλιτέχνης με τις αμέτρητες επιτυχίες και με μια καριέρα γεμάτη τραγούδια που αγαπήθηκαν, θα μας ταξιδέψει με την μουσική του στο Theama, στην Λεμεσό, το Σάββατο, 04 Ιουνίου.
>> Σ 4 Ιουν | Theama venue, Λεμεσός. Πληρ. 99 85 2220.

Μίλτος Πασχαλίδης
Με αποσκευές τα τραγούδια 27 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα καλοκαίρι πιο αυθόρμητο και ελεύθερο από τα προηγούμενα, ο Μίλτος κατεβαίνει στο νησί μας για μια συναυλία από αυτές που μένουν αξέχαστες. Η συναυλία στο θεατράκι του Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, σηματοδοτεί και την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας του Μίλτου, θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πια τις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό!
>> Σ 4 Ιουν | Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, Λευκωσία, 21.00.

Παζαράκι βιβλίου
Το βιβλιοπωλείο K.P. Kyriakou στη Λεμεσό, διοργανώνει και φέτος το μεγάλο ετήσιο παζαράκι βιβλίου. Το παζαράκι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 08:00-14:00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Θα υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία, στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την ημέρα, τα οποία θα μπορείς να αγοράσεις στη μισή τιμή ή και πιο κάτω. Μάλιστα, το βιβλιοπωλείο K.P. Kyriakou, θα προσφέρει και επιπλέον 20% έκπτωση σε όλα τα βιβλία εντός του καταστήματος. Εξαιρούνται τα σχολικά και τα βιβλία με ειδικές τιμές.
>> Σάββατο 4 Ιουνίου, K.P. Kyriakou, Panayides Building 3, Γρίβα Διγενή, 3635, Λεμεσός. Πληρ. 25747555.

Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, επιστρέφουν στην Κύπρο και μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα το φετινό καλοκαίρι, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις. Ο Γιάννης Χαρούλης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από τον νέο του δίσκο ‘Κολίμπρι’. Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν ‘μοιραζόμαστε’, ‘εκφραζόμαστε’ και ‘επικοινωνούμε’ η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται. 
>> Πεμ 2 Ιουν | Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, Λευκωσία, 20.00.
>> Κ 5 Ιουν | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, €25. Πληρ. 99810011. Ώρα έναρξης 21.00.

Μαύρη Γαλότσα
Μία κωμωδία σχέσεων γεμάτη γέλιο και συγκίνηση. Η Τρυφερότητα, η καθημερινή τριβή και οι προβληματισμοί που χαρακτηρίζουν τις αληθινές σχέσεις δίνουν το παρόν τους και ξεδιπλώνονται. Ένα ζευγάρι καθημερινό. Ένα ζευγάρι που ακροβατεί μεταξύ απόλυτης αγάπης και έρωτα από τη μία και αντικειμενικών προβλημάτων από την άλλη. Εφτά χρόνια αναμονής για την πολυπόθητη πρόταση γάμου. Εφτά χρόνια «θα» και «θα».. Πώς είναι όταν εστιάζει κανείς μόνο στα δικά του προβλήματα; Σε ένα σπίτι δεν βρίσκονται δύο κόσμοι μονάχα. Κάθε άνθρωπος σέρνει και την οικογένεια του μες στη σχέση του, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Ζήλιες, ασυνεννοησίες και ό,τι άλλο έχει «κληρονομήσει» ο Λευτέρης από την οικογένεια του το φέρνει στη σχέση του με την Αλκυόνη. Με κορυφαία κυριολεκτική προσθήκη στη σχέση τους , που παίρνει σάρκα και οστά…. Τη μαμά του! Μία πεθερά που φαινομενικά έρχεται απρόσκλητη για δικούς της λόγους στο σπίτι του γιου της…αλλά είναι αυτή η αλήθεια;

Παρ 3 & Σ 4, Δημοτικό Θέατρο, 20.30 (Σάββατο και στις 18.00). Εισιτήρια €25. Προπώληση Tickethour, ACS.

Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Είναι φέτος η 13η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα. Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα! Μάθε περισσότερα, εδώ.
>> Κυριακή 5 Ιουνίου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10πμ-7μμ. Είσοδος ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, είσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο. Πληρ. 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com

Πέτρος Ιακωβίδης
Ο Πέτρος Ιακωβίδης, ένας από τους πιο ταλαντούχος λαϊκούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, έρχεται στο νησί μας. 'Άστο', 'Μου 'λειψες πολύ', 'Τατουάζ', 'Μη Θυμώνεις', 'Σ' αγαπάω σου φώναξα', 'Βάλε' και πολλά άλλα τραγούδια θα απολαύσουμε παρέα με τον μοναδικό Πέτρο Ιακωβίδη για ένα αξέχστο βράδυ.
>> Κ 5 Ιουν, Lush Beach Bar, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 70008089.

28ο Παιδικό Φεστιβάλ & 14ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού Αγίας Νάπας
Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, το εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, τον Σύνδεσμο Αυτισμού Αμμοχώστου, Π.Ο.Π.Ο Αμμοχώστου, τα Κατηχητικά Σχολεία Παναγίας Αγίας Νάπας, επαναφέρουν το 28ο Παιδικό Φεστιβάλ και 14ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού Αγίας Νάπας. Η μεγάλη αυτή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς της παρέας, όπωε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορωδίες,  κλασικό μπαλέτο, θεατρικές παραστάσεις κ.ά. Επίσης, θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες όπως χειροτεχνία, ζωγραφική, αγιογραφία, μασκότ κ.ά. Στο φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου καθώς και περίπτερο με διάφορες λιχουδιές, αναμνηστικά δώρα και τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου. Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται δωρεάν από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας Π.Ο.Π.Ο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας στις παραλίες του. Δες περισσότερα, εδώ.
>> Κυριακή 5 Ιουνίου, Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, 18.00.

Φεστιβάλ Δήμου Πέγειας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και ο Δήμος Πέγειας προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα φεστιβάλ που θα τους μείνει αξέχαστο. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας. Οι μικροί της παρέας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παιχινίδια όπως Survivor, τροχό της τύχης, ταε κβο ντο αλλά και να παίξουν σε φουσκωτά, να ζωγραφίσουν κ.ά.
Στο Φεστιβάλ θα προσφέρεται δωρεάν φαγητό, ποτό, παγωτό, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Δες περισσότερα, εδώ.
>> Κυριακή 5 Ιουνίου, Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Πέγειας, Πάφος, 17:30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close