Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2022
Το "1842 που τον τζιησβέ στο fréddo", το καφενείο που μετέτρεψε το χωριό Φαρμακάς σε προορισμό για brunch, ετοίμασε καινούριο μενού και σε περιμένει να το δοκιμάσεις!
Η φιλοσοφία του 1842 είναι πιάτα που βασίζονται στις πρώτες ύλες του χωριού και για αυτό το λόγο το μενού ανανεώνεται συχνά μίας και οι πρώτες αλλάζουν ανάλογα με την κάθε εποχή. Αποτέλεσμα των γνήσιων προϊόντων της περιοχής είναι γεύσεις που αγγίζουν, ξυπνώντας μνήμες από την παράδοσή μας και δημιουργώντας καινούριες αφού ο μόνιμος, πλέον, συνεργάτης του μαγαζιού Chef Σταυρής Γεωργίου καταφέρνει να εναρμονίσει την παραδοσιακή και τη μοντέρνα γκουρμέ κουζίνα.
Στο καλοκαιρινό μενού πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ντομάτα -το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν του χωριού αφού ο Φαρμακάς είναι το χωριό της ντομάτας! Πέρα όμως από την πομηλοροτηανιά, που θεωρείται κλασικό πλέον πιάτο του μαγαζιού, θα προστεθεί και το ‘’βαζάνι α λα πομιλόρι’’, που όπως φανερώνει και το όνομά του θα έχει μπόλικο βαζάνι (μελιτζάνα) και μπόλικη ντομάτα.
Οι μελιτζάνες όπως και τα κολοκύθια, εποχιακά προϊόντα του χωριού, θα έχουν την τιμητική τους στο καινούριο μενού τού 1842 και σε συνδυασμό με υφιστάμενα πετυχημένα πιάτα όπως το Φαρματζιώτικο ντάκος και το παραδοσιακό μπούκωμα, θα προσφέρουν ένα καθόλα ολοκληρωμένο brunch μενού για τους φίλους του παλιούς και νέους φίλους του 1842.
Brunch όμως χωρίς γλυκά δεν γίνεται, γι' αυτό και το 1842 μας υπόσχεται στο καινούριο μενού του γλυκά λαλάγγια Φαρμακά. Δηλαδή, τηγανίτες ή pancakes όπως τα γνωρίζουμε όλοι, φτιαγμένα και εμπνευσμένα από το χωριό, με βασικό συστατικό τα γλυκά του κουταλιού.
Στο καλοκαιρινό μενού θα προστεθούν αρχκά 5 καινούρια πιάτα, και στη συνέχεια θα προστεθούν ακόμα περισσότερα ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.
Σημείωσε ακόμα πως από τα προηγούμενα μενού θα εξακολουθούν να προσφέρονται το παραδοσιακό μπούκωμα, η πομηλοροτηανιά και το φαρματζιώτικο ντάκος.
(99631175) Αγίας Ειρήνης 7Α, 2620 Φαρμακάς (στο κέντρο του χωριού στο προαύλιο της εκκλησίας).
Σχετικά

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις