Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Στη Σωτήρα θα στηθεί ένα φεστιβάλ που ξεχειλίζει παράδοση!

Το 9ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2022

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει στις 7 Ιουλίου 2022 το 9ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.

Μία εκδήλωση που στοχεύει στην ανάδειξη του παραδοσιακού στοιχείου του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορό, τραγούδι, γαστρονομία και έκθεση κυπριακών επαγγελμάτων. Ένα Φεστιβάλ το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε καλοκαίρι και έχει πετύχει να καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Ιουλίου στις 19.00 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με τη δημοφιλή παραδοσιακή ερμηνεύτρια Βασιλική Χατζηαδάμου, πλαισιωμένη από καταξιωμένους μουσικούς.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης, άφθονο φαγητό και ποτό, γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, παρουσίαση τσιαττιστών από λαϊκούς ποιητές, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων, και επίδειξη παραδοσιακών χορών από χορευτικά σύνολα του Δήμου Σωτήρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Βασιλική Χατζηαδάμου, που εδώ και 11 χρόνια μας κρατάει συντροφιά μέσα από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της, επιστρέφει στα συναυλιακά δρώμενα παρέα με τους συνεργάτες της. Μια γκάμα καταξιωμένων μουσικών, που έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Στο τραγούδι συμμετέχουν ο Σάββας Λαγού, η Βερόνικα Αλωνεύτου και ο Γιώργος Παπασολομώντος.

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση και στις ρίζες του ελληνόφωνου τραγουδιού. Περιλαμβάνει μουσικές οι οποίες θα έχουν βάση τη Δημοτική - Παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και των ακουσμάτων που την έχουν επηρεάσει όπως, μουσικές από την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Στερεά Ελλάδα και την Αιγαιοπελαγίτικη Παράδοση, καθώς επίσης και τραγούδια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών του ελληνικού πενταγράμμου. Τραγούδια τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους.

Παίζουν οι Μουσικοί:
Παύλος Μιχαηλίδης: βιολί
Ανδρέας Ανδρέου: λαούτο / κιθάρα
Βερόνικα Αλωνεύτου: σαντούρι / τραγούδι
Γιώργος Παπασολομώντος: μπουζούκι / τραγούδι
Ξένιος Ευαγγέλου: κρουστά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close