Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2022
Μετά από μια δυναμική περιοδεία στην Ελλάδα, το Ιδαίον Project επιστρέφει στην Κύπρο όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Cyprus Rialto World Music Festival.
Συγκεκριμένα, το Ιδαίον Project με τον Βαγγέλη Γέττο συμμετέχουν στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης στις 21 Ιουλίου, αποτελώντας μια απο τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις του φετινού φεστιβάλ.
Οι μουσικοί του project καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητικής μουσικής ανασύροντας πρωτότυπες συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της Μεσογείου και εκτείνονται μέχρι το flamenco, το funk, το prog rock, το stoner και το power metal.
Το πρωτογενές υλικό του Ιδαίον Project, που αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την ηχογράφηση του πρώτου ομώνυμου album του, εκπέμπει τη δική του, αυθεντική ταυτότητα και χαρακτηρίζεται από έναν φρέσκο ήχο, μοναδικό ίσως στο είδος του.
Οι συντελεστές του Ιδαίον Project φιλοδοξούν να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα κομμάτια τους στις οριστικές τους ενορχηστρώσεις εισάγοντας, επίσης για πρώτη φορά, σε live εμφάνισή τους, video art το οποίο έχει δημιουργηθεί με αναφορά και άξονα τα κομμάτια του.
Βαγγέλης Γέττος: κρητικό λαούτο, φωνή
Hugo Enrique Olivos: τύμπανα, κρουστά
Μίμης Σανδαλής: κοντραμπάσο
Το Cyprus Rialto World Music Festival τιμάται με το EFFE label 2022 -2023 (Europe for Festivals, Festivals for Europe)
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 @Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο) στις 21:00
Εισιτήρια: € 5 (Ελεύθερη είσοδος για μουσικούς, μαθητές & φοιτητές)
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45 www.rialto.com.cy
Σχετικά
Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών: Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία live του Γενάρη
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Βιολέτα Ίκαρη έρχονται «Βόλτα» στην Κύπρο
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκίνηση.
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο