Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα μονοπάτι της φύσης βγαλμένο από παραμύθι

Για περπάτημα στη φύση, σε ένα παραδεισένιο τοπίο

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2022

Για να λέμε την αλήθεια, έχουμε ταυτίσει τη φύση και τα μονοπάτια με συγκεκριμένους προορισμούς στην Κύπρου. Όταν σκέφτεσαι εξόρμηση για περπάτημα στη φύση, το μυαλό σου πάει κατ’ ευθείαν στο Τρόοδος, στην Κακοπετριά, ίσως στα Λεύκαρα και τον Κάτω Δρυ αφού αυτά αποτελούν κάποιους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νησιού που δεν έχουν να κάνουν με θάλασσα.

galata4.jpg

Στην επαρχία Λευκωσίας, στο χωριό Γαλάτα, θα συναντήσεις ένα τοπίο που παραπέμπει σε παραμύθι, αν περπατήσεις μέσα στο χωριό και ανακαλύψεις την πέτρινη κατηφόρα που οδηγεί στο Νερόμυλο της Ροδούς. Οι δύο επιβλητικές αψίδες σε προετοιμάζουν πως το σκηνικό τώρα θα αλλάξει, θα αφήσεις πίσω σου το χωριό και το πιο μοντέρνο περιβάλλον για να γίνεις ένα με την φύση.

_DSC0710.JPG

Όσο προχωράς πάνω στη γέφυρα αντικρίζεις απλά δέντρα και φυτά και ακούς τον ήχο του νερού από τον ποταμό Κλάριο που περνά από κάτω. Το δρομάκι θα σε οδηγήσει ακόμα πιο μέσα στο πράσινο, αφού θα περάσεις από ένα, σχετικά, στενό μονοπάτι για να βγεις στα ανοιχτά με κατεύθυνση την εκκλησία της Παναγίας της Ποδίθου.

galata3.jpg

Είναι σίγουρα μια διαδρομή που θα σε χαλαρώσει. Το μυαλό θα αδειάσει μόλις βρεθείς ανάμεσα στον νερόμυλο και τα δέντρα, και αν περάσεις λίγο χρόνο στο παγκάκι, δίπλα στον ποταμό.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close