21 August 2022
Guide , Μουσική , Live Music

Μια βραδιά... ''Σαν Κάτι Ρετρό'', στην Πάφο

Διαχρονικά ελληνικά τραγούδια σε μια ρετρό βραδιά

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2022

Η Μήδεια Καλού (φωνή) και η Δήμητρα Χριστοφόρου (φωνή/πλήκτρα) μας παρουσιάζουν αγαπημένα τους ελληνικά τραγούδια διαφορετικών στυλ , που άντεξαν και εξελίχθηκαν μέσα στον χρόνο , μεταμορφώθηκαν και αγαπήθηκαν ξανά. Στόχος των δύο κοριτσιών είναι πειραματιστούν με αυτά και να τα ερμηνεύσουν με τις δικές τους επιρροές και βιώματα.

Αν θα ήθελες και εσύ να ζήσεις μια βραδια ''Σαν Κάτι Ρετρό'', δεν έχεις παρά να τις συναντήσεις στον κήπο του Τεχνόπολις 20, στην Πάφο, την Κυριακή 21 Αυγούστου η ώρα 19:30. Για πληροφορίες και κρατήσεις, στο 70002420. Είσοδος 8 ευρώ

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Η Δήμητρα Χριστοφόρου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπηστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Διονυσίου. Το ρεπερτόριο της καλύπτει ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι , ρεμπέτικο , λαϊκό και έντεχνο. Αποφοίτησε με πρωτείο από το Μουσικό Σχολείο Πάφου όπου μελετούσε κλασσικό πιάνο και τραγούδι. Μέσω του Μουσικού Σχολείο είχε την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου όπως τον Γιάννης Χαρούλη , την Μελίνα Κανά , τον Κώστας Μακεδόνα , τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώργο Νταλάρα. Συμμετείχε σε masterclasses με την Γεωργία Μιχαηλίδου , τη Ζώη Νικολαΐδου , την Tiziana Sojat και την Sona Ghazarian στο τραγούδι και την Έλενα Μουζάλα στο πιάνο. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στα 6 της χρόνια και αργότερα κατάκτησε το Grade 8 στο Piano Performance και στη Θεωρία της Μουσικής. Επιθυμία της είναι μέσω αυτού του live , να παρουσιάσει στο κοινό τα αγαπημένα της τραγούδια με τον δικό της τρόπο.

Η Κύπρια μεσόφωνος Μήδεια Καλού, σήμερα σπουδάζει στο Royal Northern College of Music υπό την καθοδήγηση της Sarah Rhodes. Το ρεπερτόριο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών όπως η κλασσική μουσική, η ελληνική παραδοσιακή, το ελληνικό έντεχνο τραγούδι, το μουσικό θέατρο και η τζαζ.
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 12 ετών με την πιανίστα Μαριάννα Γεωργίου και μαθήματα κλασσικής φωνητικής σε ηλικία 15 ετών με την υψίφωνο Βασιλική Κωνσταντή. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πάφου με άριστα το 2021. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Μουσικό Σχολείο Πάφου,η Μήδεια Καλού ήταν μέλος της χορωδίας δωματίου του σχολείου, του γυναικείου φωνητικού συνόλου, του συνόλου παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής και της ομάδας μουσικού θεάτρου.Ήταν επίσης ενεργό μέλος της Χορωδίας Ομοιών Φωνών Κοριτσιών Μουσικών Σχολείων Κύπρου. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί δίπλα σε πολλούς σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Κανά, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά.
Για τη Μήδεια, η κουλτούρα και η πολιτιστική της κληρονομιά αποτελούν μεγάλο μέρος της μουσικής της ταυτότητας. Της αρέσει να ερμηνεύει έργα Ελλήνων και Κύπριων συνθετών, ιδιαίτερα έργα που δεν είναι ευρέως γνωστά στη διεθνή μουσική σκηνή.

Facebook Event

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close