Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2022
Αγαπάμε και θαυμάζουμε τα υπαίθρια σημεία τέχνης γιατί έρχονται και αναβαθμίζουν την εικόνα μιας γειτονιάς, σε μια πόλη ή ένα χωριό. Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο μικρό χωριό Τέρρα της επαρχίας Πάφου.
Σε ένα event, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου, η εικαστικός Φωτεινή Μιχαηλίδη, μεταμόρφωσε μια τσιμεντένια δεξαμενή σε έργο τέχνης, δημιουργώντας μια τοιχογραφία.
Όπως μας είχε πει πριν το event:
''Η ιδέα ξεκίνησε από την άσχημη παρεμβολή της υδατοδεξαμενής στην αισθητική του τόσο όμορφου τοπίου. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχα με τους κατοίκους της γύρω περιοχής, για τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να βοηθήσω σαν καλλιτέχνης να ομορφύνει η εξωτερική εμφάνιση του αντικειμένου αυτού, σκεφτήκαμε τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας. Η έμπνευση μου για αυτή την τοιχογραφία ήρθε από ένα ταξίδι που έκανα στο τοίχος του Βερολίνου πέρσι τον Αύγουστο, αλλά και από τη δράση του Milo στην υδατοδεξαμενή στην Γεροσκήπου στην Πάφο, από όπου και προέρχομαι. Με αφορμή το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις τοιχογραφίες και την τεράστια απήχησή τους στις κοινότητες ξεκίνησα να σκέφτομαι διάφορες ιδέες''.
''Ένα έργο τέχνης βοηθά στην έκφραση των αξιών μιας κοινότητας και δημιουργεί μια αυξημένη αίσθηση ευαισθητοποίησης για τα μέλη της αλλά και στους επισκέπτες της. Επίσης, βοηθά στην καλλιέργεια μιας μοναδικής πολιτιστικής ταυτότητας κάνοντας την έτσι να ξεχωρίζει από τις άλλες κοινότητες. Δράσεις σαν αυτές μπορούν μελλοντικά να προσελκύσουν διάφορους επισκέπτες, βοηθώντας το χωριό μας να ξαναζωντανέψει'' μάς λέει η εικαστικός.
Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη εικόνα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε κάνει να σταματήσεις και να φωτογραφηθείς μ' αυτή. Την επόμενη φορά που θα κατευθυνθείς προς την Κρήτου Τέρρα, στη Δρούσεια ή σε κάποιο άλλο χωριό γύρω, κάνε στάση και από την Τέρρα για το νέο Instagrammable art spot.
Σχετικά
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα