13-18 September 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

"Άχρουν- Άοσμον": Μια ξεχωριστή έκθεση με κλασική μουσική που θα σε συνεπάρει

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες από 8 φωτογράφους, σ' ένα κοινό καλλιτεχνικό ταξίδι

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022

Στο ξενοδοχείο Αλμύρα μάς περιμένει η σπουδαία έκθεση "Άχρουν- Άοσμον", πρόκειται για μια καλλιτεχνική δράση που συνδυάζει την κλασική μουσική με τη φωτογραφία.

Οι λέξεις "Άχρουν" (άχρωμο) και "Άοσμον" αποτελούν έννοιες δυνατές, των οποίων ο συνδυασμός βοήθησε να ανακαλύψουμε -εκ νέου- τις ρίζες μια σημαντικής αλήθειας: ότι βαθιά νοήματα μπορούν να βρεθούν σε ό,τι φαίνεται να έχει εγκαταληφθεί ή να μην έχει πομπώδη συμπεριφορά. Παρά την απουσία χρώματος στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και παρά την απουσία μυρωδιάς, μπορούν να ανακαλυφθούν μοναδικές καλλιτεχνικές και ανθρώπινες γέφυρες και συναισθήματα.

9.jpg


Οκτώ φωτογράφοι από την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα συμβάλλουν δημιουργικά σε ένα κοινό καλλιτεχνικό ταξίδι με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους, έχοντας ως σημείο αφετηρίας το έργο «Άοσμον» για Σόλο Βιολί της πολυβραβευμένης συνθέτριας Χριστίνας Αθηνοδώρου, το οποίο ερμήνευσε και ηχογράφησε η βιολονίστα-φαινόμενο Άλντα Ντιζντάρι

Οι φωτογράφοι Θάνος Σαββίδης, Σύμος Χαραλάμπους, Λουλουδιά Γρέδη, Ραφαέλ Ιάνος, Χαράλαμπος Νικολαΐδης, Κορνέλιου Σάριον, Ελένη Ονάσογλου, Ρίτα Τηλκερίδου, μοιράζονται ξανά την εντυπωσιακή δουλειά τους με το κοινό της Πάφου.

8.jpg


Ο τίτλος της έκθεσης περιλαμβάνει τις δυο από τις τρεις λέξεις που περιγράφουν το οξυγόνο και το νερό (άχρουν, άοσμο, άγευστο) και παραπέμπει ακριβώς στο ότι, όπως το οξυγόνο και το νερό είναι απαραίτητα για τη ζωή, έτσι είναι και η μουσική και η τέχνη. Η ανάγκη αυτή είναι και παραμένει ζωντανή, ακόμη και στις δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύσαμε όλοι.

4.jpg


Πρόκειται για μια έκθεση η οποία θα σε συνεπάρει με κάθε της πίνακα. Μια ματιά θα σου είναι αρκετή για να αντιληφθείς τον πόνο, τη μοναξιά, τις στιγμές πολέμου που κρύβονται πίσω από κάθε φωτογραφικό κλικ. Η έγχρωμη φωτογραφία σε συνδυασμό με την μουσική υπόκρουση δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, ανακαλεί αναμνήσεις και το μάτι δεν θέλει να σταματήσει να κοιτάζει... καθώς η σιωπή "συναντάει" τον θόρυβο που προκαλούν οι αναμνήσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00-20:00.
Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Almyra, Πάφος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close