16-26 September 2022
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η δεύτερη μεγάλη ατομική έκθεση του Πανίκου Σπανού στο νησί μας

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα νέα πρωτοποριακά έργα του καινοτόμου γλύπτη μετάλλου

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γκαλερί Μορφή με χαρά ανακοινώνει το «Step into my World», τη δεύτερη μεγάλη ατομική έκθεση του Πανίκου Σπανού στο νησί, στις 16 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή, στις 19:30 μ.μ. Ο καινοτόμος γλύπτης μετάλλου Πανίκος Σπανός σας προσκαλεί να δείτε τα νέα του πρωτοποριακά έργα, και να γίνετε ένα με την φαντασία του. Με επίκεντρο τα παραστατικά γλυπτά, η έκθεση στοχεύει να βυθίσει τον θεατή στη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη και να του προσφέρει μια δίοδο στον κόσμο μέσα από τα μάτια του Σπανού.

Ο Σπανός γεννήθηκε το 1976 στη Λεμεσό. Ανακάλυψε την αγάπη του για το μέταλλο ενώ εργαζόταν ως τεχνίτης σε κατασκευαστή φωτιστικών. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, διδάχτηκε ζωγραφική και κεραμική από τον καταξιωμένο Κύπριο καλλιτέχνη Πάμπο Μίχλη, και άνοιξε το δικό του εργαστήριο γλυπτικής. Έκτοτε, έμεινε πιστός στο μέταλλο ως το κύριο του υλικό. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στην Κύπρο, και τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα. Ο Σπανός δημιούργησε γλυπτά που κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Κύπρο, όπως ο Ίκαρος στον παραλιακό δρόμο της Αγίας Νάπας, ο Κέρβερος στο Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας, ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, και το μνημείο των Μεταλλωρύχων στο χωριό Καλαβασός.

AVR_3653.jpg

Τα έργα που παρουσιάζονται στο «Step into my World» είναι υποδειγματικά της συνεχούς εξερεύνησης των εσωτερικών σκέψεων του καλλιτέχνη, του περιβάλλων χώρου του, και της κοινωνίας. Ο καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα επιρροών, όπως η έννοια του χωροχρόνου, το φυσικό βασίλειο, και οι άπειρες δυνατότητες της ανθρωπότητας. Τα γλυπτά του Σπανού είναι παιχνιδιάρικα και συχνά αντικατοπτρίζουν τη γοητεία του με την εικονογράφηση κινουμένων σχεδίων και την λαϊκή κουλτούρα, ενώ άλλα είναι επιβλητικά και δυναμικά. Οι θεατές καλούνται να χρησιμοποιήσουν την αίσθηση της όρασης, της ακοής και της αφής, για να ταυτιστούν με τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη και να γίνουν ένα με τον κόσμο του. Σύμφωνα με τον Σπανό: «Η τέχνη πρέπει να βγαίνει μέσα από τον καλλιτέχνη φυσικά, αβίαστα και οργανικά. Φτιαχνω αυτό που νιώθω, και προσπαθώ να μην υπεραναλυω. Το να δημιουργείς σημαίνει να νιώθεις ελεύθερος, αλλά μόνο όταν αφεθείς ελεύθερος, μπορείς πραγματικά να δημιουργείς».

Η Γκαλερί Μορφή βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, στην Αγκύρας 84, 3042. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα. Η Γκαλερί Μορφή είναι ανοιχτή από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 - 12:30 και 16:30 - 19:00, Δευτέρα και Σάββατο 10:00 - 13:00. Την έκθεση επιμελείται η συνεργάτης του καλλιτέχνη Νεφέλη Στυλιανού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close