16 October 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πεζοπορούμε στο μονοπάτι Καττούθκια και κάνουμε στάση για barbeque

Μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

Το γραφείο εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού Salonica View, διοργανώνει μονοήμερη Πεζοπορία στο Μονοπάτι Καττούθκια και έπειτα Barbeque με σουβλάκια!

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2022 στις 07:00 ετοιμαζόμαστε παρέα για πεζοπορία σε ένα υπέροχο μονοπάτι.

Λίγα λόγια για την εκδρομή:

Ομάδα Α: η εκδρομή μας θα ξεκινήσει από τη Λευκωσία και συγκεκριμένα από το κέντρο χειροτεχνίας. Αφού περάσουμε το χωριό Πεδούλα με κατεύθυνση το μοναστήρι του Κύκκου θα φτάσουμε στο χωριό Μηλικούρι όπου και θα ξεκινήσουμε την υπέροχη διαδρομή μας μέσα στην πυκνή βλάστηση. Μαζί με τον έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου, ο οποίος αρχικά θα μας δώσει οδηγίες σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, θα ξεκινήσουμε την περιπέτειά μας στο Μονοπάτι Καττούθκια! Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι γραμμική, απόστασης 6 χιλιομέτρων.

Το Μονοπάτι Καττούθκια θεωρείται μια εύκολη διαδρομή με πλούσια εναλλαγή εικόνων μέσα από το παραδεισένιο παραποτάμιο περιβάλλον που συνθέτει το παρθένο δάσος Κύκκου. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλά φυτά της Κύπρου, όπως η αγριοτριανταφυλλιά και η λατζιά, όπου δημιουργούν αψίδες κάτω από τις οποίες μπορούμε να περάσουμε δίνοντάς μας μια παραμυθένια αίσθηση.

Αφού θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης, η οποία μας χαρίζεται απλόχερα, θα γυρίσουμε πίσω απ' όπου ξεκινήσαμε, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς τον εκδρομικό χώρο Ξυσταρούδα. Αφού αποβιβαστούμε και πάλι από το λεωφορείο, θα έχουμε χρόνο χαλάρωσης και διασκέδασης μέσα στη φύση! Εκεί στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί και το barbeque μας, με χοιρινά σουβλάκια έτσι ώστε να πάρουμε την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε μετά την πεζοπορίας μας!

Ομάδα Β:  Όσοι δεν επιθυμούν να διασχίσουν το μονοπάτι, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη Μονή του Κύκκου. Μετά το πέρας της πεζοπορίας (ομάδα Α) και της επίσκεψης στη Μονή (ομάδα Β), όλοι μαζί (ομάδα Α & Β) θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο όπου και θα κατευθυνθούμε προς τον εκδρομικό χώρο Ξυσταρούδα για χαλάρωση και barbeque!

Χαρακτηριστικά διαδρομής:

Αφετηρία: χωριό Μηλικούρι

Μήκος: 6χλμ. γραμμική διαδρομή

Χρόνος: 2,5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: 1

Κόστος συμμετοχής:

€25 ανά άτομο, μαζί με χοιρινά σουβλάκια & αναψυκτικό.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

Συνοδεία και οργάνωση
Έμπειροι συνοδοί βουνού
Mετακίνηση με λεωφορείο
Κουτί πρώτων βοηθειών
Ασύρματος VHF
Barbeque

Περισσότερα ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close