Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022
Σε ένα υπέροχο σημείο μακριά από τη φασαρία της πόλης (αλλά όχι τόσο μακριά για να σε ταλαιπωρήσει η διαδρομή), μια ταβέρνα κατάφερε να ξεχωρίσει, τόσο για τα νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που σερβίρει όσο και για την ασύγκριτη θέα που προσφέρει απλόχερα, σήμα κατατεθέν στο Instagram, κάνοντας Λεμεσιανούς και μη, να ανεβαίνουν όλες τις μέρες της εβδομάδας στο Αρμενοχώρι. Μια ταβέρνα που προσέλκυσε μέχρι και ξένους επισκέπτες στο νησί, λόγω της –δικαίως– καλής φήμης που απέκτησε.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Άγιο Επίκτητο, μια ταβέρνα που πήρε το όνομά της χάρη στην αγάπη του ιδιοκτήτη για το χωριό του, τον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας. Η αγάπη αυτή, με την εμπειρία τόσων χρόνων στον χώρο της εστίασης, μεταφέρθηκαν στα πιάτα, που τιμούν την Κύπρο και την παράδοσή της με τον καλύτερο τρόπο, φτιαγμένα με μεράκι από όλους όσοι αποτελούν το οικοδόμημα της ταβέρνας «Άγιος Επίκτητος».
Δεν βρίσκεται όμως τυχαία στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. Η ταβέρνα που ξεκίνησε σιγά – σιγά πριν από 9 χρόνια, όσο αγαπά την κυπριακή κουζίνα άλλο τόσο αγαπά και φροντίζει τον κόσμο που την επιλέγει για φαγητό.

Έτσι, κάθε νέα σεζόν την βρίσκει ανανεωμένη, εξελιγμένη και έτοιμη να σε παρασύρει στο πιο νόστιμο γευστικό ταξίδι του νησιού σου. Στο μενού θα βρεις αμιγώς κυπριακά πιάτα, ρέσι, κρασάτο λουκάνικο και κρασάτη πανσέτα, παραδοσιακό πουργούρι με ντομάτα (όπως μας αρέσει άλλωστε), κεφτέδες, κουπέπια, μανιτάρι της κατσαρόλας, βοδινό συκώτι στη σχάρα, παραδοσιακό ποιοτικό χαλλούμι, κλέφτικο αλλά και κεφαλάκι για τους μερακλήδες. Όπως επίσης και φρεσκοψημένο μυρωδάτο ζεστό ψωμί.
Κάθε Κυριακή μεσημέρι, η ταβέρνα σε μεταφέρει στο παραδοσιακό Κυριακάτικο αγαπημένο τραπέζι των Κυπρίων, όπου ο μεζές της μέρας συμπεριλαμβάνει σούβλα, αρνί ή κοτόπουλο, καθώς και μακαρόνια του φούρνου, γιατί όπως και να το κάνουμε η σούβλα είναι ό,τι πρέπει την Κυριακή.

Επειδή όμως όσο κι αν φας, πάντα θέλεις κάτι λαχταριστό για επιδόρπιο, στον Άγιο Επίκτητο μπορείς να απολαύσεις φρεσκοτηγανισμένα μπουρέκια ενώ θα προστεθούν κι άλλα στην πορεία.
Μην παραλείψεις, να ρωτήσεις για επιπλέον λιχουδιές, αναλόγως της εποχής (π.χ. σαλιγκάρια, στη σχάρα ή μαγειρεμένα με σος ντομάτας, άγρια κόκκινα βουνίσια μανιτάρια και ανθούς).
Με άλλα λόγια, στον Άγιο Επίκτητο θα πας για να βρεις την κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα, και σε καμία περίπτωση δεν θα φύγεις απογοητευμένος ή πεινασμένος. Πολλά από τα βράδια εκεί, θα τρως με τη συνοδεία live μουσικής.

Με οικογένεια ή με φίλους, η ταβέρνα αυτή είναι ο κατάλληλος προορισμός ενώ αν θέλεις να διοργανώσεις πάρτι ή κάποια εκδήλωση, πλέον μπορείς να το κάνεις στο υπέροχο, ευρύχωρο και ρομαντικά φωτισμένο πίσω μέρος της αυλής.
Όλα αυτά, δικαιολογούν και με το παραπάνω την υποψηφιότητα της ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2022, στην κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα.
(25360026) Αμμοχώστου 18, Αρμενοχώρι, 4523 επ. Λεμεσού.
Facebook: Agios Epiktitos Taverna Limassol
Instagram: Agios Epiktitos Taverna
Σχετικά

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πολυαναμενόμενο εστιατόριο με την υπογραφή Αθηναγόρα Κωστάκου και The Clumsies στην Κύπρο
Το βραβευμένο αθηναϊκό μπαρ και ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ‘ORIS Fire Kitchen & Bar’

Εσύ δοκίμασες κούπες με γέμιση οφτό, κυπριακό λουκάνικο-χαλλούμι, σοκολάτα ή πιστάτσιο;
Αν όχι ήρθε η στιγμή να το πράξεις και να βιώσεις μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία και να φας την κούπα αλλιώς