Εκδρομές να πας , Guide , Things to Do

5 σημεία στον Άγιο Θεόδωρο για να επισκεφτείς το Σάββατο

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας μάς πάει στο χωριό της επ. Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας μάς προσκαλούν στο 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας και, ταυτόχρονα, μας καλούν να ανακαλύψουμε το χωριό και όσα έχει να μας δώσει.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους και να ταξιδέψουν σε γαστρονομικές διαδρομές στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων που θα βρίσκονται στο χώρο. Επιπλέον, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτιάς θα δώσει το «παρών» του για να μας παρουσιάσει απόσταξη ζιβανίας.

Αν σκέφτεσαι να ενδώσεις και να επισκεφτείς το χωριό της επαρχίας Λάρνακας, εμείς θα σου πούμε απλά πως δεν θα απολαύσεις μόνο το φεστιβάλ, αφού ο Άγιος Θεόδωρος έχει φροντίσει – από πριν – να εξοπλίσει το ήδη όμορφο χωριό με Instagrammable spots που αξίζει να φωτογραφίσεις. Αυτά, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά σημεία, καθιστούν τον Άγιο Θεόδωρο τον ιδανικό προορισμό για εξόρμηση το Σάββατο.

Κατ’ αρχάς, στην παραλιακή περιοχή θα βρεις την τεράστια καρδιά που καλεί ερωτευμένους και μη να φωτογραφηθούν με φόντο τη θάλασσα.

Πέραν όμως απ’ αυτό, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού θα βρεις έναν κατακόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο που παραπέμπει σ’ αυτούς του Λονδίνου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σποτ με καρέκλες γιατί πολύ απλά πρόκειται για στάση λεωφορείου! Πιο κάτω συναντάς τα πιο όμορφα παγκάκια, σε κυκλικό περίβλημα και τετράγωνο frame.

Εκτός όμως από τα σημεία για φωτογραφίες, αν είσαι λίγο πιο περιπετειώδης τύπος μπορείς να περπατήσεις το Μονοπάτι «Βρυτζιή» που θα σε οδηγήσει στις σπηλιές, απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις ηρεμία μέσα στη φύση. Ολόκληρο το μονοπάτι όμως είναι μια καλή ευκαιρία για άσκηση και για μια σύντομη απόδραση από την πολυκοσμία. Αν θέλεις να το περπατήσεις, ωστόσο, να έχεις υπόψη σου πως μεγάλο μέρος του είναι ανηφορικό.

Τέλος, δεν μπορείς να φύγεις αν δεν επισκεφτείς και το Γεφύρι του Ψύλλου. Το πέτρινο καμαρωτό γεφύρι βρίσκεται «κρυμμένο» σε κοινή θέα, στο τέρμα της οδού Πεντάσχοινος.

theodoros4.jpg

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close