Live Music , Nightlife & Music

Κι όμως ήταν εδώ…

Με αφορμή την εμφάνιση στη Λάρνακα των δύο θρύλων της μουσικής, των Gus G και Uli John Roth, ανασύραμε από τη μνήμη μας τις συναυλίες των μεγαλύτερων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, στις οποίες, φυσικά, εμείς ήμασταν εκεί. Εσείς;

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2014

Πολλά και σπουδαία ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής έχουν συμπεριλάβει την Κύπρο στο καλεντάρι των περιοδειών τους, και εμείς δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε ωραίες στιγμές, όπως αυτές που έζησαν για παράδειγμα όλοι όσοι βρέθηκαν στη θριαμβευτική εμφάνιση των Scorpions στην Κύπρο (28 Μαΐου 2004, στάδιο ΓΣΠ) ή στην εμφάνισή τους το 2006 στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό (ναι, οι θρυλικοί σκορπιοί όσο κι αν δεν το θυμάσαι επισκέφθηκαν δύο φορές το νησί μας).

Τη χρονιά 2004 ακόμα ένας θρύλος πάτησε σε κυπριακό έδαφος. Ο λόγος για το σερ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Elton John, ο οποίος τραγούδησε στο νησί μας με αφορμή την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2005, η Diana Rose (26 Ιουνίου, Τάφρος Da Villa), η ντίβα της disco-soul, παρουσίασε στο νησί μας ένα μοναδικό ζωντανό πρόγραμμα γεμάτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, τραγούδια τα οποία αγαπήθηκαν και σιγοτραγουθήκαν από όλους μας (και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να αγαπιούνται). Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής της περιοδείας με τίτλο «This is it».

Η Κύπρος υποδέχθηκε επίσης το διάσημο Ιταλό τενόρο Luciano Pavarotti, ο οποίος έδωσε μια μοναδική συναυλία στη Λευκωσία (9 Ιουνίου 2004, Τάφρος Da Villa), συνοδευόμενος από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρεμλίνου και την επίσης Ιταλίδα σοπράνο Carmela Remigio. Παραμένοντας σ’ αυτό το είδος μουσικής, να αναφέρουμε και τη συναυλία του επίσης Ιταλού τενόρου Andrea Bocelli (Ιούνιος 2003), καθώς και μια σχετικά πρόσφατη εμφάνιση (όχι όμως τη μοναδική), αυτήν του Jose Carreras, μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής μας, που έχει συγκινήσει και συνεπάρει με τις ερμηνείες του, ο οποίος τον Ιούνιο του 2010 παρουσίασε στη συμπρωτεύουσα την παράσταση «Μεσογειακό Πάθος» με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Miquel Ortega.

H Cesaria Evora, η σταρ από το Πράσινο Ακρωτήριο, μία από τις πιο δυνατές αφρικανικές φωνές παγκοσμίως, επισκέφθηκε το νησί μας για συναυλίες το 2004 και 2009, σε Λευκωσία και Λάρνακα αντίστοιχα.

Την Κύπρο στην παγκόσμια περιοδεία του συμπεριέλαβε και ο Sting, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της rock, πραγματοποιώντας μια μεγάλη συναυλία τον Ιούνιο του ’06 στο Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό. Στο «Broken Music Tour», ο Sting, ως μέλος μια τετραμελούς μπάντας, παρουσίασε μια καινούργια παράσταση ξεσηκώνοντας τα πλήθη...

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε την κάθοδο στο νησί του Καναδού κιθαρίστα και τραγουδιστή Bryan Adams, ο οποίος εντυπωσίασε όλους όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2007 στο Τσίρειο στάδιο της Λεμεσού.

Σίγουρα, τα ονόματα είναι πολύ περισσότερα… ας περιοριστούμε σ’ αυτά! Τουλάχιστον προς το παρόν!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close